Κινητοποιήσεις στο χώρο της παιδείας Εκτύπωση E-mail
Γράφει ο/η Administrator   
23.10.06
Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει αναπτυχθεί στο χώρο της Παιδείας ( από την Πρωτοβάθμια έως την Ανώτατη) ένα κίνημα υπεράσπισης του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης και της θεσμικής και οικονομικής θέσης των εκπαιδευτικών.

Η Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. έχει εκφράσει επανειλημμένα τη συμπαράσταση των Μηχανικών Δ.Υ. στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών.

Το Δ.Σ. της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ./Δ.Ε., στο κρίσιμο στάδιο που βρίσκονται σήμερα οι κινητοποιήσεις δασκάλων, Καθηγητών, Μαθητών, Πανεπιστημιακών, Φοιτητών, επισημαίνει ότι απαίτησή μας είναι μια αναβαθμισμένη δημόσια δωρεάν παιδεία, χωρίς τον ασφυκτικό εναγκαλισμό επιχειρηματικών συμφερόντων. Αναβαθμισμένη Παιδεία δεν μπορεί να υπάρξει με χαμηλά διαθέσιμα ποσά από τον Προϋπολογισμό και εξαθλιωμένους εκπαιδευτικούς.

Το Δ.Σ. της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ./Δ.Ε. καλεί τους Μηχανικούς Δ.Υ. να εντείνουν τη συμπαράστασή τους στις κινητοποιήσεις στο χώρο της Παιδείας έτσι ώστε να καμφθούν πλευρές της κυβερνητικής αδιαλλαξίας. Η κυβερνητική αναδίπλωση το καλοκαίρι κάτω από το βάρος των φοιτητικών κινητοποιήσεων και της λαϊκής συμπόρευσης δείχνει ότι οι μαζικοί και επίμονοι αγώνες φέρνουν επιτυχίες και θετική παρακαταθήκη για το μέλλον.

Ο Πρόεδρος
Κώστας Δροσόπουλος
Ο Γενικός Γραμματέας
Ανδρέας Σουρούνης

Τελευταία ανανέωση ( 08.03.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >