Εκτύπωση E-mail
30.08.07

Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τριών Ναυάρχων 40, Πάτρα
Τηλ: 2610-310478, 2610-312652, fax: 2610-310478, 2610-312652
Ηλεκτρ. Δ/νση:
www. emdydas-de.gr
e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε , Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

                                     

 Πάτρα     29-8-2007

 Αρ.Πρωτ.  103

   

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ

     Το Δ.Σ. της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ./Δ.Ε. εκφράζει  την οδύνη και την αγανάκτηση όλων των Μηχανικών Δ.Υ. της Δυτικής Ελλάδας για το τεράστιο κύμα πυρκαγιών που κατέκαψε ανθρώπους, δάση, σπίτια, καλλιέργειες σε μεγάλο τμήμα της χώρας (ιδιαίτερα στην Πελοπόννησο) και  δημιούργησε μέγιστο οικονομικό, περιβαλλοντικό και αναπτυξιακό πρόβλημα για πολλά χρόνια στις πληγείσες περιοχές.

   Ο  άφατος πόνος δεν πρέπει να οδηγήσει σε αφωνία. Γιατί για το ολοκαύτωμα υπάρχουν υπεύθυνοι:

    Υπεύθυνες είναι οι για δεκαετίες εφαρμοζόμενες πολιτικές (με ευθύνη των εκάστοτε κυβερνώντων) που έχουν μετατρέψει το περιβάλλον σε κερδοφόρο εμπόρευμα. Οι νομοθετικές παραμβάσεις τους, η ατιμωρησία και η ενθάρρυνση  κάθε λογής αυθαιρετούχων στο δάσος, στην πόλη, στον αιγιαλό κ.λ.π., η καθυστέρηση σύνταξης κτηματολογίου σε όλη τη χώρα, η αδιαφορία για την οργανωμένη πρόληψη είναι οι κατεξοχήν εμπρηστικές βόμβες στα χέρια  οικονομικών συμφερόντων.

    Υπεύθυνη  είναι η πρωτοφανής κυβερνητική  έλλειψη σχεδιασμού, οργάνωσης και συντονισμού στον τομέα της κατάσβεσης με αποτέλεσμα τα πύρινα μέτωπα να δρουν ανεξέγκτα, επί πολλές ημέρες, σε μεγάλες περιοχές της χώρας.

    Υπεύθυνη είναι η γενικότερη αντιμετώπιση του περιβάλλοντος από τους κυρίαρχους πολιτικούς και οικονομικούς κύκλους σε όλο τον κόσμο, που ενδιαφερόμενοι μόνο για την κερδοφορία των λίγων, ανατρέπουν την κλιματική ισορροπία οδηγώντας σε ακραία φαινόμενα με παρατεταμένους καύσωνες, πλημμύρες  κ.λ.π.

    Ας γίνει κατανοητό ότι χωρίς την αντιμετώπιση των παραπάνω υπευθύνων τα φαινόμενα θα επαναληφθούν και σε άλλες περιοχές.

     Η κυβέρνηση οφείλει να διαθέσει άμεσα κονδύλια για την εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων, έργων οδοποιίας και αστικών υποδομών, για αποζημιώσεις οικιών, φυτικού και ζωικού κεφαλαίου και για δημιουργία προϋποθέσεων οικονομικής επιβίωσης των περιοχών που επλήγησαν.    

    Οι Μηχανικοί Δ.Υ. της Δυτικής Ελλάδας ήδη έχουν θέσει τις υπηρεσιακές τους δυνάμεις στη διάθεση των Δήμων, των Νομαρχιών, της Περιφέρειας, των Ν.Π.Δ.Δ. για την οποιαδήποτε απαιτούμενη βοήθεια των κατοίκων των πληγεισών περιοχών.

   Καλούμε όλους τους συναδέλφους  να κάνουν το  καλύτερο δυνατόν, από τεχνική άποψη, στους τομείς της καταγραφής των ζημιών και της υλοποίησης έργων προστασίας και αποκατάστασης καθώς επίσης να εκφράσουν  με κάθε τρόπο την οικονομική και ηθική συμπαράσταση σε αυτούς που έπεσαν θύματα της τεράστιας καταστροφής.

ΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ  ΦΡΑΓΜΟ

ΣΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ  ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ.

      

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΟΥΡΟΥΝΗΣ

 

     

 

 

Τελευταία ανανέωση ( 30.08.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >