Εκτύπωση E-mail
12.04.10

Ε Ν Α Λ Λ Α Κ Τ Ι Κ Η  

 Α Π Ο Ψ Η

ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Επιμένουμε να αγωνιζόμαστε αταλάντευτα

γιατί ο δρόμος της υποταγής δεν είναι ο δικός μας δρόμος.

Στις 15 Απριλίου 2010 οι Μηχανικοί Δ.Υ. της Δυτικής Ελλάδας θα ψηφίσουμε για την εκλογή των οργάνων Διοίκησης της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ./Δ.Ε. και για αντιπροσώπους στην Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι οι εργαζόμενοι/ες στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την μεγαλύτερη ταξική λεηλασία των εργασιακών, εισοδηματικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας. Σε τούτη τη δύσκολη στιγμή είναι απαραίτητες, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, οι πλέον σαφείς και κατηγορηματικές τοποθετήσεις στο συνδικαλιστικό κίνημα.

1.      Η διαφημιζόμενη  «κρίση» είναι εγγενές πρόβλημα που ανακύπτει από την ασύδοτη τάση κερδοφορίας του παγκόσμιου κεφαλαίου. Είναι αιτία και αφορμή για μια βίαιη αναδιανομή του κοινωνικού πλούτου, σε όφελος των κεφαλαιοκρατών. Απαντάται όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες.

2.      Στη χώρα μας, πολιτικοί ενορχηστρωτές της επίθεσης ενάντια στους/στις εργαζόμενους/ες είναι η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. σε συνεργασία με την Ε.Ε. Πιστοί συμπαραστάτες είναι η Ν.Δ. και ο ΛΑ.Ο.Σ. που αποτελούν την αδιαίρετη πολιτική εκπροσώπηση του κεφαλαίου στη χώρα μας.

3.      Έχει καταρριφθεί και η τελευταία αυταπάτη για «καλούς» Ευρωπαίους και «κακούς» κερδοσκόπους ή «κακούς» Αμερικανούς. Η πρακτική της οικονομικής και πολιτικής ελίτ σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ενιαία και αδίστακτη.

4.     Το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας και το δημόσιο χρέος είναι απόρροια συστηματικής καταλήστευσης, κακοδιαχείρισης και φοροδιαφυγής. Οι εργαζόμενοι/ες δεν ευθύνονται γι΄αυτό.  Ευθύνονται όμως για τις πολιτικές και συνδικαλιστικές τους επιλογές.

5.      Είναι προφανές ότι στην ταξική αλληλεγγύη των εκπροσώπων του συσσωρευμένου πλούτου πρέπει να αντιπαρατίθεται η ταξική αλληλεγγύη των εργαζομένων. Δεν είμαστε όλοι μαζί. Είναι «αυτοί» και «εμείς».  «Αυτοί» είναι οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές και οι πολιτικοί, συνδικαλιστικοί  και οικονομικοί υπηρέτες τους. «Εμείς» είμαστε οι εργαζόμενοι/ες, οι άνεργοι/ες, οι κατατρεγμένοι/ες.

6.      Απέναντι στην άγρια επιθετικότητά τους και την τρομολαγνεία των κατευθυνόμενων Μ.Μ.Ε., αντιπαρατάσσουμε την ιδεολογική επιχειρηματολογία μας και την αγωνιστική μας συμπαράταξη. 

 

Ως «ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» πιστεύουμε ότι μόνο η συμπαράταξη πλατιών μαζών εργαζομένων μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα αλλά κυρίως να αποτρέψει τα ακόμα χειρότερα επερχόμενα.

Aγωνιζόμαστε για :

 Ανατροπή των αντιλαϊκών κυβερνητικών μέτρων που πλήττουν εισόδημα, εργασιακές σχέσεις, ασφάλιση, κοινωνική πρόνοια, υγεία και παιδεία. Δεν ανεχόμαστε ένα μέλλον φτώχειας, κοινωνικής ανασφάλειας και περιθωριοποίησης. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε έναν εργασιακό μεσαίωνα με απολύσεις, ελαστικές σχέσεις εργασίας, μετατροπή των συντάξεων σε επιδόματα φτώχειας, σημαντικές επιβαρύνσεις στην υγειονομική περίθαλψη.

  Δημόσιες Τεχνικές Υπηρεσίες αναβαθμισμένες με προσανατολισμό την αντιστροφή της τάσης για εκχώρηση αρμοδιοτήτων στο ιδιωτικό κεφάλαιο (παραχωρήσεις, Σ.Δ.Ι.Τ., εταιρείες συμβούλων κ.λ.π.) και την οικονομική, ισότιμη, θεσμική και επιστημονική αναβάθμιση των Μηχανικών Δ.Υ.  καθώς και την στελέχωσή των Δ. Τ. Υ. με νέους και νέες συναδέλφους.

Ανατροπή των κυβερνητικών προθέσεων για υλοποίηση του σχεδίου διοικητικής αναδιάρθρωσης «Καλλικράτης» που οδηγεί σε περαιτέρω ιδιωτικοποιήσεις, αυξήσεις τελών, απολύσεις υπαλλήλων και σοβαρή απορρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης.

 Πλατιά συσπείρωση πρωτοβάθμιων σωματείων και Ομοσπονδιών, έξω από τον υποταγμένο  συνδικαλισμό της Γ.Σ.Ε.Ε. και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

  

Απευθυνόμαστε και συμπορευόμαστε με όλους και όλες τους/τις συναδέλφους που:

Εκτιμούν ότι μόνο με αγωνιστικό προσανατολισμό και  με κοινωνικές ρήξεις μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα.

Έχουν χαράξει διαχωριστική γραμμή αντίστασης σε φαινόμενα οικονομικών, πολιτικών και προσωπικών  συναλλαγών με «αντισταθμιστικά οφέλη».

 Δεν δέχονται, ως άνθρωποι και  επιστήμονες, την επικράτηση της υποταγής και της μετριότητας. 

 Θεωρούν ότι τα Δημόσια έργα αποτελούν αποκλειστικά κοινωνικό αγαθό, που δεν πρέπει να εμπορευματοποιείται.

 

Σήμερα δεν χωρούν αυταπάτες ή αποστασιοποιήσεις. Δεν υπάρχουν όμως  ούτε περιθώρια για ισχυρισμούς άγνοιας ή ανοχής. Γιατί είναι σαφές ότι, καθένας που ισχυρίζεται σήμερα ότι δεν έχει καταλάβει τι γίνεται, βοηθάει την κυβερνητική επίθεση ενάντια στα εργασιακά μας δικαιώματα.

Η εκλογική παρουσία της ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ στοχεύει στο ν' ακουστούν δυνατότερα και αποτελεσματικότερα φωνές αντίστασης και ρήξης που θα οδηγούν σε μικρές ή μεγάλες νίκες. Και αυτό που διαβεβαιώνουμε είναι ότι θα βαδίσουμε μαζί με κάθε συνάδελφο που θέλει να διεκδικήσει ριζικές λύσεις για την εργασία, τις αμοιβές  και το μέλλον μας.

Αυτοί που αρπάνε το φαΐ από το τραπέζι κηρύχνουν τη λιτότητα.

Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσίματα ζητάν θυσίες

Οι χορτάτοι μιλάν στους πεινασμένους για τις μεγάλες εποχές που θα 'ρθουν.

Μπέρτολτ Μπρεχτ

Ε Ν Α Λ Λ Α Κ Τ Ι Κ Η  

 Α Π Ο Ψ Η

ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

Για το Δ.Σ. της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.  Δυτικής Ελλάδας

1.

ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ (ΠΟΛΥ)

Δ/ΝΣΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ Ν. Α. ΑΧΑΪΑΣ

2.

ΖΗΣΗ ΤΑΤΙΑΝΗ – ΧΡΙΣΤΙΝΑ

ΔΗΜΟΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

3.

ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΡΙΟΣ

ΔΙΣΑ/ΠΔΕ

4.

ΜΑΛΑΤΑΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΠΙΝΕΠ ΔΕ

5.

ΝΕΙΛΑ ΑΓΑΘΗ

ΤΑΣ ΠΑΤΡΑΣ

6.

ΠΑΠΑΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ

7.

ΠΡΑΣΣΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

8.

ΣΑΡΤΖΕΤΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΜΜ-ΕΕ ΑΡΑΞΟΥ

9.

ΣΟΥΡΟΥΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΔΕΚΕ/ΠΔΕ

10.

ΣΧΙΖΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΔΕΚΕ/ΠΔΕ

11.

ΤΣΑΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

Για την Ομοσπονδία Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

1.

ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ (ΠΟΛΥ)

Δ/ΝΣΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ Ν. Α. ΑΧΑΪΑΣ

2.

ΖΗΣΗ ΤΑΤΙΑΝΗ – ΧΡΙΣΤΙΝΑ

ΔΗΜΟΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

3.

ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΡΙΟΣ

ΔΙΣΑ/ΠΔΕ

4.

ΜΑΛΑΤΑΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΠΙΝΕΠ ΔΕ

5.

ΝΕΙΛΑ ΑΓΑΘΗ

ΤΑΣ ΠΑΤΡΑΣ

6.

ΠΑΠΑΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ

7.

ΠΡΑΣΣΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

8.

ΣΑΡΤΖΕΤΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΜΜ-ΕΕ ΑΡΑΞΟΥ

9.

ΣΟΥΡΟΥΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΔΕΚΕ/ΠΔΕ

10.

ΣΧΙΖΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΔΕΚΕ/ΠΔΕ

11.

ΤΣΑΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

Για την Ελεγκτική Επιτροπή

1.

ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ ΙΩΑΝΝΑ

Δ/ΝΣΗ ΥΔΑΤΩΝ/ΠΔΕ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τελευταία ανανέωση ( 12.04.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >