Εκτύπωση E-mail
Γράφει ο/η Administrator   
12.06.13

Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. ΔΥΤΙΚΗΣ  ΕΛΛΑΔΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τριών Ναυάρχων 40, Πάτρα

Τηλ: 2610-326922, 6977574358,   fax: 2610-326922

Ηλεκτρ. Δ/νση:  www. emdydas-de.gr

 

Πάτρα 12-6-2013

Αρ. Πρωτ.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το πραξικόπημα της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για το κλείσιμο της ΕΡΤ από χτές τα μεσάνυχτα έχει ξεσηκώσει απέναντί του την λαϊκή αγανάκτηση και οργή. Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, ο λαός δεν θα επιτρέψουν:

  • Την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων, το πέταγμα αυτών και των οικογένειών τους στον καιάδα της ανεργίας, μαζί με τα υπόλοιπα εκατομμύρια άνεργους και εξαθλιωμένους.

  • Τη διάλυση ενός οργανισμού με τεράστια ιστορία, υποδομές και πολλαπλές δραστηριότητες (ενημερωτικές, πολιτιστικές, ψυχαγωγικές, εκπαιδευτικές).

  • Την εκποίηση της τεράστιας περιουσίας της ΕΡΤ (π.χ. ψηφιακό αρχείο) στα αρπακτικά των ιδιωτικών καναλιών, στους αρχιερείς των σκανδάλων και της διαπλοκής.

Οι συγκεντρώσεις αλληλεγγύης που κάλεσαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ πυροδότησαν ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης, που είναι ταυτόχρονα και κύμα αγανάκτησης ενάντια στη συγκυβέρνηση.

Για όλους εμάς, τους εργαζόμενους και άνεργους, τους νέους, για τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, που υφίσταται όχι μόνο τη φτώχεια και την εξαθλίωση, αλλά και την ταπείνωση από τους επίδοξους οικονομικούς δολοφόνους, που νομίζουν ότι μπορούν να κυβερνούν με διατάγματα και Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, επιστρατεύοντας όποιον απεργεί και αντιστέκεται. Που νομίζουν ότι μπορούν να μας κοροϊδεύουν με «success stories».

Οργανώνουμε γύρω από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ έναν ανυποχώρητο αγώνα αλληλεγγύης και ανατροπής.

Μπορούμε να σταματήσουμε το κλείσιμο της ΕΡΤ και τις χιλιάδες απολύσεις, βάζοντας έτσι έμπρακτα φρένο στη σχεδιαζόμενη λαίλαπα απολύσεων σε όλο το Δημόσιο. Κάνοντας έτσι ένα βήμα εμπρός για τη σωτηρία των μισθών και συντάξεων, των συλλογικών συμβάσεων, των πιο στοιχειωδών εργατικών δικαιωμάτων.

Ο αγώνας ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ είναι αγώνας για την ανατροπή των καταστροφικών, για την κοινωνία και το λαό, νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών

Εκφράζοντας την ολόπλευρη αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της Ελληνικής Ραδιοτηλεόρασης, καλούμε όλους τους Διπλ. Μηχανικούς του Δημοσίου να συμμετέχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να λάβουν μαζικά μέρος στο Παμπατραϊκό συλλαλητήριο που καλούν οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Πάτρας την Τετάρτη  12-6-2013 και ώρα 7 μμ στην Πλατεία Γεωργίου ενάντια στην πραξικοπηματική πράξη νομοθετικού περιεχομένου, της τρικομματικής κυβέρνησης που  βάζει «λουκέτο» στην Ε.Ρ.Τ.

Συντονίζουμε τα ραδιόφωνά μας στη συχνότητα 92,5 FM που μεταδίδει το πρόγραμμα της ΕΡΑ Πάτρας.

Από την ιστοσελίδα μας www.emdydas-de.gr θα ενημερώνουμε για όλες τις εξελίξεις.

 

Ο Πρόεδρος

 

Ο Γενικός Γραμματέας

 

Ανδρέας Σουρούνης

Ανδρέας Καράμπελας

 

 
< Προηγ.   Επόμ. >