Εκτύπωση E-mail
30.10.07

Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τριών Ναυάρχων 40, Πάτρα
Τηλ: 2610-310478, 2610-312652, fax: 2610-310478, 2610-312652
Ηλεκτρ. Δ/νση:
www. emdydas-de.gr
e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε , Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Πάτρα 29-10-2007

Αρ.Πρωτ. 117

ΠΡΟΣ:  1. Μέλη μας

              2. Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ

             3. Τ.Ε.Ε./Τ.Δ.Ε.

             4. Τ.Ε.Ε.

ΘΕΜΑ:  Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. και οι επιπτώσεις του Ν. 3518/2006.

       Το Δ.Σ. της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ./Δ.Ε.  έχει εκφράσει με ανακοινώσεις, υπομνήματα και δελτία τύπου (πριν και μετά τη ψήφιση του Ν.3518/2006) τη ριζική αντίθεσή του στις διατάξεις της ψηφισθείσας «αναδιάρθρωσης των κλάδων του Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε.».

 

    Σήμερα, 10 μήνες μετά τη ψήφιση του νόμου, έχουν αρχίσει να γίνονται ορατές σε όλους τους συναδέλφους (εύπιστους, δύσπιστους ή αδιάφορους) οι επαχθείς και αντιφατικές διατάξεις του νόμου. Επισημαίνουμε τα πρώτα προβλήματα:

·         Οι κρατήσεις  επιβλήθηκαν σε μια μόνο μηνιαία μισθοδοσία (αναδρομικές κρατήσεις από 1/1/2007) και πάρα πολλοί συνάδελφοι διαπίστωσαν τη σοβαρή μείωση των αποδοχών τους και την εξαφάνιση σχεδόν ενός δεκαπενθημέρου από τη συγκεκριμένη μηνιαία μισθοδοσία.

·         Οι μηνιαίες μεικτές αποδοχές, πάνω στις οποίες επιβάλλονται οι κρατήσεις, παρουσιάζουν ανομοιομορφία. Έτσι ενώ εντάσσονται στις μεικτές αποδοχές  χωρικά επιδόματα τύπου επιδόματος υπαλλήλων Περιφέρειας, Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων κ.λ.π. δεν εντάσσονται επιδόματα τύπου Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., Υπ. Γεωργίας κ.λ.π.. Αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος είναι να μεγεθύνονται οι ήδη υπάρχουσες μισθολογικές διαφορές μεταξύ των Μηχανικών Δ.Υ.

·         Υπάρχει αδυναμία υπηρεσιών και γραφείων Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. να ενημερώσουν συναδέλφους, που υπάγονται προαιρετικά στον κλάδο της Ειδικής Προσαύξησης, για το συμφέρον ή μη ένταξής τους. Τονίζουμε για μια ακόμα φορά ότι, όσοι συνάδελφοι θέλουν, μπορούν να απευθύνονται στο Δ.Σ. του συλλόγου μας για σχετική ενημέρωση.

·         Δεν έχει γίνει κανένα βήμα για την προώθηση του κλάδου Ειδικών Παροχών που προβλέπει ο Ν.3518/2006.

·         Σε κάθε περίπτωση γίνεται ολοφάνερο ότι  το Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε., ένα τόσο πλούσιο Ταμείο με σχέση ασφαλισμένων προς συνταξιούχους 9:1., αντιμετωπίζει για μια ακόμα φορά τους Μηχανικούς με ληστρικό και ανάλγητο τρόπο. Ασφαλιστική  κάλυψη και ιατροφαρμακευτικές παροχές και εξυπηρέτηση αποτελούν, μέχρι τώρα, «μαύρη τρύπα» για τους ασφαλισμένους του Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε.

     

                  Το Δ.Σ. της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ./Δ.Ε. : 

·         Καλεί την Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. σε οργανωμένες  και συντονισμένες με άλλους φορείς παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των προαναφερθέντων προβλημάτων.

·         Καλεί τους συναδέλφους σε αγωνιστική εγρήγορση για την ανατροπή των αντιασφαλιστικών ρυθμίσεων που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση με την ανοχή του Τ.Ε.Ε.  Οι εξελίξεις γύρω από το «ασφαλιστικό» θα βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος το επόμενο χρονικό διάστημα  αφού είναι ήδη γνωστές και οι γενικότερες αντιλαϊκές προθέσεις της κυβέρνησης για «αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος».

·         Τονίζει ότι μόνο η  αγωνιστική συστράτευση και διεκδίκηση μπορεί να αλλάξει το δυσμενές ασφαλιστικό τοπίο.

  

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΟΥΡΟΥΝΗΣ

 

Τελευταία ανανέωση ( 30.10.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >