Εκτύπωση E-mail
30.01.08
Δήλωση του Κώστα Δροσόπουλου, Προέδρου του Δ.Σ. της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ./Δ.Ε.. Περισσότερα...

                                                                                          

Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τριών Ναυάρχων 40, Πάτρα
Τηλ: 2610-310478, 2610-312652, fax: 2610-310478, 2610-312652
Ηλεκτρ. Δ/νση:
www. emdydas-de.gr
e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε , Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

                          

                                                                       

Πάτρα 28-1-2008

Αρ.Πρωτ. 10  

 ΠΡΟΣ:      1. Μέλη Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ./Δ.Ε.

                 2. Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

                                                                                                             

        Στις 24/11/2007 συμπληρώθηκαν 25 χρόνια από τότε που για πρώτη φορά συμμετείχα σε Δ.Σ. πρωτοβαθμίου συλλόγου της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. Αυτά τα  χρόνια ήμουν  εκλεγμένος συνεχώς (εκτός από την Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.) και σε άλλα πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα στη Δυτική Ελλάδα και στην Ήπειρο (Σύλλογοι Υπ.Γεωργίας,  Σύλλογος Περιφέρειας, Τ.Ε.Ε.).

      Στη κοινωνία όπως και στη φύση είναι αναγκαίο οι διάφοροι κύκλοι δραστηριοτήτων να κλείνουν αποδοτικά και στην κάθε φορά κατάλληλη χρονική στιγμή. Πιστεύω λοιπόν ότι το 2008, ήρθε η ώρα να κλείσω τον κύκλο της παρουσίας μου σε Δ.Σ. πρωτοβαθμίων συλλόγων του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος. Γιαυτό το λόγο δεν θα συμμετέχω σε επόμενες εκλογικές διαδικασίες. Και φυσικά κλείνοντας αυτό τον κύκλο, δεν σημαίνει ότι αγνοώ το γεγονός  ότι στις κοινωνικές δραστηριότητες υπάρχουν για  καθένα μας πολλοί κύκλοι που μένουν ανοικτοί και που προσπαθούμε να ολοκληρώσουμε τη χάραξη των γραμμών των περιφερειών τους (όσο το επιτρέπουν οι δυνάμεις μας και η υγεία μας).

       Η μη συμμετοχή μου σε Δ.Σ. δεν σημαίνει φυσικά αποστράτευση από τη συνδικαλιστική και κοινωνική δραστηριότητα. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι μαζί με όλους όσους οραματίζονται μια Δημόσια Διοίκηση στην υπηρεσία του λαού, μια κοινωνία χωρίς εκμεταλλευτές και ανισότητες. Άλλωστε αυτός είναι ο δρόμος που πιστεύω ότι ακολουθώ με συνέπεια και ως φοιτητής και ως εργαζόμενος, θέτοντας διαχωριστική γραμμή ρήξης με τις αντιλήψεις που υπηρετούν τα συμφέροντα των δυνάμεων της πολιτικής και οικονομικής καταπίεσης και εκμετάλλευσης.

     Τέλος, θέλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους με τους οποίους συνεργάστηκα στα Δ.Σ., στα Γ.Σ., στα συνέδρια, στην Ομοσπονδία και κυρίως στους μαζικούς συνδικαλιστικούς αγώνες. Ασχέτως από πολιτικοσυνδικαλιστικές αντιλήψεις είναι ευχάριστο να υπάρχει αλληλοσεβασμός μεταξύ των συναδέλφων. Κυρίως όμως  τα απαραίτητα στοιχεία αποτελεσματικότητας είναι η συλλογικότητα και η αλληλεγγύη.  Αυτά τα στοιχεία πρέπει ιδιαίτερα να τα προωθούμε,  όταν μάλιστα σήμερα οι κυρίαρχες δυνάμεις εξουσίας, σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, συστηματικά προσπαθούν  να τα αποδομήσουν. Αυτά τα στοιχεία είναι βασικό συστατικό για να συγκροτηθεί το ευρύ  κοινωνικό και ταξικό  μέτωπο αντίστασης και ανατροπής της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

      ΚΩΣΤΑΣ ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΣ      

Πρόεδρος  Δ.Σ.  Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ./Δ.Ε.

 
Τελευταία ανανέωση ( 07.03.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >