Εκτύπωση E-mail
Γράφει ο/η Administrator   
13.01.16
antistekomaste

Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

Δυτικής Ελλάδας

ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τριών Ναυάρχων 40, Πάτρα

e-mail: marioskarathanasis@yahoo.gr URL: www.emdydas-de.gr

ΕΠΕΙΓΟΝ

 Πάτρα, 12-1-2016

Αρ. Πρωτ. 17

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συμμετοχή της ΕΜΔΥΔΑΣ/ΔΕ στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στην Αθήνα για το Ασφαλιστικό

(Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2016, ώρα 12:00 συλλαλητήριο στην Ομόνοια και πορεία προς τη Βουλή) 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το Δ.Σ. της Ένωσης Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών (Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ./Δ.Ε.) συμμετέχει στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την κυβερνητική πολιτική.

Κύρια στοιχεία αυτής της πολιτικής, που υλοποιείται με ιδιαίτερη σφοδρότητα την τελευταία πενταετία, είναι η περιθωριοποίηση μεγάλου τμήματος του Ελληνικού λαού με την αύξηση της ανεργίας και των κοινωνικών ανισοτήτων, οι πολιτικές λιτότητας, οι συνεχείς ιδιωτικοποιήσεις, η ελαστικοποίηση και απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και οι δυσμενείς μετατροπές στο ασφαλιστικό σύστημα.

Το απαράδεκτο και αντισυνταγματικό σχέδιο νόμου που παρουσίασε η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό υλοποιεί πολιτική ασφαλιστικής αφαίμαξης που ακολουθείται με βάση τις κατευθύνσεις της Ε.Ε., της ΕΚΤ, του ΔΝΤ και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης και με επιπτώσεις την αύξηση των ορίων ηλικίας, την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και άρα την πρόσθετη μείωση των αποδοχών μας, την μείωση των ποσών των συντάξεων κ.λπ.

Προτεραιότητα για μας είναι πλέον η αποτροπή των δυσμενών εξελίξεων στο ασφαλιστικό, η κατάργηση των αντιασφαλιστικών διατάξεων και η ανατροπή της λογικής των συνεχών αυξήσεων των ασφαλιστικών εισφορών.

  • Καμία αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές.
  • Διασφάλιση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων τόσο στο Δημόσιο όσο και στο Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. –ΕΤΑΑ.
  • Να αποσυρθούν τώρα τα σχέδια για νέα δυσμενή αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος

Στις επιλογές της κυβέρνησης που συνδυάζονται με τα έτοιμα (από καιρό) σχέδια για το ασφαλιστικό πρέπει να απαντήσουμε δυναμικά με τη συντονισμένη δράση όλων των εργαζομένων. Οι λαοί πηγαίνουν μπροστά με ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης και όχι με νεοφιλελεύθερα μοντέλα διεύρυνσης των ανισοτήτων και κοινωνικής περιθωριοποίησης.

Καλούμε τα μέλη μας να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο στην ΑΘΗΝΑ και να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης 14-1-2016 στα e-mail Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε , & asourounis@hol.gr, (αντίστοιχα τηλ: 6944259653 & 6977574358).

Η μετακίνηση είναι δωρεάν και καλύπτεται από την ΑΔΕΔΥ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



     ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ

ΑΓΑΘΗ ΝΕΙΛΑ

 


Τελευταία ανανέωση ( 13.01.16 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >