Απεργιακές κινητοποιήσεις μηχανικών (Έργο Παλαίρου) Εκτύπωση E-mail
Γράφει ο/η Administrator   
01.11.06
ΠΡΟΣ:
Δήμαρχο Κεκροπίας (fax: 26430-41335)

ΚΟΙΝ.: 1. Γ.Γ. Π.Δ.Ε.
2. Π.Ο Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

ΘΕΜΑ: Απεργιακές κινητοποιήσεις Μηχανικών Δ.Υ

ΣΧΕΤ. : Το με αριθ. πρωτ. 5817/31-10-20006 έγγραφό σας προς τον Γ.Γ. Π.Δ.Ε.

Κε Δήμαρχε,
Ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Παναγιώτης Καββαδάς μας διαβίβασε το ανωτέρω σχετικό έγγραφό σας στο οποίο αναφέρεστε στην αναγκαιότητα δημοπράτησης του έργου «ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟΣ ΑΓΩΓΟΣ ΠΑΛΑΙΡΟΥ – ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ», ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 10.000.000 € και στα εμπόδια που παρουσιάζονται λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των Μηχανικών Δ.Υ.
Το Δ.Σ. της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ./Δ.Ε., εξουσιοδοτήθηκε από τη Γενική Συνέλευση των μελών μας που διεξήχθη στην Πάτρα στις 31-10-2006, να σας επισημάνει τα παρακάτω:

  • Οι Μηχανικοί Δ.Υ. με την επιστημονική κατάρτισή τους συμβάλλουν σε Πανελλαδικό επίπεδο στην προώθηση μελετών και έργων που στοχεύουν στην ανάπτυξη της χώρας μας και ιδιαίτερα των προβληματικών περιοχών. Τα έργα που έχουν εκτελεσθεί ή θα εκτελεσθούν οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στο έργο των Μηχανικών Δ.Υ. Το γεγονός αυτό έχει γίνει παραδεκτό από όλες τις πολιτικές ηγεσίες μέχρι σήμερα.
  • Δυστυχώς η φραστική αναγνώριση του έργου μας δεν συνοδεύεται με την ικανοποίηση θεσμικών και μισθολογικών αιτημάτων μας (αναβάθμιση Δημοσίων Τεχνικών υπηρεσιών, σταμάτημα εκχώρησης αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες, συμβούλους κ.λ.π., νομική κάλυψη των Μηχανικών Δ.Υ., ομογενοποίηση των αποδοχών μας, αύξηση του επιδόματος 7 0/00, θέματα ασφάλισης των Μηχανικών κ.λ.π.) που στην πλειονότητά τους έχουν γίνει δεκτά και από τη σημερινή αλλά και από την προηγούμενη κυβέρνηση. Έτσι για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει από τις αρχές Οκτωβρίου, με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας μας, πρόγραμμα απεργιακών κινητοποιήσεων. Στα πλαίσια των κινητοποιήσεων επιδιώκουμε (όπως σε προηγούμενες κινητοποιήσεις) την αποτροπή διεξαγωγής δημοπρασιών για να πιεστεί η κυβέρνηση να σταματήσει τον εμπαιγμό, να υλοποιήσει τις υποσχέσεις της και να αναβαθμίσει τις Δημόσιες Τεχνικές Υπηρεσίες και τους εργαζόμενους σε αυτές. Ήδη έχουν αποφασιστεί, για το προσεχές χρονικό διάστημα, από την Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ., το Δ.Σ. της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ./Δ.Ε. και έχουν επικυρωθεί από τη Γ.Σ. της Ένωσής μας απεργιακές κινητοποιήσεις στις 2/11, 7/11 και 14/11/2006. Οι περαιτέρω μορφές κινητοποιήσεων θα αποφασιστούν από το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μετά τις 15/11/2006.
  • Είναι γεγονός ότι κάθε κινητοποίηση κάποιου κλάδου ή ομάδας πολιτών έχει επιπτώσεις σε άλλες κοινωνικές ομάδες. Και εδώ είναι το λεπτό σημείο όπου απαιτείται η συμπαράσταση και συμπαράταξη των πολιτών και η αποτροπή καλλιέργειας αντιπαλοτήτων (γνωστή επιδίωξη κάθε εργοδοτικής πλευράς).
  • Αναγνωρίζοντας λοιπόν ότι οι κινητοποιήσεις μας έχουν επιπτώσεις σε Πανελλαδικό επίπεδο (ωρίμανση, εκτέλεση μελετών και έργων) επιδιώκουμε την πιο πλατιά ενημέρωση των πολιτών. Το Τεχνικό Επιμελητήριο, Εργοληπτικές οργανώσεις, η εκπροσώπηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τη στάση τους, μέχρι τώρα, στηρίζουν τον αγώνα μας. Απευθυνόμαστε λοιπόν και σε σας και ζητάμε με την τοπική επιρροή σας να συμβάλετε στην κυβερνητική ευαισθητοποίηση και στην επίλυση των αιτημάτων μας. Το σίγουρο είναι ότι στο άμεσο μέλλον οι Μηχανικοί Δ.Υ. θα σταθούν δίπλα σε σας αλλά και στους πολίτες της περιοχής μας σε κάθε τοπική ή περιφερειακή αναπτυξιακή προσπάθεια.

Ο Πρόεδρος
Κώστας Δροσόπουλος
Ο Γενικός Γραμματέας
Ανδρέας Σουρούνης

Τελευταία ανανέωση ( 16.01.07 )
 
< Προηγ.