Εκτύπωση E-mail
17.03.08
Αντιστεκόμαστε μαζί με όλους τους μηχανικούς και τους εργαζόμενους στους αντιασφαλιστικούς σχεδιασμούς κυβέρνησης και κεφαλαίου. Ανακοίνωση της Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

 Π.Ο.   Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ  ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ  ΔΗΜΟΣΙΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ  ΑΝΩΤΑΤΩΝ  ΣΧΟΛΩΝ

Μαυρομματαίων 17,  104 34  ΑΘΗΝΑ

τηλ: 210-88.16.583  fax: 210-82.59.410 e-mail:  Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε  URL: www.emdydas.gr

                       

 Αθήνα,      17 / 3 /2008

 

Αρ. Πρωτ. : 4809                                                  

 

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

 

Συνάδελφοι,

 

            Εκτός από την ήδη αποφασισμένη συμμετοχή μας στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 19-03-08 (συγκέντρωση Μηχανικών στις 10.30 στην πύλη του Πολυτεχνείου, Πατησίων), το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας σήμερα 17-03-08 αποφάσισε ομόφωνα να προκηρύξει  24ωρη Πανελλαδική απεργία για την Πέμπτη 20-03-08 και συμμετοχή στην Παντεχνική συγκέντρωση στις 10.30 στα Προπύλαια και πορεία στο Υπ. Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και τη Βουλή (για την Αττική).

            Συγχρόνως καλεί τις υπόλοιπες Α΄βάθμιες ΕΜΔΥΔΑΣ σε συνεργασία με τα Περιφερειακά Τμήματα του ΤΕΕ καθώς και τους τοπικούς Φορείς των Μηχανικών να συμμετάσχουν σε αντίστοιχες αγωνιστικές εκδηλώσεις.

            Το Δ.Σ. της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ, σε σχέση με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που προώθησε η Κυβέρνηση στη Βουλή, αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω :

 

α)        Απορρίπτει στο σύνολό του το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και ζητά από την Κυβέρνηση την απόσυρσή του γιατί θεωρεί ότι υπονομεύει το σύστημα Κοινωνικής ασφάλισης της χώρας και συρρικνώνει τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα και συγκεκριμένα :

§      Αυξάνει τα ηλικιακά όρια σε μεγάλο αριθμό ασφαλισμένων με ιδιαίτερη επιβάρυνση στις γυναίκες, τους εργαζομένους στα ΒΑΕ και τους νέους.

§      Μειώνει δραματικά τις συντάξιμες αποδοχές μέσω της προβλεπόμενης μείωσης των επικουρικών συντάξεων και της υψηλής ποινής που προβλέπει για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.

§      Προχωρά σε νέα κλοπή των αποθεματικών των Ταμείων μέσω των αυθαίρετων, χωρίς μελέτες και διάλογο, ενοποιήσεων.

§       Αφήνει με ανάλγητο τρόπο χιλιάδες οικογένειες των πλέον αδύναμων κοινωνικών ομάδων χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αφού προβλέπει διπλασιασμό των απαιτούμενων ενσήμων.

§      Μεταφέρει για μια ακόμη φορά στις πλάτες των εργαζομένων τη χρηματοδότηση της Κοινωνικής Ασφάλισης, μειώνοντας παράλληλα τις υποχρεώσεις των εργοδοτών και του κράτους.

§      Καταργεί τέλος μετά από 70 χρόνια ζωής το ΤΣΜΕΔΕ, στοχεύοντας κυρίως στα υψηλά αποθεματικά του και επιπλέον για το συγκεκριμένο Ταμείο :

-          Θέτει υπό αμφισβήτηση την Ειδική Προσαύξηση

-          Καταργεί τον κλάδο Ειδικών Παροχών που προβλέπεται στο Ν. 3518/06.

-          Θέτει σε επισφάλεια την χορήγηση εγγυητικών επιστολών.

-          Δίνει τη δυνατότητα στον εκάστοτε Υπουργό Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας με απλή Υπουργική Απόφαση, να τροποποιεί τη λειτουργία του Ταμείου όποτε και όπως θέλει κλπ.

β)        Καταγγέλλει την Κυβέρνηση για την προσπάθειά της να συκοφαντήσει τους αγώνες των εργαζομένων, να δημιουργήσει κοινωνικές αντιθέσεις και με αυταρχισμό, δικαστικές παρεμβάσεις (ΔΕΗ-Υπ. Πολιτισμού κλπ) να καταστείλει τις αντιδράσεις και να περάσει την αντιασφαλιστική της πολιτική. 

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας καλεί όλους τους συναδέλφους ενωτικά να δώσουν δυναμικό αγωνιστικό παρόν για να αποτραπεί η ασφαλιστική απορύθμιση και δηλώνει ότι στην περίπτωση ψήφισής του θα αγωνιστούμε να το καταργήσουμε στην πράξη.

 

Τελευταία ανανέωση ( 17.03.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >