Καταγγελία Δημάρχου Παλικής Εκτύπωση E-mail
Γράφει ο/η Administrator   
27.09.06
ΠΡΟΣ:
1. Μ.Μ.Ε.
2. Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.
3. Μέλη μας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ. της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ./Δ.Ε. βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλει την απαράδεκτη στάση του Δημάρχου Παλικής Βασίλη Ρουχωτά ο οποίος με την 7341/8-9-2006 απόφασή του, ασκώντας πειθαρχική αρμοδιότητα, επέβαλε ποινή περικοπής αποδοχών στους Μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Βαγγέλη Αλεξανδρόπουλο και Θεόδωρο Καλογερόπουλο.
Το «ατόπημα» των συναδέλφων ήταν ότι «υπέπεσαν στο πειθαρχικό παράπτωμα της αδικαιολόγητης αποχής από την εκτέλεση των καθηκόντων τους». Ως αδικαιολόγητη αποχή των συναδέλφων χαρακτηρίζεται η συμμετοχή τους στη συνέλευση των μελών της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ./Δυτικής Ελλάδας στο Αργοστόλι στις 13/7/2006 στις 11 το πρωί. Σημειώνουμε ότι η διεξαγωγή της συνέλευσης είχε γνωστοποιηθεί σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες του Ν. Κεφαλληνίας με το 121/4-7-2006 έγγραφό μας το οποίο είχε πρωτοκολληθεί σε αυτές. Ο Δήμος Παλικής ήταν ενημερωμένος και σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει αυθαίρετη ή αδικαιολόγητη απουσία.
Οι συνάδελφοι έπραξαν το αυτονόητο όπως και οι άλλοι Μηχανικοί των Δήμων και της Νομαρχίας. Άσκησαν το συνδικαλιστικό τους δικαίωμα σύμφωνα με το Ν.1264/1982 και την πολύχρονη δεοντολογία. Το γεγονός της κλήσης σε απολογία και της επιβολής πειθαρχικής ποινής (η οποία έχει εφεσιβληθεί από τους συναδέλφους) αποτελεί πρωτοφανές γεγονός στη μεταπολιτευτική δραστηριότητα των Μηχανικών Δ.Υ. Και εκτιμούμε ότι οι υπηρεσιακές ή άλλες διαφωνίες Πολιτικών προϊσταμένων με τους υπαλλήλους δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με στέρηση, κατακτημένων με αγώνες, συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και τρομοκράτηση των υπαλλήλων.
Καλούμε τον Δήμαρχο Βασίλη Ρουχωτά να επιδείξει νηφαλιότητα και σύνεση και να ανακαλέσει την πειθαρχική ποινή. Σε αντίθετη περίπτωση καλούμε το Υπηρεσιακό Πειθαρχικό συμβούλιο Ο.Τ.Α. Ν. Κεφαλληνίας να δεχτεί ως βάσιμα τα στοιχεία της έφεσης των συναδέλφων και να ακυρώσει την πειθαρχική ποινή.
Σε κάθε περίπτωση τα όργανα Διοίκησης της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. σε τοπικό και Πανελλαδικό επίπεδο θα εξαντλήσουν κάθε συνδικαλιστικό και νομικό μέσο για την ακύρωση της ποινής, θεωρώντας αναγκαία πράξη συμπαράστασης στους συναδέλφους αλλά και μήνυμα αποτροπής για πιθανές μελλοντικές παρόμοιες ενέργειες.

ΧΡΗΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΣΥΜΒΑΤΕΣ.

Ο Πρόεδρος
Κώστας Δροσόπουλος
Ο Γενικός Γραμματέας
Ανδρέας Σουρούνης

Τελευταία ανανέωση ( 10.03.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >