Αποσπάσεις ΤΑΣ Πάτρας PDF Εκτύπωση E-mail
09.03.07

Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τριών Ναυάρχων 40, Πάτρα
Τηλ: 2610-310478, 2610-312652, fax: 2610-310478, 2610-312652
Ηλεκτρ. Δ/νση: www. emdydas-de.gr
e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε , Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

 Πάτρα 7 - 3 - 2007 

Αρ. Πρωτ. 35

 

                                                                            ΠΡΟΣ:    1. Υπουργό ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.

                                                                                           2. Υ.Α.Σ.

                                                                            ΚΟΙΝ:    1. Γ.Γ.  Π.Δ.Ε.

                                                                                          2. Νομάρχη Αχαϊας 

                                                                                          3. Νομάρχη Ηλείας

                                                                                          4.  Νομάρχη Φωκίδας

                                                                                          5. Τ.Α.Σ. Πάτρας

                                                                                          6. Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

                                                                                          7. Π.Ο.Σ.Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.

                                                                                          8. Μ.Μ.Ε.

ΘΕΜΑ: Αποσπάσεις υπαλλήλων  Τ.Α.Σ.

        Το Δ.Σ. της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ./Δ.Ε. με τα 148/27-10-2005,  100/31-5-2006 και  124/11-7-2006 έγγραφά του είχε εκφράσει την αντίθεσή του στην απόφαση Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. 4768/Α312/21-9-2005 (Φ.Ε.Κ. 1403/Β/11-10-2005) για την κατάργηση – συγχώνευση των Τ.Α.Σ. επισημαίνοντας μεταξύ άλλων και τα τεράστια κοινωνικά προβλήματα που θα προκύψουν από τη συγκεκριμένη  απόφαση.

    Σήμερα, λίγο χρονικό διάστημα μετά την πλήρη εφαρμογή της Υπουργικής απόφασης και το λειτουργικό κλείσιμο των Περιφερειακών Τ.Α.Σ. Αιγίου, Πύργου, Άμφισσας και Βαρθολομιού, έχει συγκεντρωθεί ένα τεράστιο δυναμικό υπαλλήλων (150 εργαζόμενοι εκ των οποίων 60 Διπλωματούχοι Μηχανικοί) στην Πάτρα στο νέο κτίριο του Τ.Α.Σ. Πάτρας.  Το Τ.Α.Σ. Πάτρας (που οργανικά είναι σε επίπεδο τμήματος) είναι σήμερα η μεγαλύτερη Τεχνική Υπηρεσία σε προσωπικό σε όλη τη Δυτική Ελλάδα.

   Εκτός από τα ζητήματα υπερσυγκέντρωσης που είναι αναστίστοιχη με τις υπηρεσιακές ανάγκες καθώς επίσης της εύλογης λειτουργικής αναποτελεσματικότητας,  υπάρχει το έντονο κοινωνικό πρόβλημα με δεκάδες συναδέλφους που καθημερινά μετακινούνται στην Πάτρα από το Αίγιο, το  Νομό Ηλείας και το Νομό Φωκίδας. Οι συνάδελφοι αυτοί υφίστανται κάθε μέρα σοβαρή ταλαιπωρία ταξιδεύοντας σε ένα άσχημο οδικό δίκτυο και χάνοντας 2-4 ώρες για χρόνο μετακίνησης.

    Έγκαιρα είχαμε επισημάνει τις δυσμενείς επιπτώσεις που θα είχαν δεκάδες συνάδελφοί μας με τη δημιουργία της νέας οργανωτικής δομής των Τ.Α.Σ. και είχαμε προτείνει την άμεση προώθηση διαδικασίας εθελοντικών μετακινήσεων-μετατάξεων των υπαλλήλων σε υπηρεσίες της επιλογής τους και φυσικά στον τόπο όπου εργάζοντο.  Δυστυχώς όμως δεν υπήρξε ανταπόκριση από την πολιτική ηγεσία.

   Με βάση τα τωρινά δεδομένα απιτείται αμέσως σε πρώτη φάση ενεργοποίηση διαδικασιών εθελοντικών αποσπάσεων των ενδιαφερομένων υπαλλήλων σε υπηρεσίες των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, των Δήμων κ.λ.π.  Ήδη έχουν ζητήσει απόσπαση 45 υπάλληλοι. Σημειώνουμε ότι οι Νομάρχες της περιοχής είναι θετικοί σε τέτοιες αποσπάσεις δεδομένου ότι υπάρχουν σοβαρά κενά στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις Αχαϊας, Ηλείας και Φωκίδας. Σε δεύτερη φάση, φυσικά,  μπορούν να δρομολογηθούν οι διαδικασίες εθελοντικών μετατάξεων.

    Το Δ.Σ. της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ./Δ.Ε., θεωρώντας ότι το θέμα των μετακινήσεων δεκάδων υπαλλήλων  είναι αρκετά σοβαρό, ζητά την άμεση υλοποίηση των προτάσεών του που μπορούν να αμβλύνουν τα σημερινά προβλήματα. Πρέπει επιτέλους να γίνει κατανοητό ότι οι όποιες αμφίβολης αποτελεσματικότητας ανακατατάξεις δεν πρέπει να φορτώνουν προβλήματα στους υπαλλήλους.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΟΥΡΟΥΝΗΣ

Τελευταία ανανέωση ( 09.03.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >