Εκτύπωση E-mail
13.08.08

Π.Ο.   Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ  ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ  ΔΗΜΟΣΙΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ  ΑΝΩΤΑΤΩΝ  ΣΧΟΛΩΝ

Μαυρομματαίων 17,  104 34  ΑΘΗΝΑ

τηλ: 210-88.16.583  fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr

 

ΨΗΦΙΣΜΑ  11ου  ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ

για τα Προβλήματα Αποκατάστασης των Πυρόπληκτων Περιοχών και τη Λειτουργία του ΤΑΣ Αχαΐας

 

Οι  καταστροφικές πυρκαγιές του προηγούμενου καλοκαιριού προκάλεσαν την μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή των τελευταίων ετών, στοίχισαν τη ζωή συμπολιτών μας αλλά ταυτόχρονα αποκάλυψαν την αδυναμία του κρατικού μηχανισμού να ανταποκριθεί με επάρκεια και αποτελεσματικότητα σε τέτοιου μεγέθους καταστροφές.

Η κυβέρνηση μετά από αλλεπάλληλες παλινδρομήσεις κατέληξε σε ένα νομικό πλαίσιο προγράμματος αποκατάστασης που αντί να εξυπηρετεί με ταχύτητα κα αποτελεσματικότητα τους πυρόπληκτους τους ενέπλεξε σε γραφειοκρατικές διαδικασίες σύνθετες και χρονοβόρες.

Το μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας αποκατάστασης έπρεπε να ανατεθεί στο ΤΑΣ Αχαΐας, ως την πλησιέστερη περιφερειακή υπηρεσία, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα στην διενέργεια των αυτοψιών τόσο στην Ηλεία όσο και στην Αιγιάλεια.

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ με απόφασή της αντίθετα ενίσχυσε τον επιτελικό και αποφασιστικό ρόλο της Κεντρικής Υπηρεσίας (ΥΑΣ) και αποδυνάμωσε το ΤΑΣ Ν. Αχαΐας.

Επίσης η πολιτική ηγεσία συγχώνευσε τα ΤΑΣ Πατρών, Αιγίου, Άμφισσας, Ζακύνθου, Πύργου και Βαρθολομιού (τα τελευταία απαρτίζουν σήμερα το ΤΑΠ Πύργου) δημιουργώντας μια υδροκέφαλη υπηρεσία με πολυπληθές τεχνικό της δυναμικό το οποίο παραμένει αναξιοποίητο παρόλο που διαθέτει υπερδεκαπενταετή εμπειρία στα θέματα της αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές.

Οι υπάλληλοι του ΤΑΣ προχώρησαν σε αποχή – απεργία από τις εκτός έδρας μετακινήσεις το διάστημα 17/3 έως 15/5/2008 με αιτήματα :

 

α) Την άμεση καταβολή εκτός έδρας αποζημιώσεων που οφείλονταν για το 2007 καθώς και για την διασφάλιση των απαιτουμένων πιστώσεων για το 2008.

β) Την αναβάθμιση του ρόλου της υπηρεσίας, την αξιοποίηση όλων των Διπλωματούχων Μηχανικών και την διενέργεια των αυτοψιών σεις περιοχές αρμοδιότητάς της.

Η ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ αδιαφορεί για την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων και προσπάθησε να διασπάσει τον δίκαιο αγώνα τους δημιουργώντας έμμεσο απεργοσπαστικό μηχανισμό.

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την πολιτική της ηγεσίας του ΥΠΕΧΩΔΕ για την διαδικασία αποκατάστασης των πυρόπληκτων περιοχών και ΖΗΤΑΜΕ την ουσιαστική αξιοποίηση ΟΛΩΝ των συναδέλφων του ΤΑΣ Αχαΐας καθώς κα την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων τους.

Τελευταία ανανέωση ( 13.08.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >