Εκτύπωση E-mail
Γράφει ο/η Administrator   
12.03.13

 Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ  ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ  ΔΗΜΟΣΙΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ  ΑΝΩΤΑΤΩΝ  ΣΧΟΛΩΝ

Μαυρομματαίων 17, 104 34 ΑΘΗΝΑ

τηλ: 210-88.16.583 fax: 210-82.59.410 e-mail:  Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε  URL: www.emdydas.gr

     

Αθήνα,  7/3/2013 

Αρ. Πρωτ.:  6551 

 

3ωρη Πανελλαδική Στάση Εργασίας

για την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

από 09.00-12.00

 

Συνάδελφοι,

 

 Υλοποιώντας την απόφαση του 15ου Τακτικού μας Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε από 26-28 Φεβρουαρίου, προκηρύσσουμε την 3ωρη Πανελλαδική Στάση Εργασίας για τις 14 Μαρτίου 2013, για να διεκδικήσουμε αγωνιστικά την επίλυση των μεγάλων ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών προβλημάτων του Κλάδου καθώς και την επιβίωση του Ταμείου μας.

 Στην Στάση Εργασίας θα συμμετέχουν ήδη το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών με αντίστοιχη απόφασή του, γίνονται δε προσπάθειες να συμμετάσχει και το ΤΕΕ ώστε να λάβει παντεχνικό χαρακτήρα ή κινητοποίηση. Παράλληλα βρισκόμαστε σ΄ επαφή με το Σύλλογο των εργαζομένων στο ΕΤΑΑ ώστε να υπάρξει και η δική τους συμμετοχή.

 Στα πλαίσια της κινητοποίησης καλούμε τους Διπλ. Μηχανικούς της Αττικής στις 09.30 σε Συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας Σταδίου 29. Για τους συναδέλφους στην υπόλοιπη Ελλάδα καλούμε τις Διοικήσεις των Α΄βάθμιων ΕΜΔΥΔΑΣ να οργανώσουν αντίστοιχες εκδηλώσεις –συγκεντρώσεις είτε στα περιφερειακά ΤΣΜΕΔΕ συμβολικά, είτε σε χώρους που θα αποφασίσουν (Περιφέρειες, Δήμους κλπ.), παράλληλα να επιδιώξουν την συμμετοχή όλων των Διπλ. Μηχανικών σε συνεργασία με τα περιφερειακά ΤΕΕ και τους Φορείς των Μηχανικών.  

 Στην συγκέντρωση στην Αθήνα θα επιδιώξουμε συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας με την συμμετοχή αντιπροσωπείας όλων των συμμετεχόντων Φορέων στην κινητοποίηση, διεκδικώντας :

  • Αναπλήρωση των αποθεματικών που μας "κούρεψαν" που για το ΤΣΜΕΔΕ είναι πλέον του 1.5 δισ. € και είναι αποκλειστικά χρήματα των Μηχανικών, για το ΕΤΑΑ δε συνολικά είναι πλέον των 2 δισ. €.
  • Άμεση καταβολή των οφειλομένων από την τριμερή χρηματοδότηση του ν.2084/92, που για το ΤΣΜΕΔΕ ξεπερνούν τα 600 εκ. € και συνολικά για το ΕΤΑΑ πάνω από 1 δισ. €.
  • Απόσυρση της διάταξης του ν.2469/97 που μας υποχρεώνει όπως και όλα τα ασφαλιστικά Ταμεία και τα ΝΠΔΔ, να καταθέτουν τα αποθεματικά τους στην Τράπεζα της Ελλάδας που αποδείχθηκε στην πράξη μηχανισμός ληστείας αντί για θεματοφύλακα διασφάλισης των χρημάτων των ασφαλισμένων.
  • Απόσυρση της διάταξης του ν. 3986/2011 που επιβάλλει άδικες και βάρβαρες αυξήσεις στις εισφορές, ιδιαίτερα στους νέους ασφαλισμένους (μετά το 93) ελεύθερους επαγγελματίες, που έχουν σαν συνέπεια την μείωση κατά 50% της εισροής νέων ασφαλισμένων στο Ταμείο, την τεράστια αύξηση αιτημάτων διαγραφής από το ΤΕΕ και το ΤΣΜΕΔΕ των ήδη ασφαλισμένων και την αύξηση κατά τουλάχιστον 50% των ασφαλισμένων που αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές τους, διευρύνοντας εκρηκτικά την εισφοροδιαφυγή και τις απώλειες στο Ταμείο και όλα τα παραπάνω καταγράφονται την διετία 2011-2012 συνεπώς η εκτίμηση ότι το Ταμείο οδηγείται στην κατάρρευση είναι απόλυτα ρεαλιστική.
  • Απόσυρση των διατάξεων της τελευταίας μνημονικής διετίας που αφορούν στις μειώσεις των συντάξεων κατά 40%.
Ειδικά οι Μηχανικοί που καλύπτουν προσωπικά τις εισφορές τους χωρίς καμία συμμετοχή του Κράτους αλλά και των εργοδοτών (ακόμα και οι μισθωτοί του Δημοσίου κάλυπταν μόνοι τους την εισφορά για την Κ.Σ. μέχρι το 2006) καταλήγουν να χάνουν περίπου ολοκληρωτικά την Κ.Σ. αφού εξανεμίζεται το μεγαλύτερο μέρος της.
  • Ταυτόχρονα με την προσπάθεια κατάργησης της διάταξης για υποχρεωτική κατάθεση των αποθεματικών στην Τράπεζα Ελλάδας, απαιτείται η απαγκίστρωση από την Τράπεζα Αττικής με τους συμφερότερους δυνατούς όρους για τα χρήματα των ασφαλισμένων, καθώς και η δημιουργία οργανωμένου και διαφανούς σχεδίου αξιοποίησής των αποθεματικών του Ταμείου, με την χρήση οικονομικού συμβούλου και τον δημόσιο έλεγχο από τους Φορείς των Μηχανικών.
  • Ενεργοποίηση του θεσμοθετημένου Κλάδου Εδικών Παροχών για την ουσιαστική κάλυψη της ανεργίας και του χαμηλού εισοδήματος των Μηχανικών.
  • Αξιοπρεπής υγειονομική και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που να καλύπτει τις ανάγκες των ασφαλισμένων, έξω από τον χρεοκοπημένο ΕΟΠΥΥ.
  • Προσλήψεις, για τη στελέχωση με το απαιτούμενο προσωπικό του Ταμείου, για να αρθεί η απίστευτη ταλαιπωρία των ασφαλισμένων σε κάθε επίσκεψή τους στο Ταμείο και ταυτόχρονα να διασφαλιστούν αξιοπρεπείς όροι εργασίας για το υπάρχον προσωπικό του που πιέζεται και βασανίζεται και αυτό από τις σημερινές συνθήκες. 
  • Επαναφορά της 35τίας ως υποχρεωτικού χρόνου ασφάλισης και του ηλικιακού ορίου των 60 που υπήρχε πριν τις μνημονιακές αλλαγές.

 

 

 

 

Τελευταία ανανέωση ( 12.03.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >