Εκτύπωση E-mail
Γράφει ο/η Administrator   
02.09.14


 Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

Μαυρομματαίων 17, 104 34 ΑΘΗΝΑ

τηλ: 210-88.16.583 fax: 210-82.59.410 e-mail:  Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε  URL: www.emdydas.gr

       Αθήνα, 25-8-2014

Αρ. Πρωτ. : 6747  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

για το Ασφαλιστικό 

Η περίοδος του φετινού καλοκαιριού σηματοδότησε μια σειρά από αρνητικές εξελίξεις γύρω από τα ασφαλιστικά ζητήματα του κλάδου, τα οποία έρχονται να προστεθούν σωρευτικά στη ήδη άσχημη κατάσταση που έχουν επιβάλλει οι μνημονιακές κυβερνήσεις.

1. Το Υπ. Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σε συνεργασία με τον κο Σελλιανάκη του ΕΤΑΑ και υπηρεσιακούς παράγοντες έσπευσε να υλοποιήσει τις ληστρικές αυξήσεις εισφορών του Μεσοπρόθεσμου, που απειλούν να εξοντώσουν τους ασφαλισμένους και να ρίξουν το κάποτε  εύρωστο ΤΣΜΕΔΕ  στα βράχια. Οι αυξήσεις αυτές αφορούν κυρίως στους συναδέλφους αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες, προσπαθούν όμως να τις εφαρμόσουν και στους μισθωτούς (πριν το 1993) στο σκέλος της Ειδικής Προσαύξησης.

2. Μετά την κατάργηση του Κλάδου Υγείας (ΚΥΤ) το Νοέμβρη του 2011, με πρόσφατο Νόμο, πέρασε διάταξη η οποία προβλέπει την ένταξη στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), του επικουρικού του ΤΣΜΕΔΕ, συνεχίζοντας τη διαδικασία ενοποιήσεων Ταμείων, με μόνο στόχο το ψαλίδισμα παροχών και δικαιωμάτων. Ήδη μελέτες και δημοσιεύματα προετοιμάζουν το κλίμα, ώστε μέσα στο φθινόπωρο να προχωρήσει περαιτέρω η διαδικασία αυτή με ενδεχόμενη κατάργηση του ΤΣΜΕΔΕ και ενσωμάτωση του στον ΟΑΕΕ, με στόχο φυσικά να βάλουν χέρι σε όσα αποθεματικά έχουν απομείνει μετά το ληστρικό "κούρεμα" του PSI.

3. Προτού προλάβει να κλείσει χρόνος από την τελευταία αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής (400 εκατ. €, όπου το ΤΣΜΕΔΕ κάλυψε τα 200 εκατ. €), η Τράπεζα της Ελλάδας, ζητά νέα Αύξηση με απαιτούμενο ποσό από 376 έως 434 εκατ. ευρώ, βάσει των σεναρίων των stress tests. Το ΔΣ του ΤΣΜΕΔΕ πρόσφατα αποφάσισε την εκ νέου συμμετοχή του με ποσό από 108 έως 221 εκατ €, απόφαση που συνιστά πρόκληση σε μια εποχή που οι ασφαλισμένοι του Ταμείου στερούνται των στοιχειωδέστερων παροχών.

Τα παραπάνω σε συνδυασμό με την αξιολόγηση - λαιμητόμο και το νέο μισθολόγιο περικοπών που ετοιμάζουν, κάνουν επιτακτική την ανάγκη να κινητοποιηθούμε και να αντισταθούμε ενωτικά και αγωνιστικά - όπως με επιτυχία κάνουμε για την αξιολόγηση - ώστε να ανατρέψουμε τις αντικοινωνικές πολιτικές κυβέρνησης -ΕΕ-ΔΝΤ και όσους τις υπηρετούν.

 


Τελευταία ανανέωση ( 02.09.14 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >