Εκτύπωση E-mail
Γράφει ο/η Administrator   
17.03.14


Πάτρα 17 - 3 – 2014

Αρ. Πρωτ. 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Να παρθούν πίσω όλες οι διαθεσιμότητες-απολύσεις στο Δημόσιο

ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΣ ΣΤΙΣ 22 ΜΑΡΤΗ

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Για πρώτη φορά μετά το 1911 κινδυνεύουν να απολυθούν χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι εργαζόμενοι στο δημόσιο. Η αρχή γίνεται στις 23 Μάρτη με την απόλυση εκατοντάδων εκπαιδευτικών, καθαριστριών και σχολικών φυλάκων που βγήκαν στη διαθεσιμότητα τον Ιούλιο του 2013 και έπονται πολλοί ακόμα, όσο τα δημόσια αγαθά θα διαλύονται. Οι απολύσεις αυτές θα θα ανοίξουν το χορό μια και ήδη η τρόϊκα επιμένει σε περισσότερες και το σύστημα αξιολόγησης που μόλις ψήφισε η κυβέρνηση προετοιμάζει την ετήσια υποχρεωτική απόρριψη του 15% των υπαλλήλων ανά υπηρεσία.

Δίνουμε τη μάχη μαζί με το σύνολο των εργαζομένων για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Παλεύουμε για το δικαίωμα όλων στα δημόσια κοινωνικά, δωρεάν αγαθά.

Κατανοούμε ότι ο αγώνας μας για να δικαιωθεί απαιτεί σύγκρουση με τις πολιτικές των μνημονίων, και όλων των υποχρεώσεων που απορρέουν απ’ αυτές.  Απαιτεί την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ και κάθε κυβέρνησης που θα εφαρμόζει την ίδια πολιτική.

Επιπλέον η κυβέρνηση και ο διορισμένος από αυτήν πρόεδρος του ΕΤΑΑ κλιμακώνουν την επίθεση στο Ταμείο μας και στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Απειλούν με κατασχέσεις μέσω ΚΕΑΟ, ληστρικές αυξήσεις εισφορών (που με τους αγώνες μας έχουμε αποτρέψει), στερούν σε δεκάδες χιλιάδες συναδέλφων ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Για το λόγο αυτό συντονιζόμαστε με την ανοικτή συνέλευση μηχανικών, φορείς και σωματεία μηχανικών, συνασφαλισμένους στο ΕΤΑΑ και διεκδικούμε από κοινού:

  • Να καταργηθεί το ΚΕΑΟ, να ακυρωθούν οι κατασχέσεις, να σταματήσει η καταλήστευση των αποθεματικών του ταμείου μας, να μειωθούν οι υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές
  • Να σταματήσουμε την επιστημονική και επαγγελματική μας απαξίωση και την μετατροπή μας σε φοροεισπράκτορες της τρόικα - για να αναγνωριστούν τα δικαιώματα των άνεργων συναδέλφων
  • Να αποτρέψουμε τις μειώσεις μισθών, την κατάργηση των κατώτατων αμοιβών, την ισοπέδωση της δουλειάς μας.
  • Αξιοπρεπή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους

Καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις – κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 19-20/3 στη Δυτική Ελλάδα.


Τελευταία ανανέωση ( 17.03.14 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >