Εκτύπωση E-mail
20.08.08

Π.Ο.   Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ  ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ  ΔΗΜΟΣΙΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ  ΑΝΩΤΑΤΩΝ  ΣΧΟΛΩΝ

Μαυρομματαίων 17,  104 34  ΑΘΗΝΑ

τηλ: 210-88.16.583  fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr

 

ΨΗΦΙΣΜΑ  11ου  ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ

 

για  την Κυβερνητική εκπρόσωπο Βουλευτή κα Φ. Πατριανάκου

Το 11ο Συνέδριο της Π.Ο. ΕΜΔΥΔΑΣ εκφράζει την αγανάκτηση του για την αναφορά της εκπροσώπου της Κυβέρνησης Βουλευτού Φ. Πατριανάκου στους συναδέλφους Μηχανικούς της Δυτικής Ελλάδος και την προσφορά τους στις πυρόπληκτες περιοχές.                  

Επισημαίνουμε ότι οι Μηχανικοί Δ.Υ. της Δοτικής Ελλάδος έθεσαν το σύνολο των δυνάμεων τους στην διάθεση κάθε υπηρεσιακού παράγοντα από τον Αύγουστο του 2007, προκειμένου να επισπευσθεί το έργο της αποκατάστασης των πυρόπληκτων και συγκεκριμένα:

·         Οι Μηχανικοί του ΤΑΣ Νομού Αχαΐας βρέθηκαν από την αρχή στην πρώτη γραμμή καταγραφής των ζημιών χωρίς ωράριο εργασίας, ενώ μέχρι σήμερα η Κυβέρνηση  χρωστά  στους  συγκεκριμένους τα  οδοιπορικά  εκείνης  της περιόδου.

·         Οι Μηχανικοί των υπηρεσιών Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος (ΠΔΕ) κινητοποιήθηκαν   αμέσως   κατέγραψαν   τα   προβλήματα   της   περιοχής, διεκπεραιώνοντας άμεσα     όλα τα τρέχοντα αιτήματα των φορέων της περιοχής, ανέθεσαν και επιβλέπουν μεγάλα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα (πολλές φορές μετακινούμενοι με τα δικά τους αυτοκίνητα και εκτός ωραρίου), ενώ είχαν να πληρωθούν για τις εκτός έδρας μετακινήσεις τους από τον   Ιούλιο   του   2007   (πληρώθηκαν  τον   Απρίλιο   του   2008   από   τον προϋπολογισμό του 2008 και υπάρχουν ελάχιστες πιστώσεις να καλύψουν τις αναγκαίες μετακινήσεις του έτους αυτού)!

·         Την προσφορά της ΕΜΔΥΔΑΣ ΔΕ. και του συλλόγου των υπαλλήλων της ΠΔΕ (τον Δεκέμβριο του 2007) ποσού 4.000 ευρώ στη σχολική επιτροπή της κοινότητας  Βελανιδίου του Δήμου Πηνείας για την άμεση αποκατάσταση του καμένου περιβάλλοντα χώρου του σχολείου (ολοκληρώθηκε).

·         Την επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δ.Σ. της ΕΜΔΥΔΑΣ Δ.Ε. στο σχολείο (πριν από τα Χριστούγεννα) για την διανομή δώρων σε όλα τα παιδιά του νηπιαγωγείου και του σχολείου της κοινότητας Βελανιδίου του Δήμου Πηνείας.

Η Κυβέρνηση αντί να ενεργοποιεί κοινωνικούς αυτοματισμούς και να διαχειρίζεται τα κονδύλια των πυρόπληκτων έξω από τις υπηρεσίες και χωρίς να χρησιμοποιεί τους συναδέλφους μηχανικούς, καλό θα είναι να κάνει την αυτοκριτική της για:

·         Την αδυναμία της και την ανεπάρκεια της να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές του προηγούμενου καλοκαιριού; που αποδιάρθρωσαν τον παραγωγικό ιστό της περιφέρειας και κατέστρεψαν το φυσικό περιβάλλον.

·         Την υποχρηματοδότηση όλων των δημόσιων υπηρεσιών της ΠΔΕ, ακόμα και μετά τις καταστρεπτικές πυρκαγιές, με αποτέλεσμα την δυσλειτουργία τους και την καθυστέρηση εκτέλεσης όλων των βασικών έργων υποδομής που έχει ανάγκη η  περιοχή για την αποφυγή  άλλων καταστροφών (πλημμύρες, κατολισθήσεις, αποκοπή οδικής σύνδεσης των οικισμών, υδρεύσεις)

·         Την διάλυση των Δημοσίων Τεχνικών Υπηρεσιών με την αποδυνάμωση τους σε προσωπικό, σε αρμοδιότητες και στη μη εξασφάλιση των αναγκαίων πιστώσεων για την λειτουργία τους

·         Την ενίσχυση των ιδιωτικοποιήσεων και την μεγιστοποίηση της κερδοφορίας του μεγάλου κατασκευαστικού τομέα

·         Την επιχειρούμενη καταστροφή του εναπομείναντος φυσικού πλούτου με το απαράδεκτο Σχέδιο Νόμου για το Ενιαίο Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού.

Τελευταία ανανέωση ( 20.08.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >