Εκτύπωση E-mail
19.01.08

Π.Ο.   Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ  ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ  ΔΗΜΟΣΙΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ  ΑΝΩΤΑΤΩΝ  ΣΧΟΛΩΝ

Μαυρομματαίων 17,  104 34  ΑΘΗΝΑ

τηλ: 210-88.16.583  fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr

    Αθήνα 18-1-2008

   Αρ. Πρωτ. : 4682        

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  - ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

                                                        

            Στο Δ.Σ. της Π.Ο. ΕΜΔΥΔΑΣ στη Συνεδρίαση της 16/1/2008, αξιολογώντας την   αδιάλλακτη στάση που επιδεικνύει η  Κυβέρνηση σε σχέση με τις προθέσεις της για την απορύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος και την ενοποίηση των Ταμείων των Μηχανικών, Γιατρών, Δικηγόρων και Δημοσιογράφων, παρά το ηχηρό μήνυμα που έδωσαν οι εργαζόμενοι της χώρας με την μεγαλειώδη συγκέντρωση  στις 12/12/07, καθώς και τα μέλη των υπό ενοποίηση Ταμείων με την μαζική παρουσία τους και πορεία στις 19/12/07, στην οποία  η παρουσία των Μηχανικών ήταν εντυπωσιακή, αποφάσισε τη συνέχιση του αγώνα και δέσμη κινητοποιήσεων σε συμφωνία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και τους υπόλοιπους Φορείς των Μηχανικών.

            Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις καλύπτουν το διάστημα από  22/1/08 μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου και συγκεκριμένα :

 

1.           3ωρες Πανελλαδικές Στάσεις Εργασίας από την έναρξη του ωραρίου : για τις 22-01-2008, 29-01-2008, 05-02-2008, 12-02-2008, 20-02-2008,  26-02-2008, με στόχο την ματαίωση δημοπρασιών που έχουν προγραμματιστεί στις αντίστοιχες ημερομηνίες.

2.           24ωρη Πανελλαδική απεργία την ημέρα διεξαγωγής της εκτός ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή για το Ασφαλιστικό που έχει ζητήσει ο Πρωθυπουργός, όταν αυτή προσδιοριστεί, με ταυτόχρονη Παντεχνική συγκέντρωση έξω από τη Βουλή.  

3.           Συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία που έχει ήδη αποφασίσει  η ΓΣΕΕ  εφόσον αποφασιστεί και από την ΑΔΕΔΥ.

4.           Απεργία αποχή από 22/1/08 μέχρι 29/2/08 των μελών μας, από τη συμμετοχή τους στα Συμβούλια Δημοσίων Έργων , Κεντρικού,  Περιφερειακού και Νομαρχιακού επιπέδου, στο Κεντρικό Συμβούλιο Μελετών, στις Α΄ βάθμιες και Β΄ βάθμιες Επιτροπές Ενάσκησης Αρχιτεκτονικού Ελέγχου (Ε.Π.Α.Ε.), στα Συμβούλια Χωροταξίας Οικισμού και Περιβάλλοντος (Σ.Χ.Ο.Π.), Κεντρικού, Περιφερειακού και Νομαρχιακού επιπέδου και στις Επιτροπές Αυθαιρέτων.         

            Επιπλέον επειδή η περίοδος αυτή θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη για τις εξελίξεις στο κορυφαίο ζήτημα του Ασφαλιστικού, το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας πέρα από τα παραπάνω μέτρα, θα παρακολουθεί και θα συντονίζει το βηματισμό του με το ΤΕΕ και τους άλλους Φορείς των Μηχανικών και θα  κλιμακώσει περαιτέρω τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του Κλάδου, αν απαιτηθεί.         

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας καλεί :

  • Τα Διοικητικά Συμβούλια όλων των Α΄ βάθμιων ΕΜΔΥΔΑΣ να περιοδεύσουν όλους τους εργασιακούς χώρους των Μηχανικών ώστε να ενημερώσουν τα μέλη τους για τις κινητοποιήσεις και να οργανώσουν συγκεντρώσεις στις ημερομηνίες των Στάσεων Εργασίας σε συνεργασία με το ΤΕΕ και τους άλλους Φορείς των Μηχανικών.

  • Το σύνολο των συναδέλφων να συμμετάσχουν μαζικά σ΄ όλες τις εξαγγελμένες κινητοποιήσεις για να δώσουμε στην Κυβέρνηση την απαιτούμενη απάντηση και να  αποτρέψουμε τελικά την διάλυση του ασφαλιστικού μας συστήματος και του Ταμείου μας.

            Τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματά και η αυτοτέλεια του ΤΣΜΕΔΕ μας αφορούν όλους, νέους και παλιούς ασφαλισμένους, μισθωτούς και  ελεύθερους επαγγελματίες και επιβάλλεται να δώσουμε ενωτικά και μαζικά το αγωνιστικό μας παρόν.

 

 

Τελευταία ανανέωση ( 19.01.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >