Ανακοίνωση για την αναθεώρηση του Συντάγματος Εκτύπωση E-mail
Γράφει ο/η Administrator   
08.01.07
Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τριών Ναυάρχων 40, Πάτρα
Τηλ: 2610-310478, 2610-312652, fax: 2610-310478, 2610-312652
e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε , Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Πάτρα 8 - 1 - 2007

Αρ. Πρωτ. 3

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Το Δ.Σ. της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ./Δ.Ε. εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στις προτάσεις αντιδραστικής αναθεώρησης του Συντάγματος που έχουν ξεκινήσει να συζητούνται στη Βουλή.
Η συνταγματική κατοχύρωση της Δημόσιας δωρεάν Παιδείας, του καθολικού δικαιώματος εργασίας των πολιτών, της μονιμότητας των Δημοσίων υπαλλήλων, της προστασίας των δασών είναι θέματα που αφορούν όλους μας και που, σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να θιγούν.
Στην σημερινή παγκόσμια τάση εμπορευματοποίησης κάθε αγαθού ή κοινωνικού δικαιώματος, που έχει επιβληθεί από τις δυνάμεις του κεφαλαίου, πρέπει να αντιτάξουμε τις κοινωνικές απαιτήσεις των πολιτών και τις κατακτήσεις των εργαζομένων.
Δεν θέλουμε ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Θέλουμε ενίσχυση και βελτίωση των Δημοσίων Πανεπιστημίων.
Δεν θέλουμε ασύδοτη εμπορική εκμετάλλευση του φυσικού περιβάλλοντος. Θελουμε συστηματική προστασία των δασών, αποτροπή οικοπεδοποιήσεων-τσιμεντοποιήσεων.
Δεν διαπραγματευόμαστε την άρση της μονιμότητας των Δ.Υ.
Δεν θέλουμε εργαζόμενους-επαίτες. Θέλουμε δουλιά για όλους με αξιοπρέπεια και σωστές αμοιβές.
Καλούμε τους Μηχανικούς Δ.Υ. να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις που οργανώνονται σε όλη τη χώρα κατά των προτάσεων αντιδραστικής αναθεώρησης του Συντάγματος.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΟΥΡΟΥΝΗΣ

Τελευταία ανανέωση ( 06.02.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >