Εκτύπωση E-mail
24.04.07

  

Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τριών Ναυάρχων 40, Πάτρα
Τηλ: 2610-310478, 2610-312652, fax: 2610-310478, 2610-312652
Ηλεκτρ. Δ/νση:
www. emdydas-de.gr
e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε , Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

                                     

                                                             ΠΡΟΣ: Γ.Γ. Π.Δ.Ε.

                                                             ΚΟΙΝ: 1. Γενικό Διευθυντή Π.Δ.Ε.

                                                                      2. Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

                                                                      3. Μέλη μας

                                                                      4. Μ.Μ.Ε.

ΘΕΜΑ:  Προβλήματα Τεχνικών Υπηρεσιών και Μηχανικών Δ.Υ. Π.Δ.Ε.

            Κε Γενικέ Γραμματέα Π.Δ.Ε.,

     Το Δ.Σ. της  Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ./Δ.Ε. στο από 8-1-2007 αναλυτικό  υπόμνημα και  στην από 16-1-2007 συνάντηση μαζί σας, επικεντρώθηκε στα σοβαρά προβλήματα των Τεχνικών Υπηρεσιών και των Μηχανικών Δ.Υ. της Π.Δ.Ε. ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων από την πολιτική ηγεσία.

      Συνοπτικά, μεταξύ άλλων,  υπενθυμίζουμε τις θέσεις μας για οργάνωση και αναβάθμιση των Δημοσίων Τεχνικών Υπηρεσιών με κατάλληλη στελέχωση (προσλήψεις, ορθολογική κατανομή προσωπικού), βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής (Η/Υ, μέσα μεταφοράς προσωπικού), λύση των σοβαρών προβλημάτων χώρων εργασίας και αρχείων που παρατηρούνται σε υπηρεσίες, λήψη μέτρων στους τομείς υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων, την αντίθεσή μας στις εκχωρήσεις αρμοδιοτήτων του Δημοσίου σε εταιρείες συμβούλων και στην εκτέλεση έργων με Σ.Δ.Ι.Τ., την ψήφιση νέου Οργανισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που να ανταποκρίνεται στις σημερινές αρμοδιότητες των Υπηρεσιών και που να καλύπτει σε προσωπικό τις ανάγκες τους, τα θέματα των εκτός έδρας μετακινήσεων (αύξηση ημερήσιας αποζημίωσης,  χρηματοδότηση, μέσα μεταφοράς), τη συνεργασία πολιτικής ηγεσίας και Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ./Δ.Ε. σε θέματα προγραμματισμού  και  υλοποίησης μελετών και έργων κ.λ.π.

  Στους τέσσερις μήνες που πέρασαν από τη συνάντησή μας, διαπιστώνουμε ότι δεν υπήρξε ανταπόκριση στις προτάσεις μας αλλά μάλιστα υπάρχει συσσώρευση προβλημάτων. Συγκεκριμένα  θέλουμε να μας ενημερώσετε για τα μέτρα που πήρατε για:

  • Τα ζητήματα των συνθηκών των χώρων εργασίας των υπαλλήλων, της υγιεινής και ασφάλειας,  των αρχείων των υπηρεσιών κ.λ.π.

  • Τα θέματα ορθολογικής στελέχωσης των Τεχνικών Υπηρεσιών με Μηχανικούς Δ.Υ.

  • Τις περικοπές στα ποσά των εκτός έδρας μετακινήσεων των υπαλλήλων των Τεχνικών Υπηρεσιών και τις απαραίτητες ενέργειες  σε κεντρικό επίπεδο.

  • Την εξάλειψη των ανισοτήτων των αποδοχών των υπαλλήλων της Π.Δ.Ε. με τα ίδια τυπικά προσόντα.

  •  Την κατασκευή Διοικητηρίου της Π.Δ.Ε. με την εφαρμογή των ισχυουσών διατάξεων της νομοθεσίας περί Δημοσίων έργων και μελετών.

  • Τη διαδικασία σωστής σύνταξης Οργανισμού της Π.Δ.Ε.

  •  Την πλήρωση των κενών θέσεων Προϊσταμένων σε Τεχνικές υπηρεσίες της Π.Δ.Ε.

 

   Ταυτόχρονα θεωρούμε αδιανόητο και απαράδεκτο:

·         Να  δίνονται εκατομμύρια € σε Εταιρείες Συμβούλων για την «προώθηση των έργων της Π.Δ.Ε.» και μην διατίθενται χρήματα για τις λειτουργικές ανάγκες των Υπηρεσιών.

·         Να ετοιμάζεται από το Υπουργείο Οικονομίας νομοθετική ρύθμιση για σύσταση Ανωνύμων εταιρειών με την επωνυμία «Αναπτυξιακός Οργανισμός Περιφέρειας Α.Ε.» για τη διαχείριση των έργων, αντί να ενισχύονται οργανωτικά και οικονομικά οι Δημόσιες Τεχνικές Υπηρεσίες.

      Οι Μηχανικοί Δ.Υ. έχουν αποδείξει ότι μπορούν σε μεγάλο βαθμό να συμβάλουν με το επιστημονικό κύρος τους, τις γνώσεις τους  και τις αγωνιστικές διαθέσεις τους στη λήψη μέτρων για βελτίωση της υφισταμένης κατάστασης.

    Ζητάμε λοιπόν την άμεση ενημέρωση του Δ.Σ. (σε προγραμματισμένη συνάντηση μαζί σας) για να μας γνωστοποιήσετε τον προγραμματισμό ενεργειών  της Πολιτικής και υπηρεσιακής ηγεσίας και την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων  των Τεχνικών Υπηρεσιών και των Μηχανικών Δ.Υ. της Π.Δ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΟΥΡΟΥΝΗΣ

 

Τελευταία ανανέωση ( 24.04.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >