Εκτύπωση E-mail
Γράφει ο/η Administrator   
25.11.14


Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ./Δ.Ε.

ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τριών Ναυάρχων 40, 26222 Πάτρα τηλ: 2610-326922

fax: 2610-326922 e-mail:  Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε URL: www.emdydas-de.gr

Πάτρα, 24-11-2014

Αρ. Πρωτ. : 19

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΕΜΔΥΔΑΣ -ΔΕ συμμετέχει στην Γενική Πανελλαδική Απεργία την Πέμπτη 27 Νοέμβρη 2014.

Συνάδελφοι,

Έξι χρόνια μετά την αρχή της οικονομικής κρίσης, ο μισός πληθυσμός της χώρας ζει στα όρια της φτώχειας. Οι 1,5 εκατ. άνεργοι, οι απλήρωτοι και ανασφάλιστοι εργαζόμενοι καταδιώκονται από τις εισπρακτικές εταιρείες των τραπεζών τις οποίες στήριξαν οι φορολογούμενοι με 40 δις. €. Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το πλεόνασμα και τις επερχόμενες φοροελαφρύνσεις προσθέτοντας νέα φορολογικά έσοδα ύψους 1,4 δις. ευρώ στον Προϋπολογισμό του 2015 που κατατέθηκε στις 21-11 στη Βουλή (47,033 δισ. ευρώ από 45.624 δισ. Ευρώ).

Η μείωση του κόστους εργασίας, η ελαστικοποίηση της εργατικής νομοθεσίας, η απουσία κρατικής προστασίας και η πλήρης απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων υποτίθεται ότι θα μετέτρεπε τη χώρα σε επενδυτικό παράδεισο. Το success story δεν έχει happy end. Οι πολυεθνικές μεταφέρουν την έδρα τους σε φορολογικούς παραδείσους (τελευταία αποχώρηση η Makro), αναζητώντας ακόμα πιο φτηνά εργατικά χέρια! H συμφωνία εξωδικαστικού συμβιβασμού με τη Siemens, για το σκάνδαλο των μιζών με το ελληνικό δημόσιο, η οποία προέβλεπε επένδυση (ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ) για κατασκευή εργοστασίου εξελίσσεται σε φιάσκο με την ανοχή της δικομματικής συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

Απολύσεις, περικοπές μισθών και συντάξεων, εξοντωτική φορολογία και χαράτσια, ιδιωτικοποιήσεις και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, συρρίκνωση των Δημοσίων Τεχνικών Υπηρεσιών αποτελούν μόνιμη πραγματικότητα. Συμπληρώνονται από την ανθρωποφαγική αξιολόγηση (που σε μεγάλο βαθμό μπλοκάραμε με τους αγώνες μας), από αλλαγές στους οργανισμούς με στόχο την περικοπή θέσεων και την εκχώρηση δημόσιων λειτουργιών σε ιδιώτες και το νέο ατομικό μισθολόγιο φτώχειας και ισοπέδωσης που ετοιμάζουν, όπως και νέες περικοπές στο ασφαλιστικό μέσω ενοποιήσεων ταμείων.

Ο αρχικός εφησυχασμός έχει μετατραπεί ολοφάνερα σε πόνο και δυστυχία που κατακλύζει τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας. Η κρίση έχει αφαιρέσει το χαμόγελο από το πρόσωπο των ανθρώπων.

Η χώρα, στα ασφυκτικά δεσμά του ΔΝΤ και της ΕΕ, καθώς και υπό τη συνεχή πίεση των κερδοσκοπικών αγορών, με τη συγκυβέρνηση πλήρως παραδομένη στα αδηφάγα συμφέροντά τους, συντρίβει με τις πολιτικές της επιλογές κάθε εργασιακό, ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό και οικονομικό δικαίωμα για τους εργαζόμενους, καταργώντας κατακτήσεις δεκαετιών που κερδήθηκαν με αγώνες και θυσιάζονται στο βωμό της μεγιστοποίησησης της κερδοφορίας και του νεοφιλελευθερισμού. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε.

Οι μόνοι που μπορούν να βάλουν φραγμό στη βαρβαρότητα αυτή, είναι οι εργαζόμενοι με τους ενωτικούς, συντονισμένους και αποφασιστικούς τους αγώνες. Για να ανατρέψουμε τις πολιτικές κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ και όσους τις υπηρετούν, για να κερδίσουμε το μέλλον και την αξιοπρέπεια μας.

Η μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στην Γενική Πανελλαδική Απεργία την Πέμπτη 27 Νοέμβρη 2014 και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν θα στείλει το μήνυμα ότι: Ο αγώνας, είναι ο δικός μας μονόδρομος για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και της κυβέρνησης που τις εφαρμόζει 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014


 
< Προηγ.   Επόμ. >