Εκτύπωση E-mail
Γράφει ο/η Administrator   
23.03.12

Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ 

ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 

Τριών Ναυάρχων 40, Πάτρα 

Τηλ: 2610-310478   fax: 2610-310478 

Ηλεκτρ. Δ/νση: www. emdydas-de.gr 

    Πάτρα 18-3-201 

Αρ. Πρωτ.

ΠΡΟΣ: Μέλη μας

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

στον αγώνα των εργαζομένων της ΑΒΕΞ στην Πάτρα.

Μπροστά σε ένα νέο “λουκέτο” βρίσκεται η κοινωνία της Πάτρας, σε μια περιοχή που χτυπιέται από την αποβιομηχάνιση εδώ και χρόνια, και πλέον με ταχύτατους ρυθμούς καταγράφει την κατάρρευση όποιας παραγωγικής δραστηριότητας έχει απομείνει. Η ΑΒΕΞ, μια παραδοσιακή και γνωστή βιομηχανία της Πάτρας μέσα στο 2011 συρρίκνωσε τον κύκλο εργασιών της σε μηδενικό επίπεδο.

Όπως ενημέρωσαν οι εργαζόμενοι της ΑΒΕΞ το ΔΣ της ΕΜΔΥΔΑΣ-ΔΕ που τους επισκέφτηκε και πρόσφερε συμβολικά μια μικρή οικονομική ενίσχυση:

α) Η ιδιοκτήτρια εταιρεία από τον Ιούνιο του 2011 έχει αφήσει απλήρωτους τους εργαζόμενους προφασιζόμενη έλλειψη ρευστότητας. Οι 50 εργαζόμενοι της ΑΒΕΞ αγωνίζονται για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους και βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τις 29 Ιουλίου 2011.

β) Με τον αγώνα τους έχουν αποκαλύψει την πρόθεση της εργοδοσίας να κλείσει μια βιώσιμη και από τις παλαιότερες βιομηχανικές μονάδες της περιοχής, να τους αφήσει απλήρωτους και στην ανασφάλεια έξι μήνες τώρα, και να τους ωθήσει στην εξαθλίωση με τις προσπάθειες υπαγωγής της εταιρείας σε καθεστώς πτώχευσης.

Φημολογείται επίσης η πώληση του επίζηλου ακινήτου που διαθέτει η εταιρεία, στη διασταύρωση της Ακτής Δυμαίων με την οδό Ανθείας. Όπως είναι δε φυσικό, όλη αυτή η φημολογία τροφοδοτεί περαιτέρω την ανασφάλεια στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι, αφού όχι μόνο ουδείς εγγυάται ότι ο οποιοσδήποτε αγοραστής θα διατηρήσει την ίδια χρήση του ακινήτου, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο πως το αντικείμενό του θα είναι τελείως διαφορετικό, χωρίς τη μετεγκατάσταση του εργοστασίου σε άλλο χώρο. Ο λόγος είναι προφανής: το κέντρο διανομής προϊόντων και εμπορευμάτων της ΑΒΕΞ βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το νέο λιμάνι της Πάτρας και για πολλούς θα ήταν ένας ιδανικός χώρος για την εγκατάσταση δραστηριοτήτων συμπληρωματικών προς αυτό.

Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα τους, και καλούμε τους φορείς των εργαζομένων της Πάτρας να αναλάβουν ενέργειες στήριξης του επίμονου αγώνα τους για επιβίωση και αξιοπρέπεια. Η δικαίωση των εργαζομένων της ΑΒΕΞ θα είναι νίκη για όλους τους εργαζόμενους της Πάτρας και ανάσα για την τοπική κοινωνία.

Η ΑΒΕΞ, παρά την κρίση, έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει τη λειτουργία της προσφέροντας εργασία στους εργάτες και απολαβές στις οικογένειές τους.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ


Τελευταία ανανέωση ( 23.03.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >