Εκτύπωση E-mail
Γράφει ο/η Administrator   
19.02.13

Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. ΔΥΤΙΚΗΣ  ΕΛΛΑΔΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τριών Ναυάρχων 40, Πάτρα

Τηλ: 2610-326922, 6977574358,   fax: 2610-326922

Ηλεκτρ. Δ/νση: www. emdydas-de.gr

 

Πάτρα 14-2-2013

Αρ. Πρωτ. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Τρία χρόνια μνημόνια είναι αρκετά. Εδώ και τρία χρόνια ζούμε σε πλήρη εξέλιξη την υλοποίηση της σαρωτικής επίθεσης κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – εργοδοσίας (με την εφαρμογή των τριών μνημονίων, τα φορολογικά χαράτσια, την κατάργηση κάθε εργατικού δικαιώματος στους χώρους δουλειάς κλπ.), που λεηλατεί κυριολεκτικά τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα. Το σύνολο των εργαζομένων και οι άνεργοι αντιμετωπίζουν μια δραματική κατάσταση, μια απότομη βουτιά του βιοτικού τους επιπέδου.

Με καθημερινές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, μια πραγματική ανεργία που προσεγγίζει το 30% και με διακηρυγμένο και ψηφισμένο στόχο την «ελάφρυνση» του δημοσίου από 150.000 εργαζόμενους. Με την πλήρη διάλυση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους και την αντιμετώπιση κάθε δημόσιου αγαθού ως πεδίο κερδοφορίας για το κεφάλαιο. Με την διαμόρφωση μιας εργασιακής κόλασης με την τρομοκρατία των απολύσεων, των εργασιακών σχέσεων – λάστιχο, τις συμβάσεις μαύρης εργασίας. Με την πλήρη κατάργηση των ΣΣΕ, την «απελευθέρωση» των απολύσεων και τη διάλυση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.

Τα μέτρα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έχουν απολύτως κοινή «λογική» και στοχεύουν στην πάμφθηνη εργατική δύναμη, στη διαμόρφωση ενός εργαζόμενου υποταγμένου και εξαθλιωμένου που δεν θα έχει το κουράγιο να ορθώσει ανάστημα απέναντι στον εργοδότη, είτε είναι το κράτος είτε ιδιώτης. Γι αυτό θέλουν να προσθέσουν στη στρατιά των 1.300.000 ανέργων και των 500.000 απλήρωτων εργαζόμενων άλλα 150.000 θύματα από το δημόσιο τομέα, θυσία στο σφαγείο της χρεομηχανής, των τραπεζικών και πολυεθνικών συμφερόντων. Γι αυτό ο λαός είναι υπό συνεχή εκβιασμό και πίεση να αποδεχθεί την εξαθλίωση με προσχήματα το “καλό της εθνικής οικονομίας”, τη “διάσωση της χώρας”, την “παραμονή στο ευρώ και στην Ε.Ε”. Γιατί μόνο έτσι το κεφάλαιο, το Δ.Ν.Τ. και η Ε.Ε. ελπίζουν ότι θα ξεπεράσουν την κρίση και τους ανταγωνισμούς τους.

 

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΤΑΧΘΟΥΜΕ

την ΤΕΤΑΡΤΗ 20 Φεβρουαρίου 2013

Συμμετέχουμε στην 

24ωρη Πανελλαδική Απεργία

Δίνουμε την πρώτη μαζική και δυναμική απάντηση αντίστασης των εργαζομένων για το 2013, στην σκληρή, βάρβαρη και αυταρχική πολιτική της Κυβέρνησης και των μνημονιακών εταίρων της, με στόχο την ΑΝΑΤΡΟΠΗ αυτής της πολιτικής, που καταδικάζει την χώρα και την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας.

 

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων.

 

Για το Δ.Σ 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

      Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

Ανδρέας Σουρούνης

Ανδρέας Καράμπελας

 

 
< Προηγ.   Επόμ. >