Εκτύπωση E-mail
09.09.09

Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.  ΔΥΤΙΚΗΣ  ΕΛΛΑΔΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τριών Ναυάρχων 40, Πάτρα

Τηλ: 2610-310478, 2610-312652,   fax: 2610-310478

Ηλεκτρ. Δ/νση: www. emdydas-de.gr

e-mail:  Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε ,   Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Πάτρα, 4 - 9 - 2009

                                                                                                        Αρ.Πρωτ. 102 

                                                                            

                                                                                   Προς:      Νομάρχη Αχαΐας

                                                                                                                                                                              

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΜΔΥΔΑΣ/ΔΕ ΣΤΟ ΝΟΜΑΡΧΗ ΑΧΑΪΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣ.

1.                 Προβάδισμα ΠΕ Διπλ. Μηχανικών για την κατάληψη θέσεων προϊσταμένων στις Τεχνικές Υπηρεσίες.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο ΔΟΑ /Φ.13/180/ΟΙΚ.15725 /18-6-2007 του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΕΣΔΔΑ κ. Ανδρονόπουλου σχετικά με το ‘’ προβάδισμα των κατηγοριών για την κατάληψη θέσεων προϊσταμένων ‘’ , η οποία στηρίζεται σε γνωμοδότηση  του Συμβουλίου Επικρατείας (αριθ. 235/2005):

·                     Κάθε φορέας οφείλει να  προσδιορίζει με τον Οργανισμό του, τους κλάδους από τους οποίους πρέπει να προέρχονται οι προϊστάμενοι των Οργανικών Μονάδων. Τα βασικά κριτήρια για τον προσδιορισμό των κλάδων των οποίων οι υπάλληλοι κρίνονται για την κατάληψη θέσεων ευθύνης είναι αφ΄ ενός μεν η Ειδικότητα του κλάδου, αφ΄ ετέρου δε το αντικείμενο της συγκεκριμένης Οργανικής Μονάδας.

·                     Προηγούνται οι υπάλληλοι της κατηγορίας ΠΕ από εκείνη της κατηγορίας ΤΕ και ΔΕ. Δεν είναι επιτρεπτή η πλήρωση των θέσεων αυτών από υπαλλήλους κατώτερης κατηγορίας, παρά μόνον στη περίπτωση που η πλήρωση των θέσεων αυτών δεν είναι δυνατή από υπαλλήλους ανώτερης κατηγορίας.

·                     Κατ΄ επέκταση και σε ότι αφορά τις Τεχνικές Υπηρεσίες,  τη θέση του προϊσταμένου Οργανικής Μονάδας καταλαμβάνει υπάλληλος που ανήκει  σε κατηγορία ΠΕ  και εν συνεχεία προσδιορίζεται ο κλάδος με κριτήριο την ειδικότητα, η οποία πρέπει να είναι συναφής με το αντικείμενο της Οργανικής Μονάδας (ενδεικτικά ΠΕ Αρχιτέκτονας για τα κτιριακά έργα, ΠΕ Πολιτικός Μηχανικός για τα στατικά έργα, ΠΕ Ηλεκτρολόγος-Μηχανολόγος Μηχανικός για τα ηλεκτρολομηχανολογικά έργα κλπ.).

Για τους παραπάνω λόγους μας βρίσκει αντίθετους η μη συμβατή με το θεσμικό πλαίσιο θέση που διατυπώνεται στη σελ. 68 του σχεδίου ΟΕΥ ότι: “Η αναγραφή των επιμέρους ειδικοτήτων των κλάδων στον παραπάνω πίνακα δεν έχει την έννοια της προτεραιότητας”. Η διατύπωση στο άρθρο 35 για την επιλογή προϊσταμένων θα πρέπει να γίνει για όλα τα τμήματα (όπως έχει προβλεφθεί για τη Διεύθυνση Ανάπτυξης): “ΠΕ και εν ελλείψει ΤΕ”.

2.                 Επείγουσες ανάγκες σε προσωπικό στο Τμήμα Ελέγχου Κατασκευών της Διεύθυνσης Πολεοδομίας Πάτρας.

Το Τμήμα Ελέγχου Κατασκευών της Διεύθυνσης Πολεοδομίας Πάτρας λειτουργεί με ελάχιστο προσωπικό για τον όγκο του αντικειμένου μετά την αποχώρηση δύο υπαλλήλων.

Το ΔΣ της ΕΜΔΥΔΑΣ/ΔΕ θεωρεί εξαιρετικά επείγουσα την ανάγκη στελέχωσης του Τμήματος με μόνιμους υπαλλήλους όλων των απαραίτητων κλάδων και ειδικοτήτων προκειμένου να ανταπεξέλθει στις αυξημένες απαιτήσεις εξυπηρέτησης των πολιτών.

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ανδρέας Σουρούνης

 

Ανδρέας Καράμπελας

 

 

 

 

 

 

Τελευταία ανανέωση ( 09.09.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >