Εκτύπωση E-mail
05.09.08

Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. ΔΥΤΙΚΗΣ  ΕΛΛΑΔΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τριών Ναυάρχων 40, Πάτρα

Τηλ: 2610-310478, 2610-312652,   fax: 2610-310478

Ηλεκτρ. Δ/νση: www. emdydas-de.gr

e-mail:  Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε ,   Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Πάτρα    1 - 9 – 2008

Αρ. Πρωτ. 146

ΠΡΟΣ: 1. Κ. Βασίλη Σταμόπουλο (Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών Δ. Πατρέων)

2. Πρόεδρο Υπηρεσιακού Πειθαρχικού Συμβουλίου Ο.Τ.Α. Δ. Πατρέων (για ενημέρωση και των μελών του συμβουλίου)

3. Κ. Τασία Κυριακοπούλου (Εκπρόσωπο των εργαζομένων στο Υπηρεσιακό Πειθαρχικό Συμβουλίο Ο.Τ.Α. Δ. Πατρέων)

4. Κ. Λάμπη Θεοδωρόπουλο (Εκπρόσωπο των εργαζομένων στο Υπηρεσιακό Πειθαρχικό Συμβουλίο Ο.Τ.Α. Δ. Πατρέων)

ΚΟΙΝ:  Πίνακα αποδεκτών

ΘΕΜΑ: Πειθαρχική δίωξη Φωτεινής Παπακωστοπούλου, Αρχιτέκτονα Μηχανικού του Δήμου Πατρέων

Κε Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δ. Πατρέων,

Το Δ.Σ. της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ./Δ.Ε. πληροφορήθηκε πριν λίγες ημέρες την 22138/Υ2419/10-7-2008 απόφασή σας με την οποία, επιβάλατε ποινή περικοπής αποδοχών στη Μηχανικό της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου σας Φωτεινή Παπακωστοπούλου.

Η απόφασή σας είναι συνέχεια της 21240/Υ2317/3-7-2008 κλήσης σε απολογία της προαναφερόμενης συναδέλφου μας. Η τελευταία αφορά στο «παράπτωμα της αδικαιολόγητης αποχής από την εκτέλεση των καθηκόντων της» λόγω της συμμετοχής της στη συνέλευση των μελών της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ./Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα στις 27/6/2008 στις 11 το πρωί και μη ενημέρωσης του βιβλίου «υπηρεσιακών εξόδων» του τμήματος. Κατά το παρελθόν είχε κληθεί κατ’ επανάληψη σε απολογία από εσάς για θέματα υπηρεσιακού χαρακτήρα στη διεκπεραίωση των καθηκόντων της.

Ξεκινώντας από τη βασική αιτία της τελευταίας δίωξης που προφανώς έχει συνδικαλιστικές προεκτάσεις, θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι με το 114/25-6-2008 έγγραφό μας είχαμε γνωστοποιήσει σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες της Δυτικής Ελλάδας τη διεξαγωγή της συνέλευσης των μελών μας. Το έγγραφο αυτό είχε πρωτοκολληθεί σε όλες τις υπηρεσίες του Νομού. Δεν υπάρχει λοιπόν θέμα αυθαίρετης ή αδικαιολόγητης απουσίας. Επισημαίνουμε ότι σε καμία υπηρεσία της Δυτικής Ελλάδας, εκτός από το Δήμο Πατρέων και μόνο για τη συγκεκριμένη συνάδελφο (παρότι στη συνέλευση συμμετείχαν και άλλοι συνάδελφοι από το Δ. Πατρέων), δεν δημιουργήθηκε πρόβλημα.

Η συνάδελφος με τη συμμετοχή της στη συνέλευση έπραξε το αυτονόητο όπως και οι άλλοι Μηχανικοί της Δυτικής Ελλάδας αλλά και ειδικότερα του Δήμου Πατρέων. Άσκησε το συνδικαλιστικό της δικαίωμα σύμφωνα με το Ν.1264/1982 και την πολύχρονη δεοντολογία. Το γεγονός της κλήσης σε απολογία και της επιβολής πειθαρχικής ποινής (η οποία έχει εφεσιβληθεί από τη συναδέλφο) αποτελεί πρωτοφανές γεγονός στη μεταπολιτευτική δραστηριότητα των Μηχανικών Δ.Υ. Εκτιμούμε ότι οι υπηρεσιακές ή άλλες διαφωνίες προϊσταμένων με τους υπαλλήλους (που συνοπτικά αναπτύξατε στη συνάντηση με το ΔΣ του συλλόγου μας) δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με στέρηση, κατακτημένων με αγώνες, συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και παράλληλη τρομοκράτηση των υπαλλήλων και θεωρούμε ότι θα έπρεπε να έχετε ανακαλέσει την πειθαρχική ποινή, συνεπής στη δεσμευσή σας, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχατε με τον Πρόεδρο του συλλόγου μας.

Κε Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δ. Πατρέων,

Σας καλούμε να επιδείξετε την απαιτούμενη από συναδέλφους νηφαλιότητα και σύνεση και να ανακαλέσετε την πειθαρχική ποινή. Η πράξη αυτή είμαστε σίγουροι ότι θα συμβάλει στη δημιουργία καλού κλίματος στην Τεχνική υπηρεσία του Δήμου στην οποία προΐσταστε.

Από τον Πρόεδρο και τα μέλη του Υπηρεσιακού Πειθαρχικού Συμβουλίου Ο.Τ.Α. Δ. Πατρέων, στους οποίους κοινοποιείται το έγγραφο αυτό, ζητούμε σε περίπτωση μη ανάκλησης της πειθαρχικής ποινής, να δεχτούν ως βάσιμα τα στοιχεία της έφεσης της συναδέλφου και να ακυρώσουν την ποινή.

Σε κάθε περίπτωση τα όργανα Διοίκησης της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. σε τοπικό και Πανελλαδικό επίπεδο θα εξαντλήσουν κάθε συνδικαλιστικό και νομικό μέσο για την ακύρωση της ποινής, θεωρώντας αναγκαία πράξη συμπαράστασης στη συνάδέλφο αλλά και μήνυμα αποτροπής για πιθανές μελλοντικές παρόμοιες ενέργειες.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΟΥΡΟΥΝΗΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ

 

Πίνακας αποδεκτών

1.      Δήμαρχο Πατρέων κ. Ανδρέα Φούρα

2.      Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Εικόνας Πόλης κ. Σπύρο Δεμαρτίνο

3.      Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων και Πολεοδομικού Σχεδιασμού κ. Ελπίδα Βασιλοπούλου

4.      Γ. Γ. Δήμου Πατρέων

5.      ΤΕΕ/ΤΔΕ

6.      Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

7.      Φωτεινή Παπακωστοπούλου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τελευταία ανανέωση ( 05.09.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >