Εκτύπωση E-mail
16.03.09

Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.  ΔΥΤΙΚΗΣ  ΕΛΛΑΔΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τριών Ναυάρχων 40, Πάτρα

Τηλ: 2610-310478, 2610-312652,   fax: 2610-310478

Ηλεκτρ. Δ/νση: www. emdydas-de.gr

e-mail:  Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε ,   Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Πάτρα    5 - 3 – 2009

Αρ. Πρωτ. 33

ΠΡΟΣ: 1. Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αχαΐας (Υπ’ όψιν κ. Νομάρχη)

ΚΟΙΝ:  1. Διεύθυνση Πολεοδομίας & Περιβάλλοντος Πάτρας Συχαινά Πατρών

2. Διεύθυνση ΤΥ Ν. Αχαΐας Συχαινά Πατρών

3. Επιτροπή Ενοικίασης Κτιρίου (Υπ’ όψιν κ. Τσολοδήμου για ενημέρωση και των υπολοίπων μελών της Επιτροπής))

4. ΤΕΕ/ΤΔΕ

5. ΜΜΕ

6. Συλλόγους Μηχανικών

Θέμα: Μεταφορά Δ/νσης Πολεοδομίας & Περιβάλλοντος Πάτρας και Δ/νσης ΤΥ Ν. Αχαΐας

Σχετικά με τη μεταφορά των ανωτέρω Υπηρεσιών στο νέο κτίριο στα Συχαινά Πατρών, θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

Η νέα θέση των Υπηρεσιών, ευρισκόμενη εκτός του Πολεοδομικού κέντρου, δεν εξυπηρετεί τους συναλλασσόμενους με αυτήν συναδέλφους και πολίτες, στο βαθμό που τους εξυπηρετούσε πριν όπως έχει ήδη επισημανθεί με την κοινή ανακοίνωση των Συλλόγων Πολιτικών Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων Ν. Αχαΐας.

Στην τελευταία συνάντηση που είχαμε με τον κ. Νομάρχη Αχαΐας τον ενημερώσαμε για τα πολύ σοβαρά προβλήματα λειτουργικότητας που παρουσιάζει το κτίριο στο οποίο μεταστεγάστηκαν οι δύο ανωτέρω υπηρεσίες σύμφωνα με πληροφορίες που είχαμε από συναδέλφους Δημοσίους Υπαλλήλους και Ελεύθερους Επαγγελματίες.  

Μετά την τελευταία επίσκεψη που κάναμε στο συγκεκριμένο κτίριο θέλουμε να τονίσουμε τα εξής:

·         Οι χώροι γραφείων είναι πολύ μικροί (μικρότεροι από τα προηγούμενα κτίρια) με αποτέλεσμα να συνωστίζονται πολλοί υπάλληλοι σε ελάχιστα τετραγωνικά. Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι κυρίως η Δ/νση Πολεοδομίας & Περιβάλλοντος Πάτρας εξυπηρετεί μεγάλο όγκο κοινού καθημερινά καθώς και ότι οι χώροι γραφείων δεν είναι ηχομονωμένοι, δημιουργεί απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες για τους συναδέλφους.

·         Το αρχείο της Δ/νσης Πολεοδομίας & Περιβάλλοντος Πάτρας παρέμεινε στο παλιό κτίριο με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η έγκαιρη και αποτελεσματική εξυπηρέτηση των πολιτών.

·         Απαιτείται κατά μέσο όρο η χρήση δύο λεωφορειακών γραμμών για τη μετάβαση στις συγκεκριμένες υπηρεσίες γεγονός ιδιαίτερα επίπονο κυρίως για τους και τις υπαλλήλους που δεν έχουν δικό τους μεταφορικό μέσο και χρειάζεται να κάνουν αυτή τη διαδρομή δις ημερησίως, αλλά και για τους πολίτες.

·         Η χρήση γης στην περιοχή είναι “αμιγής κατοικία” με αποτέλεσμα να δημιουργείται η θεσμική αντίφαση η ελέγχουσα τη νομιμότητα των κτιρίων υπηρεσία να στεγάζεται σε περιοχή όπου δεν επιτρέπονται κτίρια Δημόσιας Διοίκησης.

·         Το κτίριο είναι απολύτως μη προσβάσιμο για ΑΜΕΑ κι εκτός αυτού δεν υπάρχει ούτε ανελκυστήρας για τον 1ο όροφο.

·         Δεν υπάρχει επαρκής κεντρική θέρμανση με αποτέλεσμα να υπάρχουν συχνές διακοπές στη λειτουργία της.

·         Παρουσιάζονται σοβαρά προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες (φαξ)

·         Δεν υπάρχουν επαρκείς χώροι για πάρκιν.

·         Δεν υπάρχει έξοδος κινδύνου στον 1ο όροφο.

Από τα ανωτέρω συνάγεται ότι η επιλογή του κτιρίου για μεταστέγαση των δύο υπηρεσιών ήταν πρόχειρη και βιαστική και θεωρούμε απαραίτητη τη μεταστέγαση των πιο πάνω Υπηρεσιών σε κτίριο κατάλληλο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΟΥΡΟΥΝΗΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τελευταία ανανέωση ( 16.03.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >