Στάση εργασίας Μηχανικών Δ.Υ. στις 2/11/2006 Εκτύπωση E-mail
Κινητοποιήσεις - Απεργίες
02.11.06
Από τις αρχές Οκτωβρίου 2006 οι Μηχανικοί Δημόσιοι Υπάλληλοι συμμετέχουμε σε Πανελλαδικές και Περιφερειακές στάσεις εργασίας και 24ωρες απεργίες διεκδικώντας την επίλυση χρονιζόντων προβλημάτων των Δημοσίων Τεχνικών Υπηρεσιών όπως: Ποσοτική και Ποιοτική αναβάθμιση λειτουργίας Υπηρεσιών, Σταμάτημα της εκχώρησης αρμοδιοτήτων του Δημοσίου σε ιδιώτες, Α.Ε. και ποικιλώνυμους συμβούλους, Αύξηση του ποσού του αντισταθμίσματος 7 0/00 και καταβολή καθυστερουμένων ποσών, Ομογενοποίηση αποδοχών Μηχανικών Δ.Υ. σε όλες τις υπηρεσίες, Νομική κάλυψη για υπηρεσιακά θέματα όλων των Μηχανικών Δ.Υ., Θέματα αναδιάρθρωσης και βελτίωσης παροχών Ταμείου Συντάξεων και Κλάδου Υγείας κ.λ.π.
Οι Μηχανικοί Δ.Υ. με την επιστημονική κατάρτισή τους συμβάλλουν αποφασιστικά σε Πανελλαδικό επίπεδο στην προώθηση και εκτέλεση μελετών και έργων. Τα έργα που έχουν εκτελεσθεί ή θα εκτελεσθούν οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στο έργο των Μηχανικών Δ.Υ. Η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προκάτοχοί της, παραδεχόμενη τον ουσιαστικό ρόλο μας έχει δεσμευτεί γραπτά και προφορικά στην ικανοποίηση αρκετών αιτημάτων μας, χωρίς όμως να προχωρά στις απαραίτητες νομοθετικές ή διαδικαστικές ενέργειες. Αντιμετωπίζοντας τα παραπάνω φαινόμενα και ακολουθώντας τις πολυετείς αγωνιστικές παραδόσεις του κλάδου μας, έχουμε προκηρύξει πρόγραμμα απεργιακών κινητοποιήσεων.
Οι Μηχανικοί Δ.Υ. στη Δυτική Ελλάδα, στα πλαίσια του προγράμματος απεργιακών κινητοποιήσεων της Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ., συμμετείχαμε σε 3ωρη στάση εργασίας που έγινε την Πέμπτη 2/11/2006. Παράλληλα με συγκέντρωση μεγάλου αριθμού απεργών Μηχανικών Δ.Υ. στα γραφεία της Δ.Ε.Κ.Ε./Π.Δ.Ε., δεν έγινε εφικτή η διεξαγωγή της επαναληπτικής δημοπρασίας του έργου: «ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟΣ ΑΓΩΓΟΣ ΠΑΛΑΙΡΟΥ – ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ», ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 10.000.000 €. Στην κινητοποίηση συμπαρίσταντο εκπρόσωποι του Τ.Ε.Ε./Τ.Δ.Ε. ενώ απείχαν από την επιτροπή διαγωνισμού (συντασσόμενοι με την κινητοποίησή μας) τα ορισμένα μέλη του Τ.Ε.Ε., των εργοληπτικών οργανώσεων και της Τ.Ε.Δ.Κ.
Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης εμφανίστηκαν τριάντα περίπου κάτοικοι της Παλαίρου, με επικεφαλής τον Δήμαρχο, προσπαθώντας αρχικά με διάλογο και μετά με ξαφνική απρόκλητη επίθεση κατά Μηχανικών Δ.Υ., να επιβάλουν τη διεξαγωγή της δημοπρασίας. Αποτέλεσμα των πράξεων αυτών ήταν κτυπήματα κατά των συγκεντρωμένων Μηχανικών και ιδιαίτερα κατά γυναικών συναδέλφων μας.
Το Δ.Σ. της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ./Δ.Ε.:
  • Καταγγέλλει την αναβίωση φαινομένων του λεγόμενου «κοινωνικού αυτοματισμού» όπου κατευθυνόμενοι ποικιλοτρόπως πολίτες επιτίθενται κατά απεργών. Το ζήτημα αυτό, στην περίπτωσή μας, παίρνει μεγαλύτερες πολιτικοκοινωνικές διαστάσεις γιατί επρόκειτο περί οργανωμένης ενέργειας. Βασική μας αρχή είναι η συμπαράσταση και συμπαράταξη των πολιτών και η αποτροπή καλλιέργειας αντιπαλοτήτων (γνωστή επιδίωξη κάθε εργοδοτικής πλευράς).
  • Καταγγέλλει τη στάση της Πολιτικής ηγεσίας της Περιφέρειας και υπηρεσιακών παραγόντων που όχι μόνον δεν στέκονται συμπαραστάτες στα αιτήματά μας αλλά καλούν, στο χώρο συγκέντρωσης των απεργών, μεγάλο αριθμό αστυνομικών, με επικεφαλής ανώτατο αξιωματικό, για να «νουθετήσουν», «τρομοκρατήσουν» τους απεργούς. Ας γνωρίζουν οι πολιτικοί προϊστάμενοι ότι με τέτοιες ενέργειες δεν βοηθούν την πρόοδο των δημοσίων έργων και ταυτόχρονα ατσαλώνουν το αγωνιστικό φρόνημά μας. Αποδείχτηκε ότι δημοπρασίες και έργα με αστυνομοκρατία δεν γίνονται.
  • Καταδικάζει τη στάση Μηχανικών μελών της επιτροπής δημοπρασίας που άλλοι με «προθυμία» και άλλοι πιεζόμενοι ή φοβούμενοι συμμετείχαν στη δημιουργία απεργοσπαστικού μηχανισμού που επεδίωξε την υπονόμευση του αγώνα μας. Τονίζουμε ότι κάθε ποτάμι έχει δυο όχθες. Εμείς, με ομόφωνες αποφάσεις Δ.Σ. και Γ.Σ., διαλέξαμε την όχθη του αγώνα. Όσοι σταθούν στην αντίπερα όχθη αναλαμβάνουν τεράστιες ηθικές ευθύνες απέναντι στους Μηχανικούς Δ.Υ.
  • Οι Μηχανικοί Δ.Υ. συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας με 3ωρη στάση εργασίας στις 7/11/2006 και 24ωρη απεργία στις 14/11/2006. Παράλληλα τις ημέρες των κινητοποιήσεων θα γίνουν, στις 9 το πρωί, συγκεντρώσεις των απεργών στη Δ.Ε.Κ.Ε./Π.Δ.Ε. και στη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών της Ν.Α. Αχαϊας για να μην γίνουν οι προγραμματισμένες δημοπρασίες.

 

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΘΕΤΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ - ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΠΡΟΚΑΤΟΧΩΝ ΤΗΣ - ΕΜΠΑΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ Δ.Υ.

ΖΗΤΑΜΕ ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ: Η ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΜΑΣ.

Ο Πρόεδρος
Κώστας Δροσόπουλος
Ο Γενικός Γραμματέας
Ανδρέας Σουρούνης

Τελευταία ανανέωση ( 27.02.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >