Εκτύπωση E-mail
05.03.08

Η εκλογική διακήρυξη και το ψηφοδέλτιο των εκλογών της 12/3/2008. Περισσότερα...

Στις

Ε Ν Α Λ Λ Α Κ Τ Ι Κ Η  

 Α Π Ο Ψ Η

ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Επιμένουμε να αγωνιζόμαστε αταλάντευτα

γιατί ο δρόμος της υποταγής δεν είναι ο δικός μας δρόμος.

      Στις 12 Μαρτίου 2008 οι Μηχανικοί Δ.Υ. της Δυτικής Ελλάδας θα ψηφίσουμε για την εκλογή των οργάνων Διοίκησης της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ./Δ.Ε. και για αντιπροσώπους στην Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

      Στις εκλογές αυτές συμμετέχουμε με το ψηφοδέλτιο της «ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ  ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ». Αποτελούμε συνδικαλιστικό σχήμα συνεργασίας πολλών τάσεων της Αριστεράς, που συγκροτήθηκε στην περιοχή μας εδώ και 12 χρόνια, κινούμενοι εκτός των γραμμών της δικομματικής ή διπολικής αντίληψης των συνδικαλιστικών και πολιτικών δεδομένων και με σαφείς ανατρεπτικές, ριζοσπαστικές κατευθύνσεις. Το συνδικαλιστικό μας σχήμα έχει κατακτήσει αποδοχή σε μεγάλο αριθμό συναδέλφων γιατί σφράγισε την παρουσία του με πρωταγωνιστικό ρόλο στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις μας, με συστηματική ανάδειξη τεκμηριωμένων θέσεων και με συνεπή και αταλάντευτη συμμετοχή των εκλεγμένων εκπροσώπων μας. Με την ενισχυμένη άλλωστε παρουσία μας στο απερχόμενο Δ.Σ. της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ./Δ.Ε.  πετύχαμε την αναβάθμιση της λειτουργίας του και την βελτίωση των δραστηριοτήτων του σε συνδικαλιστικό, κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο. Δυο χρόνια μετά τις προηγούμενες εκλογικές μας διαδικασίες τα βασικά συμπεράσματά μας είναι:

1. Η ασκούμενη κυβερνητική πολιτική της Ν.Δ. (αξιοποιώντας το πολιτικό και νομοθετικό οικοδόμημα των κυβερνήσεων Π.Α.Σ.Ο.Κ.) οδηγεί σε περαιτέρω όξυνση των προβλημάτων των Μηχανικών Δ.Υ. Προβλήματα που σχετίζονται με τις συνθήκες αμοιβών, ασφάλισης, εργασίας, υπηρεσιακής εξέλιξης καθώς επίσης και λειτουργίας των Δημοσίων Τεχνικών Υπηρεσιών. Προβλήματα που είναι στενά συνδεδεμένα με αυτά  που αντιμετωπίζουν όλοι οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

2. Οι συλλογικές επιτυχίες (όπως αποδείχτηκε με τις εξελίξεις στα ζητήματα του Ειδικού Αντισταθμίσματος των Μηχανικών Δ.Υ., της αποζημίωσης για τις εκτός έδρας μετακινήσεις και της νομικής κάλυψης) στηρίχτηκαν βασικά σε μακρόχρονες αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Το σαφές μήνυμα είναι ότι μόνο με οργανωμένη αγωνιστική προσπάθεια και ρήξεις είναι δυνατόν να έχουμε επιτυχίες. Είναι ο δρόμος που σταθερά προτείνουμε και στηρίζουμε όλα τα χρόνια της συνδικαλιστικής μας παρουσίας.

3. Η αιχμή των αιτημάτων μας  που λειτουργούν όχι μόνο αμυντικά αλλά και με  προοπτική μέλλοντος είναι η διατήρηση και αναβάθμιση της ίδιας της ιδιότητάς μας: Μηχανικοί Δημόσιοι Υπάλληλοι.

   Ως Μηχανικοί  πληττόμαστε από την υποβάθμιση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων και του επιστημονικού μας ρόλου από λογικές ισοπέδωσης και απαξίωσης της γνώσης εκπορευόμενες από τις επιδιώξεις του κεφαλαίου με τη στήριξη της Ε.Ε.

   Ως Δημόσιοι πληττόμαστε από την υποβάθμιση των Δημοσίων Τεχνικών Υπηρεσιών με την εκχώρηση αρμοδιοτήτων τους σε Α.Ε., εταιρείες συμβούλων, εταιρείες επίβλεψης, εταιρείες διαχείρισης προγραμμάτων. Στην κατεύθυνση αυτή συμβάλλουν ο νόμος για τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.) και οι πρώτες ενέργειες για υλοποίησή του, οι ιδιωτικοποιήσεις δημόσιας περιουσίας, οι εξαγγελίες για πρόσληψη ή δημιουργία Α.Ε. για να παίξουν το ρόλο του τελικού δικαιούχου (αντί των δημοσίων υπηρεσιών) στο Ε.Σ.Π.Α., η αδιαφορία για την οργάνωση και ενίσχυση των δημοσίων υπηρεσιών. Το ιδιωτικό κεφάλαιο καλπάζει στα πλέον κερδοφόρα τμήματα του Δημοσίου.

   Ως Υπάλληλοι πληττόμαστε από τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις (διάφορες μορφές απασχόλησης, σχέδια για άρση μονιμότητας), από τις αντιασφαλιστικές «μεταρρυθμίσεις» που ήδη μας έχουν πλήξει και ως ασφαλισμένους του Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. (Ν.3518/2006 με αυξήσεις εισφορών και συνέχιση διαχωρισμού «παλιών»-«νέων», απαράδεκτες συνθήκες στις ιατροφαρμακευτικές παροχές) και ως ασφαλισμένους στο Δημόσιο αλλά και από αυτές που ετοιμάζονται αυτό τον καιρό (ενοποιήσεις ταμείων, καταλήστευση αποθεματικών, αυξήσεις ορίων ηλικίας κ.λ.π.) αλλά και από τις συστηματικές μισθολογικές ανισότητες στον κλάδο μας, που έντεχνα και διαχρονικά προωθούνται.

    Ταυτόχρονα πληττόμαστε και απειλούμαστε από τη βάρβαρη επίθεση του κυρίαρχου κοινωνικοπολιτικού συστήματος που προωθεί την παγκόσμια συνεργασία των δυνάμεων του κεφαλαίου (πολυεθνικές, Ευρωπαϊκή Ενωση), την απομόνωση και περιθωριοποίηση των εργαζομένων, τους πολέμους μεταξύ των λαών και την καταπάτηση των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων τους, την ανεργία και την εξαθλίωση, τη λογική των ατομικών λύσεων, την κερδοσκοπική καταλήστευση του περιβάλλοντος.

    Αυτό το σκηνικό αγωνιζόμαστε να αλλάξουμε. Με αιχμή των επιδιώξεών μας:

·                                    Την αναβάθμιση των Δημοσίων Τεχνικών Υπηρεσιών με την ανατροπή της τάσης για εκχώρηση αρμοδιοτήτων στο ιδιωτικό κεφάλαιο και τη θεσμική και επιστημονική αναβάθμισή μας καθώς και τη στελέχωσή τους με νέους και νέες συναδέλφους.

·                                    Την απόκρουση των επιθέσεων στο ασφαλιστικό και την ανατροπή του Ν. 3518/2006 για το Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε.

·                                    Την άρση των μισθολογικών ανισοτήτων στο κλάδο

·                                    Την επαρκή χρηματοδότηση των εκτός έδρας μετακινήσεων 

·                                    Τη συμπαράταξη με τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

θα σταθούμε στην πρώτη γραμμή των αγωνιστικών διεκδικήσεων που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη.

  Απευθυνόμαστε σε όλους τους συναδέλφους τονίζοντας ότι δεν χωρούν αυταπάτες ή αποστασιοποιήσεις. Είναι γεγονός ότι η επικράτηση σε πολιτικό επίπεδο των αντιλήψεων της αγοράς, της μετατροπής των ιδεών και των ανθρώπων σε «προϊόντα» έχει επιδράσει αρνητικά στη συνείδηση αρκετών Μηχανικών Δ.Υ.  Γιατί ένα σημαντικό τμήμα τους έχει εμπλακεί σε πλοκάμια  υποταγής (είτε για υπηρεσιακή ανέλιξη είτε από κομματική εξάρτηση  είτε από φόβο και  απογοήτευση) ή σε πλοκάμια διαφθοράς και διαπλοκής. Το τμήμα αυτό, που εκφράζεται και σε συνδικαλιστικές ηγεσίες, δεν έχει καμιά πρόθεση διεκδίκησης και αγώνα. Με αυτό το τμήμα έχουμε χαράξει διαχωριστική γραμμή.

   Δεν υπάρχουν όμως  ούτε περιθώρια για ισχυρισμούς άγνοιας ή ανοχής. Γιατί είναι σαφές ότι καθένας που ισχυρίζεται σήμερα ότι δεν έχει καταλάβει τι γίνεται, έχει πάρει ήδη θέση.  

   Η εκλογική παρουσία και συμπαράταξή μας στοχεύει στο ν' ακουστούν δυνατότερα και αποτελεσματικότερα φωνές αντίστασης και ρήξης που θα οδηγούν σε μικρές ή μεγάλες νίκες. Και αυτό που διαβεβαιώνουμε είναι ότι θα συμπορευθούμε με κάθε συνάδελφο που θέλει να διεκδικήσει ριζικές λύσεις για την εργασία, τις αμοιβές μας και το μέλλον μας.

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

«ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ  ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»

Για το Δ.Σ. της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.  Δυτικής Ελλάδας

1.

ΑΛΑΤΑΚΗΣ ΤΑΣΟΣ                             

(Υπουργείο Εθνικής Άμυνας - Αίγιο) 

2.

ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΛΥ                

(Ν.Α. Αχαϊας - Πολεοδομία Πάτρας)

3.

ΖΟΥΠΙΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ                         

(Τ.Α.Π. Πύργου)

4.

ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΡΙΟΣ 

(Περιφέρεια Δ.Ε.- ΔΙ.Σ.Α , Δ.Δ.Ε. )

5.

ΚΟΡΔΑ ΓΙΩΤΑ

(Ν.Α. Αχαϊας - Δ/νση Έργων)

6.

ΜΑΛΑΤΑΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

(ΠΙΝΕΠ)

7.

ΜΥΛΩΝΑ ΜΑΡΙΑ

(Περιφέρεια Δ.Ε.- ΔΙ.ΠΕ.ΧΩ.)

8.

ΝΕΙΛΑ ΑΓΑΘΗ

(Τ.Α.Σ. Πάτρας)

9.

ΣΑΡΤΖΕΤΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ    

(Υπουργείο Εθνικής Άμυνας – Άραξος)

10.

ΣΟΥΡΟΥΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

(Περιφέρεια Δ.Ε.- Δ.Ε.Κ.E.)

11.

ΤΣΑΝΗΣ ΝΙΚΟΣ

(Πανεπιστήμιο Πατρών)

12.

ΨΑΡΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

(Πολεοδομία Κεφαλλονιάς)

Για την Ομοσπονδία Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

1.

ΑΛΑΤΑΚΗΣ ΤΑΣΟΣ                             

(Υπουργείο Εθνικής Άμυνας - Αίγιο) 

2.

ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΛΥ                

(Ν.Α. Αχαϊας - Πολεοδομία Πάτρας)

3.

ΖΟΥΠΙΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ                          

(Τ.Α.Π. Πύργου)

4.

ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΡΙΟΣ 

(Περιφέρεια Δ.Ε.- ΔΙ.Σ.Α , Δ.Δ.Ε. )

5.

ΚΟΡΔΑ ΓΙΩΤΑ

(Ν.Α. Αχαϊας - Δ/νση Έργων)

6.

ΜΑΛΑΤΑΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

(ΠΙΝΕΠ)

7.

ΝΕΙΛΑ ΑΓΑΘΗ

(Τ.Α.Σ. Πάτρας)

8.

ΣΑΡΤΖΕΤΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ    

(Υπουργείο Εθνικής Άμυνας – Άραξος)

9.

ΣΟΥΡΟΥΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

(Περιφέρεια Δ.Ε.- Δ.Ε.Κ.E.)

10.

ΤΣΑΝΗΣ ΝΙΚΟΣ

(Πανεπιστήμιο Πατρών)

11.

ΨΑΡΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

(Πολεοδομία Κεφαλλονιάς)

Για την Ελεγκτική Επιτροπή

1.

ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ ΙΩΑΝΝΑ                             

(Περιφέρεια Δ.Ε.- Διεύθυνση Υδάτων)

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τελευταία ανανέωση ( 07.03.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >