Εκτύπωση E-mail
Γράφει ο/η Administrator   
12.12.14

Για την κάλυψη 705 θέσεων πανεπιστημιακής εκπαίδευσης υποβλήθηκαν 526 αιτήσεις δηλαδή κατά 179 ολιγότερες | EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ 

http://www.efsyn.gr/arthro/gyrizoyn-tin-plati-sto-dimosio

Γυρίζουν την πλάτη στο Δημόσιο

07.12.2014

Συντάκτης: 

Νίκος Φωτόπουλος

Ορατά πλέον τα αποτελέσματα της «εχθρικής» κυβερνητικής πολιτικής προς τους δημοσίους υπαλλήλους, όπως αποδεικνύεται έμπρακτα από τις αιτήσεις πρόσφατης προκήρυξης του ΑΣΕΠ για την πλήρωση 773 θέσεων αορίστου χρόνου, όπου υποβλήθηκαν μόλις 729, δηλαδή 44 λιγότερες από τον ζητούμενο αριθμό.

Και μπορεί η ανεργία, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Αυγούστου, να ξεπερνάει το 26%, ή αλλιώς 1,2 εκατομμύρια Ελληνες να είναι άνεργοι, αλλά αυτό φαίνεται πως δεν αποτελεί πλέον κίνητρο για μια θέση στο Δημόσιο, μετά τις άγριες περικοπές στους μισθούς και τις βάρβαρες διαθεσιμότητες. Ετσι, λοιπόν, προκηρύχθηκαν με σειρά προτεραιότητας 705 θέσεις πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και 68 τεχνολογικής εκπαίδευσης, για την πρόσληψη τακτικού προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, σε διάφορους κλάδους του Δημοσίου και νομικών προσώπων του Δημοσίου. Και ιδού η έκπληξη -αποτέλεσμα της «εχθρικής» κυβερνητικής πολιτικής προς τον δημόσιο υπάλληλο: υποβλήθηκαν 526 αιτήσεις για την κάλυψη των 705 θέσεων πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, δηλαδή 179 λιγότερες, και 203 αιτήσεις για την κάλυψη των 68 θέσεων τεχνολογικής εκπαίδευσης.

Οι θέσεις αυτές αφορούσαν κυρίως τα υπουργεία Εργασίας και Πολιτισμού, τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, τον ΟΑΕΔ, ασφαλιστικά ταμεία, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου.

Φεύγουν μακριά

«Με όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια, τις επιθέσεις και τις περικοπές στα μισθολόγια, δεν είναι καθόλου παράλογο που ειδικά οι πτυχιούχοι φεύγουν μακριά. Σε συνδυασμό με την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων, κανείς δεν έρχεται για 500-600 ευρώ στο Δημόσιο, που προβλέπει το μισθολόγιο του πρωτοδιοριζόμενου. Βεβαίως, όπως θα θυμάστε, τα είχαμε επισημάνει αυτά στην κυβέρνηση, αλλά... Αλλοτε για χίλιες θέσεις έτρεχαν 30 χιλιάδες.

Τώρα, ιδού τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής», εξηγεί ο πρόεδρος της ΕΔΟΘ (Ενωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης), Πέτρος Κετικίδης.Τελευταία ανανέωση ( 12.12.14 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >