Εκτύπωση E-mail
09.10.07

Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τριών Ναυάρχων 40, Πάτρα
Τηλ: 2610-310478, 2610-312652, fax: 2610-310478, 2610-312652
Ηλεκτρ. Δ/νση:
www. emdydas-de.gr
e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε , Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

                                     

 Πάτρα     8-10-2007

 Αρ.Πρωτ.  112

   

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΛΑΣΗ

       Το Δ.Σ. της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ./Δ.Ε. εκφράζει τη μαχητική αντίθεσή του στις πρόσφατες προτάσεις της «κατευθυνόμενης επιτροπής σοφών» για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος. Οι προτάσεις αυτές, που δημοσιοποιούνται με τις κυβερνητικές ευλογίες για τον προϊδεασμό της κοινής γνώμης, στοχοποιούν τους σημερινούς και αυριανούς εργαζομένους αφήνοντας στην άκρη τους βασικούς υπευθύνους.

   Υπεύθυνοι για τα ελλείμματα  και τις δυσλειτουργίες των ασφαλιστικών ταμείων είναι οι μέχρι τώρα ασκούμενες κυβερνητικές πολιτικές (προσαρμοσμένες σε αντίστοιχες πολιτικές επιλογές σε παγκόσμιο επίπεδο)  που καταλήστευσαν τα ταμεία (ανύπαρκτα ή χαμηλά επιτόκια καταθέσεων για πολλά έτη, χρηματιστήριο, ομόλογα, ενθάρρυνση στην εισφοροδιαφυγή ιδιωτικού κεφαλαίου και Δημοσίου, χαριστικές ρυθμίσεις κ.λ.π.). Πολιτικές που ανάγονται σε πολλές δεκαετίες πριν αλλά πήραν ταχύτατο ρυθμό τα τελευταία 15 χρόνια.

   Ο λεγόμενος «κοινωνικός διάλογος» που ζητά η κυβέρνηση είναι απλά νομιμοποίηση διαδικασίας για την ευκολότερη εφαρμογή της αντιασφαλιστικής επέλασης (αύξηση ορίων ηλικίας, μείωση συντάξεων με δυσμενή τρόπο υπολογισμού, μειώσεις εργοδοτικών εισφορών, προώθηση ιδιωτικής ασφάλισης κ.λ.π.). Το παράδειγμα με τον πρόσφατο  νόμο για την αναδιάρθρωση των κλάδων του Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. απέδειξε, και στους πλέον δύσπιστους, πού οδηγούν οι «νέες» αντιλήψεις και η ανοχή των φορέων σε αυτές.

     Το Δ.Σ. της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ./Δ.Ε. καλεί όλους τους Μηχανικούς Δημοσίους Υπαλλήλους και την Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ σε αγωνιστική συστράτευση με όλους τους εργαζομένους για να μην περάσουν τα κυβερνητικά σχέδια. Ο κόπος, οι εισφορές και η αλληλεγγύη των γενεών δεν πρέπει να λεηλατηθούν από το  κεφάλαιο και τους εκπροσώπους του.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΟΥΡΟΥΝΗΣ

 

 

 

Τελευταία ανανέωση ( 09.10.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >