Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου Τράπεζας Αττικής Εκτύπωση E-mail
Γράφει ο/η Administrator   
28.02.07

Περισσότερα...

Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τριών Ναυάρχων 40, Πάτρα
Τηλ: 2610-310478, 2610-312652, fax: 2610-310478, 2610-312652
Ηλεκτρ. Δ/νση: www. emdydas-de.gr
e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε , Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

  Πάτρα 22 - 2 - 2007 

    Αρ. Πρωτ.32 

   

ΘΕΜΑ: Αύξηση μετοχικού Κεφαλαίου Τράπεζας Αττικής

 Στις 7/3/2007 συζητείται η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής στην οποία συμμετέχει ως βασικός μέτοχος (41,96%) το Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. Έχει γίνει ευρέως παραδεκτό ότι η επιλογή συμμετοχής του Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. στο τραπεζικό στερέωμα και η εμπλοκή του στα χρηματιστηριακά παιχνίδια υπονομεύουν τα αποθεματικά του Ταμείου και απειλούν το μέλλον των ασφαλισμένων.  Σημειώνουμε ότι μέχρι τώρα το Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. έχει επενδύσει περίπου 88 εκ. € στην Τράπεζα Αττικής και καλείται να επενδύσει άλλα 63 εκ. € για να διατηρήσει το ποσοστό του.

  Η άποψή μας, που επανειλημμένα έχει διατυπωθεί, είναι ότι το Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. (ασφαλιστικό Ταμείο με αναλογία ασφαλισμένων προς συνταξιούχους 8:1 και αποθεματικά- περιουσία 3 δις €) δεν πρέπει να εμπλέκεται σε αμφίβολης αποτελεσματικότητας επιλογές. Έτσι βασική κατεύθυνση πρέπει να είναι η βελτίωση των παροχών προς τους ασφαλισμένους (Κ.Υ.Τ., συντάξεις) και η μείωση των απαράδεκτα υψηλών εισφορών. Υπενθυμίζουμε ότι ο πρόσφατα φηφισθείς Ν.3518/2006 για την αναδιάρθρωση των κλάδων σύνταξης του Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. θεσπίζει απαράδεκτα υψηλές αυξήσεις εισφορών από 1-1-2007 (ειδικά για τους μετά το 1993 ασφαλισμένους) που σε λίγο καιρό θα φανούν στις μισθολογικές καταστάσεις μας.

 Με βάση τα προαναφερόμενα είναι αναγκαίο:

  • Ο εκπρόσωπος της Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ στο Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. να αντιταχθεί στη συμμετοχή του Ταμείου στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής.

  • Να υπάρξει κινητοποίηση των Μηχανικών Δ.Υ. την ημέρα συζήτησης του θέματος (σε συνεργασία με άλλους φορείς Μηχανικών). 

 Βασική μας μέριμνα πρέπει να είναι ο αναπροσανατολισμός της δράσης του Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε., η αλλαγή των πρόσφατα ψηφισθεισών διατάξεων, η απεμπλοκή από την Τράπεζα Αττικής και σε καμία περίπτωση  η ενασχόληση με τραπεζικό management. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΟΥΡΟΥΝΗΣ

Τελευταία ανανέωση ( 21.03.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >