Εκτύπωση E-mail
05.03.08

                                               

Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τριών Ναυάρχων 40, Πάτρα
Τηλ: 2610-310478, 2610-312652, fax: 2610-310478, 2610-312652
Ηλεκτρ. Δ/νση:
www. emdydas-de.gr
e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε , Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Πάτρα 5-3-2008

Αρ.Πρωτ. 58

  ΠΡΟΣ: Σύλλογο  Εργοληπτών  Δ.Ε.  Πατρών          

                                                                                                                                     

   ΚΟΙΝ:  1.  Π.Ο.  Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ

            2.  Π.Ε.Σ.Ε.Δ.Ε.

ΘΕΜΑ:  Απεργιακές κινητοποιήσεις Μηχανικών Δ.Υ. στις Τεχνικές Υπηρεσίες της Π.Δ.Ε.

         Η  Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ./Δ.Ε. και η Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. έχουν προκηρύξει από 10/12/2007 απεργία – αποχή, από τις εκτός έδρας μετακινήσεις και τα καθήκοντα που απορρέουν από αυτές, των Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων που εργάζονται σε Τεχνικές Υπηρεσίες της Π.Δ.Ε. Αίτημα της κινητοποίησης είναι η καταβολή των εκτός έδρας αποζημιώσεων του β! εξαμήνου του 2007 που παράνομα και αδικαιολόγητα δεν καταβάλλονται στους υπαλλήλους. Αντίστοιχες αποφάσεις, για την κάλυψη των μελών τους (γεωλόγοι, γεωπόνοι, περιβαντολόγοι, τεχνολόγοι, εργοδηγοί κ.λ.π.), έχουν πάρει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.

    Ιδιαίτερη απογοήτευση και έκπληξη νιώσαμε με την παραλαβή του με αρ.πρωτ. 8838/18-2-2008 εγγράφου σας, στο οποίο αναφέρεστε επικριτικά για την κινητοποίησή μας   επισημαίνοντας μάλιστα ότι «διευκολύνουμε την κυβέρνηση» και «στρεφόμαστε ευθέως κατά των μικρομεσαίων εργοληπτών». Εκτιμώντας ότι οι επισημάνσεις σας και το ύφος του εγγράφου σας είναι εκτός συνδικαλιστικής δεοντολογίας και επιχειρηματολογίας, επιθυμούμε να τονίσουμε τα παρακάτω:

·         Το Δ.Σ. της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ./Δ.Ε. έχει επανειλημμένα αποδείξει ότι βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των συνδικαλιστικών αγώνων διεκδικώντας αγωνιστικά και με ρήξεις την ικανοποίηση των αιτημάτων μας. Έχουμε επανειλημμένα αντιταχθεί στις εφαρμοζόμενες κυβερνητικές πολιτικές στα ζητήματα των Δημοσίων Τεχνικών υπηρεσιών και της οικονομικής και θεσμικής αντιμετώπισης των Μηχανικών Δ.Υ. Αυτό είναι πασίγνωστο και σε σας, αφού μας έχετε δεί πολλές φορές στις κινητοποιήσεις μας. Είναι αστείο ή παράλογο οι κινητοποιήσεις μας με περιεχόμενο την πληρωμή δεδουλευμένων υποχρεώσεων του εργοδότη ή οι αγώνες μας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και την εκχώρηση αρμοδιοτήτων του δημοσίου σε ιδιώτες να θεωρούνται κυβερνητική διευκόλυνση.

·         Η κυβερνητική πολιτική, έχοντας σαφή ταξικό χαρακτήρα, πλήττει πρώτα τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τους άνεργους και τα μικρομεσαία στρώματα. Οι αναγκαίες συμμαχίες για την αντιμετώπισή τους πρέπει να είναι μακριά από αντιλήψεις συγγενικές με τον καταδικασμένο «κοινωνικό αυτοματισμό» όπου μια κοινωνική ομάδα αναζητεί τον εχθρό σε μια άλλη, αφήνοντας στην άκρη τις κυβερνητικές ευθύνες.

·         Είναι πασίγνωστο (και από τις κινητοποιήσεις των εργοληπτών) ότι, εκτός από την εργοδοσία, πάντα οι απεργίες-αποχές–στάσεις έχουν δυσμενή μικρό ή μεγάλο αντίκτυπο σε ομάδες πολιτών. Το ίδιο συμβαίνει και με την αποχή μας. Τα προβλήματα εκταμιεύσεων των μικρομεσαίων εργοληπτών, που έχουν προκληθεί από την κινητοποίησή μας, είναι πολύ μικρό μέρος από αυτά που έχουν προκαλέσει οι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις πληρωμών (Υπουργεία, Νομαρχίες, Δήμοι κ.λ.π.) που ταλαιπωρούν τον κλάδο σας για αρκετά χρόνια. Τα προβλήματα των Μηχανικών Δ.Υ. και των μικρομεσαίων εργοληπτών θα οξυνθούν με την περαιτέρω προώθηση  των Σ.Δ.Ι.Τ. και των κάθε μορφής  ιδιωτικοποιήσεων. Καλόν είναι να μην βλέπουμε το δέντρο και να χάνουμε το δάσος.

      Εκτιμάμε ότι πολύ αποτελεσματικότερη παρέμβαση θα προέκυπτε αν, αντί για το προαναφερόμενο έγγραφό σας, απευθυνόσαστε στον Γ.Γ. της Π.Δ.Ε. και τους κυβερνητικούς παράγοντες και ζητούσατε την ικανοποίηση των δίκαιων απαιτήσεών μας (όπως το έπραξαν μεμονωμένοι πολίτες, μελετητές, εργολήπτες και εκπρόσωποι Ο.Τ.Α.). Σας καλούμε να κινηθείτε προς αυτή την κατεύθυνση.

    Αυτό το χρονικό διάστημα που βρίσκεται σε εξέλιξη ο αγώνας για την αποτροπή της κυβερνητικής «αντιασφαλιστικής μεταρρύθμισης», πιστεύουμε ότι δεν χωρούν αντιπαλότητες και αστήρικτες αιτιάσεις. Εμείς πάντως θα συνεχίσουμε τον αγωνιστικό δρόμο ελπίζοντας στη συμπόρευση με όσον το δυνατόν μεγαλύτερες κοινωνικές ομάδες και ιδιαίτερα με φορείς που κινούνται στον τεχνικό κόσμο. Αυτή η πορεία άλλωστε είναι μονόδρομος για μικρές ή μεγάλες επιτυχίες.

  

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΟΥΡΟΥΝΗΣ

 

Τελευταία ανανέωση ( 06.05.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >