Εκτύπωση E-mail
29.07.09

.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.  ΔΥΤΙΚΗΣ  ΕΛΛΑΔΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τριών Ναυάρχων 40, Πάτρα

Τηλ: 2610-310478, 2610-312652,   fax: 2610-310478

Ηλεκτρ. Δ/νση: www. emdydas-de.gr

e-mail:  Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε ,   Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Πάτρα, 7 - 7 - 2009

                                                                                                       

                                                                               Προς:

                    

1.     Γενικό Γραμματέα Π.Δ.Ε.

2.     Γενικό Διευθυντή Π.Δ.Ε.

3.     Π.Τ.Α. Δ.Ε.

4.     Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

5.     Μέλη μας

6.     Μ.Μ.Ε.

                                                                                                          

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΘΕΜΑ: Αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην καταβολή των εκτός έδρας  αποζημιώσεων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Από βαριά αμέλεια της Πολιτικής και Διοικητικής πυραμίδας της Π.Δ.Ε., για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, δεν ζητήθηκε εφέτος προκαταβολή από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για καταβολή οδοιπορικών εξόδων και δαπανών εκτός έδρας. Το αποτέλεσμα ήταν, ενώ όλα τα προηγούμενα χρόνια η πληρωμή των οδοιπορικών ξεκινούσε τέλος Απριλίου, να μην υπάρξουν διαθέσιμες πιστώσεις μέχρι μέσα Ιουνίου.

Σαν να μην έφτανε αυτό, στο τέλος Μαΐου, η πολιτική και διοικητική ιεραρχία της Π.Δ.Ε.  (μέσω εγγράφου του Γενικού Διευθυντή) αποφάσισε να αναστείλει την ήδη καθυστερημένη εξόφληση των οδοιπορικών κηρύσσοντας μια ιδιότυπη μορφή “λοκ-άουτ” στις πληρωμές εξαιτίας μιας ανακοίνωσης του Συλλόγου Υπαλλήλων και πρώην Υπαλλήλων  Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. Δυτικής Ελλάδας.

Η προαναφερόμενη ανακοίνωση διαπνέεται από συντεχνιακή λογική, που επί πολλά χρόνια ταλαιπωρεί τις σχέσεις των υπαλλήλων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, και επιπλέον στα περισσότερα σημεία της είναι νομοθετικά και ουσιαστικά αβάσιμη. Παρ’ όλα αυτά, η πολιτική και διοικητική ηγεσία της Π.Δ.Ε. έσπευσε να αναστείλει επ΄ αόριστον την απόφασή της με συνέπεια  να μην καταβάλλονται οι δαπάνες των εκτός έδρας μετακινήσεων.

Το Δ.Σ. της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. Δ.Ε. έχει σαφέστατα διακηρύξει τις θέσεις του για το συγκεκριμένο θέμα και τις επανέλαβε πρόσφατα στις διαδοχικές συναντήσεις του τόσο με τους άλλους Συλλόγους όσο και με το Γενικό Διευθυντή και με το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας.

Πιστεύουμε ότι το θεσμικό πλαίσιο για τα οδοιπορικά είναι σαφές και δε χρειάζεται περαιτέρω νομική διερεύνηση η οποία μόνο αδικαιολόγητες καθυστερήσεις θα επιφέρει.

Απαιτούμε:

·         Την άμεση υλοποίηση της από 5/5/2009 απόφασης κατανομής του Γ.Γ. της Π.Δ.Ε.  η οποία, παρά τις επί μέρους στρεβλώσεις, κινείται σε λογική ορθολογικής και δίκαιης κατανομής των οδοιπορικών.

·         Την εξεύρεση πρόσθετων πιστώσεων, όπως έγινε πέρυσι, από το πρόγραμμα Τεχνικής βοήθειας ή από πρόσθετη χρηματοδότηση.

·         Την με νηφαλιότητα και χωρίς συντεχνιακές αντιπαλότητες έναρξη συζήτησης μεταξύ της Πολιτικής ηγεσίας της Π.Δ.Ε. και των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των εργαζομένων, έτσι ώστε το 2010 να διαμορφωθεί η βέλτιστη απόφαση κατανομής των εκτός έδρας πιστώσεων.

Σε διαφορετική περίπτωση οι Μηχανικοί Δημόσιοι Υπάλληλοι της Π.Δ.Ε. θα ξεκινήσουν άμεσα κινητοποιήσεις (αποχή από τις εκτός έδρας μετακινήσεις, στάσεις εργασίας και απεργίες) όπως έχουν κάνει με επιτυχία και στο πρόσφατο παρελθόν.   

                                           Για το Διοικητικό Συμβούλιο    

   

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ανδρέας Σουρούνης

 

 

 

Ανδρέας Καράμπελας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τελευταία ανανέωση ( 30.07.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >