Εκτύπωση E-mail
16.12.09

Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.  ΔΥΤΙΚΗΣ  ΕΛΛΑΔΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τριών Ναυάρχων 40, Πάτρα

Τηλ: 2610-310478, 2610-312652,   fax: 2610-310478

Ηλεκτρ. Δ/νση: www. emdydas-de.gr

e-mail: info@sana.gr,   asurunis@otenet.gr

 

Πάτρα, 15 - 12 - 2009

 

                                                                                             

 

Προς: ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ

ΤΕΕ/ΤΔΕ

ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕΛΩΝ

 

ΘΕΜΑ: Επιμέτρηση ασφαλτομιγμάτων στα Δημόσια Έργα

 

Το ΔΣ της ΕΜΔΥΔΑΣ/ΔΕ για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τον τρόπο επιμέτρησης του ασφαλτικού σκυροδέματος στα Δημόσια Έργα (Επερώτηση Βουλευτή, ματαίωση της δημοπρασίας του έργου “Κατασκευή ασφαλτοταπήτων στην ΠΕΟ Κορίνθου – Πατρών Α΄ και Β΄ φάση, Ανακοίνωση Συλλόγου Εργοληπτών)” , επισημαίνει τα παρακάτω:

1.      Οι μηχανικοί δημόσιοι υπάλληλοι είναι υποχρεωμένοι εκ του νόμου να εφαρμόζουν το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο (στην προκειμένη περίπτωση την Π.Τ.Π. Α 265 του 1966: “ΑΣΦΑΛΤΙΚΟΝ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ”).

2.      Η μη εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου από τους συναδέλφους εκτός από τις ποινικές ευθύνες θα έχει σαν συνέπεια και τη δημιουργία ανισοτήτων στον ανταγωνισμό των εργοληπτικών επιχειρήσεων.

3.      Όποιος έχει βάσιμες αντιρρήσεις ή τεκμηριωμένες επισημάνσεις για την εφαρμογή τους στην πράξη, έχει την δυνατότητα να απευθυνθεί αρμοδίως (στους συντάκτες των Π.Τ.Π.) προκειμένου αυτές να ληφθούν υπόψη σε μελλοντικές αναθεωρήσεις.

4.      Πάγια και διακηρυγμένη θέση της ΕΜΔΥΔΑΣ/ΔΕ είναι ότι η πολιτεία πρέπει να φροντίζει για τον διαρκή εκσυγχρονισμό και κωδικοποίηση της Τεχνικής Νομοθεσίας.

Αντί των παραπάνω τα οποία είναι κυρίως ευθύνες της πολιτείας αλλά και αιτήματα και διεκδικήσεις όλων των εμπλεκόμενων συνδικαλιστικών οργάνων είδαμε πρόσφατα την στοχοποίηση συναδέλφου (ο οποίος το μόνο που ζήτησε ήταν αυτό που είχε καθήκον να κάνει δηλαδή την εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου και μάλιστα του πνεύματος του) με την διανομή ανυπόγραφης προκήρυξης σε δημόσιο χώρο, με υβριστικό και συκοφαντικό περιεχόμενο την οποία και καταδικάζουμε απερίφραστα.

 

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

 

 

 

 

Ανδρέας Σουρούνης

Ανδρέας Καράμπελας

 

 
< Προηγ.   Επόμ. >