Εκτύπωση E-mail
Γράφει ο/η Administrator   
14.12.10

Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.  ΔΥΤΙΚΗΣ   ΕΛΛΑΔΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τριών Ναυάρχων 40, Πάτρα

Τηλ: 2610-310478, 6976406573,   fax: 2610-310478   

Ηλεκτρ. Δ/νση: www. emdydas-de.gr

 

Πάτρα    13-12-2010

 

ΠΡΟΣ: 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ, 5ο ΤΜΗΜΑ, κ. Βασιλειάδη Δημήτριο,  2103710253

ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Γενικό Γραμματέα/ΠΔΕ

Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΔΕ

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ

Μέλη ΕΜΔΥΔΑΣ/ΔΕ

ΜΜΕ

 

Θέμα: Υποχρεωτικές μετατάξεις στην ΠΔΕ λόγω εφαρμογής του προγράμματος “Καλλικράτης”

 

Το ΔΣ της ΕΜΔΥΔΑΣ/ΔΕ με την 123/5-10-2010 ανακοίνωσή του για τον Οργανισμό Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είχε επισημάνει εγκαίρως την “πρωτόγνωρη προχειρότητα στη σύνταξη και αποτύπωση των προτεραιοτήτων” και την “άγνοια στοιχειωδών θεμάτων των αρμοδιοτήτων των Τεχνικών Υπηρεσιών” και είχε ζητήσει “την άμεση απόσυρση του Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για τον Οργανισμό Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και την εκ νέου διαμόρφωσή του από μηδενική βάση”.

 

Ωστόσο το Προεδρικό Διάταγμα για τον Οργανισμό Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ψηφίστηκε χωρίς να ορίζεται ο αριθμός των θέσεων εργασίας που απαιτείται για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού της Περιφέρειας ανά Γενική Διεύθυνση, Διεύθυνση και Τμήμα. Όμως στο άρθρο 36 του πιο πάνω Π.Δ. ορίζονται οι θέσεις του μόνιμού προσωπικού της Περ. Δυτ. Ελλάδας και για τον κλάδο ΠΕ Μηχανικών σε 141 οργανικές θέσεις, 2 προσωποπαγείς και 3 αορίστου χρόνου.

 

Με την αριθμ. πρωτ. 66714/23.11.2010 εγκύκλιο 35 του Υπουργείου Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης καλούνται οι Γενικοί Γραμματείς και οι Διοικήσεις των Περιφερειών να προχωρήσουν σε αυτοδίκαιες μετατάξεις σύμφωνα με την παρ. 2α του άρθρου 256 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87 Α) που ορίζεται ότι, σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η μετάταξη του αναγκαίου προσωπικού για την άσκηση των απονεμομένων στην αιρετή περιφέρεια αρμοδιοτήτων σύμφωνα με την εξουσιοδοτική διάταξη της παρ. 1 του ιδίου άρθρου (εθελούσιες μετατάξεις), και εφόσον συντρέχει απονομή αρμοδιοτήτων για το σύνολο συγκεκριμένου τομέα, οι υπάλληλοι που κατέχουν πάγιες ή προσωποπαγείς θέσεις στην αρμόδια, αντίστοιχα, υπηρεσιακή μονάδα και, σε περίπτωση ανυπαρξίας κατανομής οργανικών θέσεων, οι υπάλληλοι που υπηρετούσαν στις συναφείς υπηρεσιακές μονάδες την 1.1.2010 και οι οποίοι κατέχουν είτε πάγιες είτε προσωποπαγείς θέσεις στην κρατική περιφέρεια, μετατάσσονται, αυτοδικαίως, στην αντίστοιχη αιρετή περιφέρεια.

 

Το ΔΣ της ΕΜΔΥΔΑΣ/ΔΕ επισημαίνει ότι οι υποχρεωτικές μετατάξεις των  συναδέλφων που εργάζονται στην ΠΔΕ είναι παράνομες διότι δρομολογούνται χωρίς τον έλεγχο του αναγκαίου προσωπικού αλλά με κριτήριο μόνο την απονομή των αρμοδιοτήτων (και αυτό όχι πιστά), αντίθετα με το Νόμο που ορίζει και τον έλεγχο του αναγκαίου προσωπικού.

Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα οι υποχρεωτικά μεταταχθέντες συνάδελφοι στην Αιρετή Περιφέρεια να θεωρούνται υπεράριθμο προσωπικό με ότι αυτό συνεπάγεται.

Για το λόγο αυτό απαιτούμε να σταματήσει άμεσα η διαδικασία των παράνομων υποχρεωτικών μετατάξεων μέχρι να λυθούν τα προβλήματα και τα νομικά κενά που επισημάναμε.

 

 

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΣ                               ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

 

 

 

 

 
< Προηγ.   Επόμ. >