PDF Εκτύπωση E-mail
01.07.07

Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τριών Ναυάρχων 40, Πάτρα
Τηλ: 2610-310478, 2610-312652, fax: 2610-310478, 2610-312652
Ηλεκτρ. Δ/νση:
www. emdydas-de.gr
e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε , Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

                                     

 Πάτρα     29-6-2007

 Αρ.Πρωτ.    86        

 ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 10Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

      Στις 27,28-6-2007 διεξήχθη στην Αθήνα το 10ο Τακτικό Συνέδριο της Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. Τα βασικά ζητήματα που απασχόλησαν το Συνέδριο ήταν η αποτίμηση των κινητοποιήσεων του κλάδου με τις μισθολογικές και θεσμικές επιτυχίες που επετεύχθησαν  και οι περαιτέρω επιδιώξεις των Μηχανικών Δ.Υ.

   Όσον αφορά τις κινητοποιήσεις θεωρήθηκε θετικό γεγονός η θεσμοθέτηση του ειδικού επιδόματος για τους Μηχανικούς Δ.Υ. (πρώην 70/00) στο ύψος των 550 € και η αποσύνδεσή του από το Π.Δ.Ε. και τον αριθμό των Μηχανικών, η υπογραφή αποφάσεων για τη νομική κάλυψη που, μέχρι στιγμής,  καλύπτουν το 70 0/0 των Μηχανικών και η νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει δυνατότητα αυξημένης ημερήσιας εκτός έδρας αποζημίωσης για τους Μηχανικούς Δ.Υ.

   Ιδιαίτερη αναφορά υπήρχε σε πολλά σημεία, στον απολογιαμό της Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ., στον αγωνιστικό και θετικό ρόλο της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ./Δ.Ε. κατά τη διάρκεια των πεντάμηνων απεργιακών κινητοποιήσεων  καθώς επίσης στις δραστηριότητές της και τις πρωτοβουλίες της για τα θέματα των εργαζομένων στο Τ.Α.Σ. Πάτρας (απασπάσεις, οδοιπορικά).

   Σχετικά με τους στόχους των Μηχανικών Δ.Υ. αναδείχθηκε με έμφαση το γεγονός ότι ο ουσιαστικός ρόλος μας στις Δημόσιες Τεχνικές Υπηρεσίες συρρικνώνεται με τις εκχωρήσεις αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες, συμβούλους και απειλείται ακόμα περισσότερο (θεσμικά και οικονομικά) με το θεσμό των Συμπράξεων Δημοσίου-Ιδιωτικού τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.). Κεντρικός στόχος είναι η μη προώθηση εκτέλεσης έργων με Σ.Δ.Ι.Τ. για την προστασία του κοινωνικού συνόλου (πρόσθετες οικονομικές επιβαρύνσεις, αμφίβολη ποιότητα έργων κ.λ.π.). Επίσης ιδιαίτερα τονίστηκαν τα ζητήματα της αναβάθμισης των Δημοσίων Τεχνικών Υπηρεσιών (οργάνωση, υλικοτεχνική υποδομή, επιμόρφωση, στελέχωση κ.λ.π.).

   Τέλος αναφέρθηκε ότι το Υπουργείο Οικονομικών εκταμίευσε ποσό 2,5 εκ. € για πληρωμή του ¼ των οφειλομένων από την «κλαπείσα» δόση του 7 0/00 το 2001 (σύνολο οφειλής 10,2 εκ. €) και ότι το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. προώθησε στο Υπουργείο Οικονομικών την απόφαση για το αυξημένο ποσό της ημερήσιας εκτός έδρας αποζημίωσης για τους Μηχανικούς Δ.Υ. (δεν ενημερωθήκαμε για το ακριβές ποσό).

ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ  ΣΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.

ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΜΑΣ.

                                            

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΟΥΡΟΥΝΗΣ

Τελευταία ανανέωση ( 03.07.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >