Εκτύπωση E-mail
Γράφει ο/η Administrator   
17.12.15


Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ


Μαυρομματαίων 17, 104 34 ΑΘΗΝΑ τηλ: 210-88.16.583 fax: 210-82.59.410 e-mail:  Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε  URL: www.emdydas.gr

                                                         Αθήνα, 15-12-2015

Αρ. Πρωτ. : 6879                             

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

για το νέο μισθολόγιο 

Με έκπληξη και αγανάκτηση, ανακαλύψαμε την χωρίς καμιά ουσιαστική διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους Φορείς του Δημοσίου και σε ότι μας αφορά ιδιαίτερα  (αφού η συνάντηση εργασίας με τους συνεργάτες του υπουργού δεν μετουσιώθηκε ποτέ σε συνάντηση με τον κ. Βερναρδάκη), κατάθεση σχεδίου νόμου για το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο.

Φυσικά εκτός του απαράδεκτου περιεχομένου που στην ουσία βαφτίζει τις μειώσεις αυξήσεις, επιβάλλεται να σχολιαστεί και η "δημοκρατική ευαισθησία" του υπουργού να το αναρτήσει την Κυριακή για να ψηφιστεί την Τρίτη.

Το νέο σύστημα αμοιβών των δημοσίων υπαλλήλων, μολονότι απεμπλέκεται από το βαθμολόγιο, καταλήγει να συνδέεται με την αξιολόγηση, σύμφωνα με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που έχει κατατεθεί στη Βουλή. Εισάγεται ουσιαστικά πριμ παραγωγικότητας στο δημόσιο γεγονός που θα οδηγήσει στην υποταγή της δημοσιοϋπαλληλικής ιεραρχίας και αξιολόγησης σε πολιτικές - κομματικές σκοπιμότητες και διαιώνιση της πελατοκρατίας. Κι όλα αυτά από έναν υπουργό που από συγγραφέας, στο παρελθόν, αντικαπιταλιστικών μανιφέστων, μεταλλάσσεται σήμερα σε θιασώτη ενός ήπιου νεοφιλελευθερισμού με «ανθρώπινο πρόσωπο». Με την ελληνική δημόσια διοίκηση να διατηρείται εσαεί στο «στόχαστρο» πολιτικών λιτότητας, η σύνδεση αξιολόγησης - αποδοχών ανοίγει τον δρόμο για μελλοντικές περικοπές σε βάρος των «γνωστών, μη αρεστών, υποζυγίων» ανάμεσα στους εργαζομένους.

Το ΔΣ της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ διαμαρτύρεται για τη συνεχιζόμενη μισθολογική και θεσμική υποβάθμιση των διπλωματούχων μηχανικών του δημοσίου. Συγκεκριμένα, η κυβερνητική πολιτική έχει οδηγήσει στη μισθολογική ισοπέδωση (για πολλοστή φορά) των Μηχανικών Δ.Υ., στην περικοπή δεδουλευμένων αποδοχών που είναι θεσμοθετημένες (υπερβάλλουσα μείωση, 6ο/οο) στη συνεχή υποβάθμιση των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δημοσίου με την έλλειψη οργάνωσης και τις αλλεπάλληλες ιδιωτικοποιήσεις ή παραχωρήσεις αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες, στην ασφαλιστική αφαίμαξη μέσω των εισφορών του ΕΤΑΑ - Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε.

Πάγια θέση της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. είναι ύπαρξη τέτοιου μισθολογικού καθεστώτος των Μηχανικών Δ.Υ. που να διασφαλίζει ότι θα αμειβόμαστε σύμφωνα με το ρόλο και τις ευθύνες μας, τις ιδιαιτερότητες των ασφαλιστικών μας εισφορών (κατά μέσο όρο ο μέσος μηχανικός του δημοσίου έχει πάνω από 100 € μεγαλύτερες ασφαλιστικές εισφορές από τον αντίστοιχο συνάδελφό του μη μηχανικό) αλλά και τον πενταετή κύκλο σπουδών μας, με πραγματικές αυξήσεις και κάλυψη των πολύχρονων απωλειών εισοδήματος.

Σήμερα παρατηρούμε πάλι ότι, παρά τις διακηρύξεις που συνοδεύουν την εφαρμογή του νέου μισθολογίου των Δ.Υ., τη μισθολογική καθήλωση των Μηχανικών Δ.Υ. οι οποίοι σε περιόδους πολιτικών λιτότητας και φορολογικής αφαίμαξης για τους εργαζόμενους και έντονης κερδοφορίας για το κεφάλαιο, βλέπουν τις αποδοχές τους καθηλωμένες ή μειούμενες. Αποκορύφωμα αυτής της λογικής είναι η προαναγγελία αυξήσεων, για το 2018. Ο στόχος τους, από καμιά θυσία για το ευρώ, έχει μετατραπεί σε κάθε θυσία για την παραμονή στο ευρώ και συμβαδίζει με μισθολογική υποβάθμιση και αδιαφορία για τις κοινωνικές ανάγκες.

Η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ αγωνίζεται για:

  • Αύξηση των μισθών μας για να σταματήσει η υποβάθμιση του βιοτικού μας επίπεδου.
  • Νέο μισθολόγιο Μηχανικών με πραγματικές αυξήσεις μέσω και συλλογικών διαπραγματεύσεων και υλοποίηση της συνταγματικής αρχής της αναλογικότητας στην αμοιβή όσων έχουν τα ίδια τυπικά προσόντα (ενιαίος πενταετής κύκλος σπουδών).
  • ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΜΑΣ.
  • Να ανατραπεί η κυβερνητική εισοδηματική πολιτική λιτότητας.

Τελευταία ανανέωση ( 17.12.15 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >