Εκτύπωση E-mail
17.03.09

Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.  ΔΥΤΙΚΗΣ  ΕΛΛΑΔΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τριών Ναυάρχων 40, Πάτρα

Τηλ: 2610-310478, 2610-312652,   fax: 2610-310478

Ηλεκτρ. Δ/νση: www. emdydas-de.gr

e-mail:  Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε ,   Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Πάτρα   5 - 3 – 2009

Αρ. Πρωτ. 32

ΠΡΟΣ:
Δήμαρχο Πατρέων κ. Ανδρέα Φούρα

ΚΟΙΝ:

1.      Αντιδήμαρχο κ. Ελπίδα Βασιλοπούλου

2.      Γ. Γ. Δήμου Πατρέων κ. Ζαφειρόπουλο

3.      Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

4.      Δ.Ε. Τ.Ε.Ε./ΤΔ.Ε.

5.      Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Αχαϊας

6.      Μέλη μας

Θέμα: Πειθαρχικές διώξεις της συναδέλφου Φωτεινής Παπακωστοπούλου.

Κε Δήμαρχε,


      Το Δ.Σ. της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ./Δ.Ε. πληροφορήθηκε την με αρ. πρωτ. 167/19-12-2008 απόρριψη της ένστασης της Φωτεινής Παπακωστοπούλου, Αρχιτέκτονα Μηχανικού της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου σας, κατά πειθαρχικής ποινής του Διευθυντή Έργων Βασίλη Σταμόπουλου.


Σχετικά με το θέμα αυτό θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:

·         Το Δ.Σ. της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ./Δ.Ε. θεωρεί ότι η σ. Φωτεινή Παπακωστοπούλου βρίσκεται σε ένα ιδιότυπο καθεστώς διαρκούς όσο και ανεξήγητης πειθαρχικής δίωξης. Έχει κληθεί τέσσερις τουλάχιστον φορές τον τελευταίο ενάμισι χρόνο σε απολογία για επουσιώδη ή και ανύπαρκτα παραπτώματα που σε οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία θα περνούσαν απαρατήρητα. Θα είχε ενδιαφέρον για εμάς να μας ενημερώσουν οι υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων, αν στο αντίστοιχο διάστημα (10/2007 έως 2/2009) έχει κληθεί άλλος υπάλληλος τόσες φορές για απολογία και του έχουν επιβληθεί τόσες πειθαρχικές ποινές. Πρέπει να επισημάνουμε επίσης ότι τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχαν κλήσεις σε απολογία της συναδέλφου, με εξαίρεση δυο επιπλήξεις για παράβαση ωραρίου (την προηγούμενη δεκαετία). 

·         Η απόρριψη  όμως της πρόσφατης ένστασής της αποτελεί το αποκορύφωμα της αδικίας σε βάρος της. Να θυμίσουμε ότι κατά την περιοδεία κλιμακίου του Δ.Σ. της Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. στη Δυτική Ελλάδα στις 27/6/2008 το Δ.Σ. της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.ΑΣ./Δ.Ε. συγκάλεσε έκτακτη ενημερωτική Γ.Σ. των μελών της. Στη Γ.Σ. παραβρέθηκε και η σ. Φωτεινή Παπακωστοπούλου όπως και δεκάδες άλλοι συνάδελφοι τόσο από το Δήμο Πατρέων όσο και από τις άλλες τεχνικές υπηρεσίες της Δυτικής Ελλάδας. Για το γεγονός αυτό, της αυτονόητης συμμετοχής της στη Γ.Σ. του Συλλόγου,  κλήθηκε σε απολογία, από το Διευθυντή Έργων Βασίλη Σταμόπουλο, με την κατηγορία ότι σε εργάσιμη ώρα βρισκόταν σε καφετέρια (γεγονός αναληθέστατο). Τελικά τιμωρήθηκε με το αιτιολογικό ότι δεν ενημέρωσε το  βιβλίο υπηρεσιακών εξόδων. Εκτίμησή μας είναι ότι αναζητήθηκε μια τελείως τυπική δικαιολογία για να τιμωρηθεί η συνάδελφος, αδιαφορώντας για το αδιάψευστο και αποδειχθέν γεγονός της συμμετοχής της στη Γ.Σ. Και ενώ το Δ.Σ, της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ./Δ.Ε. παρενέβη και τηλεφωνικά στον Διευθυντή Έργων και με την 146/1-9-2008 ανακοίνωσή του για το απαράδεκτο της συγκεκριμένης κλήσης σε απολογία, της επιβλήθηκε ποινή περικοπής αποδοχών ενός ημερομισθίου και στη συνέχεια απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία η ένστασή της από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο, μειοψηφούντων της Προέδρου του Συμβουλίου Πρωτοδίκη Βασιλικής Γκουραμάνη και του ενός από τα δύο αιρετά μέλη. Δεν είναι φανερό ότι πρόκειται για στοχευμένη πειθαρχική ποινή; Δεν είναι φανερό ότι δημιουργούνται εύλογοι συνειρμοί για  παρεμπόδιση της ελεύθερης συμμετοχής στα συνδικαλιστικά δρώμενα;

·         Πρόσφατα επίσης κλήθηκε σε νέα απολογία, από σας, μετά από αναφορά της Αντιδημάρχου Ελπίδας Βασιλοπούλου, με αιτιολογικό πλημμελή εκτέλεση καθήκοντος και αυθαδή τηλεφωνική συμπεριφορά.  Η ουσία όμως της κλήσης σε απολογία είναι ότι της ζητήθηκε να ενημερώσει την Αντιδήμαρχο Ελπίδα Βασιλοπούλου  σε ημέρα αναρρωτικής άδειας (με βάση ιατρικές γνωματεύσεις) και απλά της τόνισε ότι λόγω ισχυρών πόνων δεν μπορεί να πάει, έστω και εκτάκτως, στο γραφείο της (με παράλληλη δέσμευση για ενημέρωση μετά τη λήξη της αναρρωτικής άδειας).

     Κε Δήμαρχε,

     Κανένας και καμία συνάδελφος δεν μπορεί να επιτελέσει επαρκώς τα καθήκοντά του όταν επικρέμονται διαρκώς εναντίον του, για ότι κάνει και για ότι δεν κάνει, συνεχείς κλήσεις σε απολογίες και πειθαρχικές ποινές, πολύ δε περισσότερο όταν αυτές είναι καταφανώς άδικες.

   Το Δ.Σ. της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ./Δ.Ε. στην τελευταία παρέμβασή του προς τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Πατρέων εξέφρασε την άποψη ότι δεν αρμόζει σε Τεχνικές Υπηρεσίες να διοικούνται με τέτοιο αυταρχικό τρόπο.

    Το Δ.Σ. της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ./Δ.Ε. σας καλεί να επιδείξετε την απαιτούμενη νηφαλιότητα και σύνεση, να συμβάλετε στην αποκατάσταση του καλού κλίματος στην Τεχνική υπηρεσία του Δήμου Πατρέων, βάζοντας ένα οριστικό τέλος σε μια αδιέξοδη στοχοποίηση που πλήττει ιδιαίτερα την σ. Φωτεινή Παπακωστοπούλου. Στην κατεύθυνση εκτόνωσης και ομαλοποίησης της κατάστασης  μπορούμε να συμβάλλουμε με όποιο τρόπο μας ζητηθεί.

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

 

 

 

 

Ανδρέας Σουρούνης

Ανδρέας Καράμπελας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τελευταία ανανέωση ( 17.03.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >