Εκτύπωση E-mail
09.10.07

Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τριών Ναυάρχων 40, Πάτρα
Τηλ: 2610-310478, 2610-312652, fax: 2610-310478, 2610-312652
Ηλεκτρ. Δ/νση:
www. emdydas-de.gr
e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε , Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

                                     

 Πάτρα     8-10-2007

 Αρ.Πρωτ.  113

   

ΘΕΜΑ: Εκτός έδρας αποζημιώσεις  υπαλλήλων  Τ.Α.Σ. Πάτρας

 

        Το Δ.Σ. της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ./Δ.Ε. συζήτησε προβλήματα των εργαζομένων του Τ.Α.Σ. Πάτρας με τη συμμετοχή τριμελούς αντιπροσωπείας  Μηχανικών Δ.Υ. της Υπηρεσίας, που εξουσιοδοτήθηκε να μεταφέρει στο Δ.Σ. τις απόψεις που ελήφθησαν σε πρόσφατη  συγκέντρωση των εργαζομένων του Τ.Α.Σ.

   Το Δ.Σ. της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ./Δ.Ε.  με τα 148/27-10-2005,  100/31-5-2006, 124/11-7-2006, 34/7-3-2007 και 35/7-3-2007 έγγραφά του και με την από 20-6-2007  παράσταση στον Γ.Γ. του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. είχε εκφράσει τις ολοκληρωμένες απόψεις του και την αντίθεσή του στην απόφαση για την κατάργηση – συγχώνευση των Τ.Α.Σ. επισημαίνοντας τα τεράστια κοινωνικά αλλά και λειτουργικά προβλήματα που προκύπτουν από τη συγκεκριμένη  απόφαση. Το αίτημα, που στήριξε και η Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ., για λήψη άμεσων μέτρων αντιμετωπίστηκε με υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις χωρίς αντίκρυσμα.

    Σήμερα, ένα χρόνο περίπου μετά  την εφαρμογή στην πράξη της συγχώνευσης και τη  συγκέντρωση ενός  τεράστιου δυναμικού υπαλλήλων (150 εργαζόμενοι εκ των οποίων 60 Διπλωματούχοι Μηχανικοί) στην Πάτρα, τα προβλήματα οξύνονται. Στην πρόσφατη παράσταση στο Δ.Σ., οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Τ.Α.Σ. Πάτρας αναφέρθηκαν στο οξύτατο πρόβλημα (που επανειλημμένα έχουμε επισημάνει και στο παρελθόν) της μη διάθεσης πιστώσεων και της μη πληρωμής οδοιπορικών για τις εκτός έδρας μετακινήσεις των υπαλλήλων.

 

    Συγκεκριμένα  επιτακτική απαίτηση είναι:

  1. Να καταβληθούν οι αποζημιώσεις για τις εκτός έδρας μετακινήσεις  από τον Οκτώβριο του 2006 μέχρι σήμερα. Σημειώνουμε μάλιστα ότι  έχουν καταβληθεί αντίστοιχες αποζημιώσεις στους υπαλλήλους της Κεντρικής υπηρεσίας. Είναι δυνατόν να μην πληρώνονται οι συνάδελφοι που ήταν παρόντες στους σεισμούς της Τριχωνίδας, της Ζακύνθου, της Κεφαλληνίας και στις πυρόπληκτες περιοχές της Αχαϊας και της Ηλείας; 

 

  1. Να υπάρξει πρόβλεψη για συνεχή χρηματοδότηση των μετακινήσεων στο μέλλον.

 

  1. Να υπογράφεται η εντολή μετακίνησης των υπαλλήλων από τον Προϊστάμενο του Τ.Α.Σ. Πάτρας και να μην στέλνονται οι εντολές στην Αθήνα για υπογραφή, με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι να είναι ακάλυπτοι νομικά για τις μετακινήσεις τους που τελικά στην πράξη είτε δεν υπογράφονται είτε υπογράφονται μερικώς μετά από μήνες.

 

    Το Δ.Σ.  της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ./Δ.Ε., συμπαραστεκόμενο στα αιτήματα των συναδέλφων του Τ.Α.Σ. Πάτρας, ζητά την άμεση ικανοποίησή τους. Πρέπει επιτέλους η Δημόσια Διοίκηση και οι Πολιτικοί Προϊστάμενοι, που δικαιολογημένα οφείλουν να απαιτούν από τους υπαλλήλους συνέπεια και εργατικότητα, να τηρούν τους κανόνες αποτελεσματικής οργάνωσης και να σέβονται τις υποχρεώσεις τους.

     

 

     

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΟΥΡΟΥΝΗΣ

 

Τελευταία ανανέωση ( 09.10.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >