Εκτύπωση E-mail
Γράφει ο/η Administrator   
23.01.15


Σε διαβούλευση το νέο σύστημα αξιολόγησης υπαλλήλων

Ενα νομοσχέδιο που συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες να συζητηθεί στη Βουλή έθεσε σε δημόσια διαβούλευση το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Το νέο σύστημα αξιολόγησης δημοσίων υπαλλήλων αναρτήθηκε χθες στο Διαδίκτυο (http://www.opengov.gr/minreform/?p=1869), δίνοντας στους ενδιαφερόμενους τη δυνατότητα να καταθέτουν τις απόψεις και τα σχόλιά τους έως και τις 10 Φεβρουαρίου. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την πρόσφατη ανάλυση του εμπειρογνώμονα Δημόσιας Διοίκησης και προέδρου του Δ.Σ. του Διοικητικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΔΕΕ), Κώστα Παπαδημητρίου, το νέο σύστημα αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση μνημονιακών επιταγών, θυσιάζοντας τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, καθώς και στην ανάδειξη και ανταμοιβή «ημετέρων». («Εφ.Συν.» 17/12/2014, http://www.efsyn.gr/arthro/epistrefetai-os-aparadekto)

Βασικότερα χαρακτηριστικά του νέου συστήματος είναι η σύνδεση της απόδοσης των υπαλλήλων με προαγωγές σε ανώτερα βαθμολογικά και μισθολογικά κλιμάκια, ενδεχόμενα πριμ και η δυνατότητα επιλογής υπαλλήλων σε διευθυντικές θέσεις μέσω του συστήματος αξιολόγησης. Το ΥΔΜΗΔ κάνει λόγο για ένα «ολοκληρωμένο, εύχρηστο και αξιόπιστο σύστημα αξιολόγησης της απόδοσης, αλλά και αξιοποίησης των δημοσίων υπαλλήλων».

Προ πολλών μηνών ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε κάνει γνωστό ότι το πλαίσιο θα αποτυπωνόταν σε σχέδιο νόμου στις αρχές του 2015. «Θεωρώντας ότι η διοίκηση έχει συνέχεια, κάνω πράξη αυτή μου τη δέσμευση», δήλωσε. Το προτεινόμενο σχέδιο νόμου είχε παρουσιαστεί από τον ίδιο και στα πολιτικά κόμματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, στο πρόγραμμά του για τη δημόσια διοίκηση, αναφορικά με την αξιολόγηση των υπαλλήλων, κάνει λόγο για κατάργηση του «αντισυνταγματικού νόμου (σ.σ. ν. 4250/2014) για την αξιολόγηση», συμπληρώνοντας ότι «η αξιολόγηση των υπαλλήλων και υπηρεσιών θα γίνεται στη βάση αντικειμενικών δεικτών».

21.01.2015

Πηγή: https://www.efsyn.gr/arthro/se-diavoyleysi-neo-systima-axiologisis-ypallilon



 
< Προηγ.   Επόμ. >