Εκτύπωση E-mail
21.04.08

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΕΧΩΔΕ και ΠΡΩΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΠΕΧΩΔΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Πάτρα 18-4-2008

                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: «Κινητοποιήσεις Υπαλλήλων στον Τ.Α.Σ. Αχαΐας». 

Οι εργαζόμενοι/ες του Τ.Α.Σ. Αχαϊας απεργούν–απέχουν, προειδοποιητικά, από τις εκτός έδρας μετακινήσεις και τα καθήκοντα που απορρέουν από αυτές από τις 17-3-2008 διεκδικώντας:

 

·         Την άμεση καταβολή αποζημιώσεων για τις εκτός έδρας μετακινήσεις, που αδικαιολόγητα δεν καταβάλλονται από το 2007 καθώς και διασφάλιση των απαιτουμένων πιστώσεων για το 2008.

·         Την άμεση απόσπαση σε υπηρεσίες του Ν. Φωκίδας των συναδέλφων που μετακινήθηκαν από τα Τ.Α.Σ. Φωκίδας στο Τ.Α.Σ. Πάτρας, για την αντιμετώπιση του τεράστιου κοινωνικού προβλήματος που έχει δημιουργηθεί.

·         Τη διενέργεια αυτοψιών στην περιοχή αρμοδιότητας του Τ.Α.Σ. Αχαϊας  αποκλειστικά από υπαλλήλους της τοπικής υπηρεσίας.

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ και η διοικητική ιεραρχία (Προϊστάμενος Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπαθών και Προϊστάμενος Τ.Α.Σ. Αχαϊας) αντί να επιλύσουν άμεσα τα λογικά και δίκαια αιτήματα των εργαζομένων τα οποία έχουν ελάχιστο οικονομικό κόστος (για την ακρίβεια θα υπάρχει οικονομικό όφελος αφού θα εξοικονομηθούν χρήματα από τις μετακινήσεις – διανυκτερεύσεις των υπαλλήλων της Αθήνας για διενέργεια αυτοψιών) δημιούργησε απεργοσπαστικό μηχανισμό, προκειμένου να κάμψει το ηθικό των εργαζομένων, ορίζοντας με παράλληλα καθήκοντα εφτά (7) πολιτικούς μηχανικούς από τον Τ.Α.Σ. Αχαϊας στον Τομέα Αποκατάστασης Πυρόπληκτων στο Ν. Ηλείας.

Με βάση τα παραπάνω θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:

1.      Ενώ βρίσκεται εγκλωβισμένος στην Πάτρα ένας εργαζόμενος με τόπο μόνιμης κατοικίας τον Πύργο, ενώ 12 εργαζόμενοι (κυρίως γυναίκες με οικογενειακές υποχρεώσεις) εκτίουν την ποινή τους (για ποιό έγκλημα άραγε;) από τις αρχές του 2007 αναγκαζόμενοι/ες να πηγαινοέρχονται καθημερινά στην Άμφισσα, έχοντας φτάσει στα όρια της σωματικής, ψυχικής, οικογενειακής και οικονομικής διάλυσης και εξάντλησης, ο ΓΓ ΥΠΕΧΩΔΕ με μεγάλη ευκολία υπογράφει αυθημερόν παράλληλα καθήκοντα σε 7 εργαζόμενους στον ΤΑΠ Ηλείας.

2.     Ενώ δεν υπάρχουν πιστώσεις για να εξοφληθούν οι εργαζόμενοι του Τ.Α.Σ. Αχαϊας τα δεδουλευμένα περσινά οδοιπορικά τους (αυτοψίες σε Επτάνησα, Τριχωνίδα, Αχαΐα και Αιγιάλεια) και για να χρηματοδοτηθούν τα φετινά οδοιπορικά η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ, η διοικητική ιεραρχία της ΥΑΣ και του ΤΑΣ Αχαΐας επιλέγει την ακριβή και αντιοικονομική λύση των επίλεκτων μεταφερόμενων υπαλλήλων από την Αθήνα.

3.     Ενώ με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΧΩΔΕ δημιουργήθηκε στην Πάτρα μία γιγάντια, υδροκέφαλη και δυσκίνητη τεχνική υπηρεσία με κατά γενική ομολογία υπεράριθμο προσωπικό (συγχώνευση  Τ.Α.Σ. Αιγίου, Άμφισσας, Πύργου και Βαρθολομιού), μένει αναξιοποίητο το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού με υπερδεκαπενταετή τουλάχιστον εμπειρία και μεγάλη εξειδίκευση σε θέματα αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές το οποίο ήταν πάντα από την πρώτη στιγμή σε θέσεις “μάχης” τα τελευταία χρόνια.

4.     Τέλος, ο κρατικός μηχανισμός, η δημόσια διοίκηση και πολύ περισσότερο οι δημόσιες τεχνικές υπηρεσίες είναι αδύνατον να είναι αποτελεσματικές όσο εφαρμόζεται το αντιπαραγωγικό και αντιοικονομικό μοντέλο των επίλεκτων, μεταφερόμενων «κομάντος» γιατί δημιουργεί φαινόμενα ελιτισμού από τη μία μεριά και απαξίωσης και αργομισθίας από την άλλη. Όπως αποδεικνύεται και στη συγκεκριμένη περίπτωση με τις καθυστερήσεις και τις δυσλειτουργίες στην αποκατάσταση τόσο της Αιγιάλειας όσο και της Ηλείας. Αντιθέτως στις ελάχιστες περιπτώσεις που αξιοποιήθηκε ορθολογικά και ακριβοδίκαια όλο το προσωπικό έγιναν θαύματα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΟΥ ΣΥΥΠΕΧΩΔΕ & ΠΥΥΠΕΧΩΔΕ ΔΕ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ

 

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΗΣ ΕΜΔΥΔΑΣ ΔΕ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΟΥΡΟΥΝΗΣ

 

 

 

 

 

 

Τελευταία ανανέωση ( 21.04.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >