Εκτύπωση E-mail
11.08.08

Π.Ο.   Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ  ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ  ΔΗΜΟΣΙΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ  ΑΝΩΤΑΤΩΝ  ΣΧΟΛΩΝ

Μαυρομματαίων 17,  104 34  ΑΘΗΝΑ

τηλ: 210-88.16.583  fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr

                                                                                                                       

ΨΗΦΙΣΜΑ  11ου  ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ

 

Για τη δικαστική δίωξη Παναγιώτη Μουρελάτου και Μιχάλη Ροδόπουλου (πρώην Προέδρου και Γ.Γ.  Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ./Δ.Ε.)

Το Δ.Σ. της ΕΜΔΥΔΑΣ/ΔΕ με την ανακοίνωση του της 16-11-2005 απαίτησε τη νομότυπη λειτουργία της περιφερειακής υπηρεσίας του ΕΟΤ Δυτικής Ελλάδος δηλαδή την διεκπεραίωση του τεχνικού αντικειμένου από τεχνικούς υπαλλήλους. Αυτές είναι και οι πάγιες θέσεις της ΕΜΔΥΔΑΣ για τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού και των δημοσίων υπηρεσιών.

Για την απόφαση αυτή μηνύθηκε ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της ΕΜΔΥΔΑΣ/ΔΕ για συκοφαντική δυσφήμιση και καταδικάστηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών λόγω του ότι υπέγραψαν ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. ΕΜΔΥΔΑΣ/ΔΕ!

Κατά την διεξαγωγή της δίκης (διήρκεσε 9 συνεδριάσεις μετά από 3 αναβολές) αναγνωρίστηκαν από μάρτυρες υπεράσπισης και κατηγορίας ότι ίσχυαν οι επισημάνσεις που είχε κάνει το ΔΣ της ΕΜΔΥΔΑΣ/ΔΕ.

Με μια απαράδεκτη δικαστική απόφαση το Τριμελές Πλημμελειοδικεί Πατρών καταδίκασε τον Παναγιώτη Μουρελάτου και Μιχάλη Ροδόπουλου. (πρώην  πρόεδρο  και  τον πρώην ΓΓ του  ΛΣ  της ΕΜΔΥΔΑΣ/ΔΕ) γιατί υπερασπίστηκαν τα αυτονόητα, την αλήθεια και τη νομιμότητα. Η απόφαση αυτή είναι προάγγελος της ποινικοποίησης του συνδικαλιστικού κινήματος που ακολούθησε τη διάρκεια των μεγάλων κινητοποιήσεων για το ασφαλιστικό (διώξεις κατά συνδικαλιστών της ΔΕΗ και των ΟΤΑ). Ταυτόχρονα με την απόφαση αυτή καταδικάστηκε το επιστημονικό και θεσμικό κύρος του κλάδου των μηχανικών αλλά και κατ' επέκταση όλου του τεχνικού και επιστημονικού κόσμου αφού με βάση αυτό το δεδικασμένο κάθε Διευθυντής Δημόσιας Υπηρεσίας θα δικαιούται επικαλούμενος δυσλειτουργίες και έλλειψη προσωπικού να αναθέτει σε μη ειδικευμένο προσωπικό εξειδικευμένες εργασίες.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ το περιεχόμενο της δικαστικής απόφασης με την οποία καταδικάστηκαν πρωτοδίκως, στις 5-3-2008, σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με τριετή αναστολή οι συνάδελφοι Παναγιώτης Μουρελάτος και Μιχάλης Ροδόπουλος, πρώην Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας της Ένωσης μας, μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση της πρώην Περιφερειακής Διευθύντριας του Ε.Ο.Τ. Βασιλικής Πετρονικολού.

ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ για την αθώωση των συναδέλφων και την καταδίκη της ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης.

 

 

Τελευταία ανανέωση ( 11.08.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >