Εκτύπωση E-mail
07.03.08

Διαμαρτυρία για πρωτοβάθμια ποινική καταδίκη. Περισσότερα...

Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τριών Ναυάρχων 40, Πάτρα
Τηλ: 2610-310478, 2610-312652, fax: 2610-310478, 2610-312652
Ηλεκτρ. Δ/νση:
www. emdydas-de.gr
e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε , Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Πάτρα 6-3-2008

ΠΡΟΣ:   1. Δ.Σ.   Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

            2. Δ.Ε. Τ.Ε.Ε./Δ.Ε.

            3. Δ.Ε. Τ.Ε.Ε.

ΘΕΜΑ:  Δικαστική δίωξη Παναγιώτη Μουρελάτου και Μιχάλη Ροδόπουλου (πρώην Προέδρου  και Γ.Γ. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ./Δ.Ε.)

   Το Δ.Σ. της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ./Δ.Ε., εκφράζει την αγανάκτησή του για το περιεχόμενο της δικαστικής απόφασης με την οποία καταδικάστηκαν πρωτοδίκως, στις 5-3-2008, σε ποινή φυλάκισης  10 μηνών με τριετή αναστολή οι συνάδελφοι Παναγιώτης Μουρελάτος και Μιχάλης Ροδόπουλος, πρώην Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας της Ένωσής μας, μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση της πρώην Περιφερειακής Διευθύντριας του Ε.Ο.Τ. Βασιλικής Πετρονικολού. Συγκατηγορούμενοι των συναδέλφων ήταν δυο Μηχανικοί του Ε.Ο.Τ., ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. Ν. Αχαϊας και δυο δημοσιογράφοι (οι δυο τελευταίοι ήταν οι μόνοι αθωωθέντες). Σημειώνουμε τον εντυπωσιακό τρόπο διεξαγωγής της δίκης με 9 συνεδριάσεις (ούτε ανθρωποκτονίες δεν εξετάζονται σε τόσο χρονικό διάστημα) αφού είχαν προηγηθεί 3 αναβολές.   

    Θεωρούμε αδιανόητο και πρωτοφανές για τα δεδομένα του κλάδου μας να καταδικάζονται συνδικαλιστές που έπραξαν το αυτονόητο. Υπέγραψαν το συνημμένο έγγραφο (αρ.πρωτ.160/16-11-2005), ως ώφειλαν σύμφωνα με το καταστατικό και τη συνδικαλιστική πρακτική, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. Με το έγγραφο αυτό  ζητιόταν η αναβάθμιση των καθηκόντων των υπηρετούντων Μηχανικών Δ.Υ. στην Περιφερειακή Διεύθυνση του Ε.Ο.Τ. στην Πάτρα, η μη υποκατάστασή τους από αναρμοδίους υπηρεσιακούς παράγοντες και η νομότυπη και αποδοτική λειτουργία της Υπηρεσίας. Είναι άλλωστε σε όλους γνωστό ότι η Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ., τοπικά και Πανελλαδικά στα 60 χρόνια λειτουργίας της, προσπαθεί με αγωνιστικό τρόπο όχι μόνο να διεκδικεί τη βελτίωση της οικονομικής θέσης των μελών της αλλά παράλληλα αναβάθμιση των Δημοσίων Τεχνικών Υπηρεσιών, αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα σε όφελος των εργαζομένων στο Δημόσιο και όλου του λαού.

    Είναι σαφές ότι η δικαστική απόφαση στρέφεται κατά του συνδικαλιστικού κινήματος των Μηχανικών Δ.Υ. στο σύνολό του, δημιουργεί συνθήκες  φίμωσης των εκλεγμένων οργάνων, πλήττει τη δημοκρατική λειτουργία των συνδικάτων και φυσικά  ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί από τα συνδικαλιστικά όργανα των Μηχανικών.  Ταυτόχρονα δικαιώνει αυτούς που υποκαθιστούν τους Μηχανικούς, υποβαθμίζοντας τον επιστημονικό και θεσμικό ρόλο μας.  Αποτελεί δηλαδή, εκτός των άλλων, και ουσιαστικό πλήγμα κατά των επαγγελματικών δικαιωμάτων των Μηχανικών.    

     Το Δ.Σ. της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ./Δ.Ε. συμπαραστέκεται στους άδικα καταδικασθέντες συναδέλφους και θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια ηθικής και υλικής στήριξής τους. Θεωρούμε ότι στο πρόσωπο των συναδέλφων καταδικασθήκαμε και όλοι εμείς.

    Καλούμε τα όργανα διοίκησης της Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ., του Τ.Ε.Ε./Τ.Δ.Ε. και του Τ.Ε.Ε. να σταθούν δυναμικά στο πλευρό των συναδέλφων (ήδη στο πρωτόδικο δικαστήριο κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ε./Τ.Δ.Ε. και ο Πρόεδρος της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ./Δ.Ε.).

   Επίσης είναι απαραίτητο να ικανοποιηθεί το αίτημά μας (που έχει γίνει αποδεκτό από την αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ., που ήταν παρούσα στη Γ.Σ. μας την 1-2-2008, και από το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.ΑΣ.  στις 27-2-2008)  για την άμεση  έκτακτη  ενίσχυσή μας  με το ποσό των 3.500 € (δηλ. τα έξοδα του πρωτόδικου δικαστηρίου  να μοιραστούν στην Ένωσή μας και στην Ομοσπονδία). Παράλληλα απαιτείται ο συντονισμός των οργάνων της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. και του Τ.Ε.Ε. για τη δικαίωση των συναδέλφων σε δεύτερο βαθμό.

        Συνημμένο

Το με αρ.πρωτ.160/16-11-2005

έγγραφο της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ./Δ.Ε.

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΟΥΡΟΥΝΗΣ

 

Τελευταία ανανέωση ( 07.03.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >