Εκτύπωση E-mail
19.11.08

Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.  ΔΥΤΙΚΗΣ  ΕΛΛΑΔΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τριών Ναυάρχων 40, Πάτρα

Τηλ: 2610-310478, 2610-312652,   fax: 2610-310478

Ηλεκτρ. Δ/νση: www. emdydas-de.gr

e-mail:  Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε ,   Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Πάτρα    14 - 11 – 2008

ΠΡΟΣ:   Π.Ο. ΕΜΔΥΔΑΣ

ΚΟΙΝ:   1. Δ.Ε. Τ.Ε.Ε./Τ.Δ.Ε.

            2. ΜΕΛΗ ΜΑΣ

3. ΜΜΕ

ΘΕΜΑ: Παρέμβαση Π.Ο. ΕΜΔΥΔΑΣ για την επίλυση σοβαρών προβλημάτων που απασχολούν μεγάλη μερίδα Μηχανικών της Δυτικής Ελλάδας

Το ΔΣ της ΕΜΔΥΔΑΣ/ΔΕ αποφάσισε να ζητήσει την παρέμβαση της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ σε κεντρικό επίπεδο προκειμένου να βρεθεί λύση σε τρία σημαντικά προβλήματα που απασχολούν μεγάλη μερίδα Μηχανικών της Δυτικής Ελλάδας.

1.      Έληξε πρόσφατα η σύμβαση του ελεγκτή Ιατρού του ΕΤΑΑ (πρώην ΤΣΜΕΔΕ) Δυτικής Ελλάδας και λόγω της ενοποίησης των Ταμείων καθυστερεί η υπογραφή νέας σύμβασης με ελεγκτή γιατρό με αποτέλεσμα όλοι οι μονοασφαλισμένοι Δημόσιοι Υπάλληλοι Μηχανικοί καθώς και το σύνολο των ελεύθερων επαγγελματιών Μηχανικών που έχουν Κλάδο Υγείας στο ΕΤΑΑ να μην μπορούν να πληρωθούν για τα νοσήλια και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ζητάμε την παρέμβαση της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ στο Υπουργείο Υγείας και στις κεντρικές υπηρεσίες του ΕΤΑΑ (πρώην ΤΣΜΕΔΕ) προκειμένου να υπογραφεί άμεσα σύμβαση με ελεγκτή γιατρό.

2.      Όπως γνωρίζετε και από προηγούμενες ανακοινώσεις μας από τον Αύγουστο του 2008 έχουν εξαντληθεί οι πιστώσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για αποζημιώσεις εκτός έδρας μετακινήσεων των συναδέλφων τεχνικών υπαλλήλων που εργάζονται στις Υπηρεσίες της ΠΔΕ λόγω των έκτακτων αναγκών που προέκυψαν στη Δυτική Ελλάδα με τις περσινές πυρκαγιές και το φετινό σεισμό. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι συνάδελφοι τεχνικοί υπάλληλοι να αναγκάζονται τους τελευταίους τέσσερις μήνες να χρηματοδοτούν από το πενιχρό έτσι κι αλλιώς εισόδημά τους, λόγω της νεοφιλελεύθερης κυβερνητικής πολιτικής, την επίβλεψη της σωστής εκτέλεσης των έργων. Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΔΕ έχει υποβάλλει αίτημα από πέρυσι προς το Υπουργείο Οικονομικών για έγκριση έκτακτης πίστωσης για αποζημιώσεις εκτός έδρας μετακινήσεων. Ζητάμε την παρέμβαση της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ στο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών κ. Δρόσο και την κοινή παράσταση ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ και ΕΜΔΥΔΑΣ/ΔΕ, αν χρειαστεί, προκειμένου να εγκριθεί άμεσα η συγκεκριμένη πίστωση.

3.       Τέλος στις Υπηρεσίες όλων των Περιφερειών, λόγω της χρεοκοπίας της Altec Telecoms (Έργο ΟΠΣΠ) έχουν διακοπεί από τον ΟΤΕ όλα τα κυκλώματα παροχής πρόσβασης στο Διαδίκτυο με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί το ηλεκτρονικό πρωτόκολλο, να μην υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και να μην μπορούν οι συνάδελφοι να παρακολουθήσουν τη νομοθεσία. Ζητάμε την παρέμβαση της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ στο Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να επανασυνδεθούν οι Υπηρεσίες των Περιφερειών της χώρας με το Διαδίκτυο όπως συνέβη μετά την διακοπή των κυκλωμάτων στη Νησίδα 1 του Έργου ΣΥΖΕΥΞΙΣ, με ανάδοχο την ALTEC, στην περιοχή της Αττικής.   

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΟΥΡΟΥΝΗΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

Τελευταία ανανέωση ( 19.11.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >